Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 14
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 14

Recenze (256)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy? Dost. Plné nelogičností a scénáristických děr? No jéje. Jenže je tu jedno velké ALE, pod kterým se skrývá napětí, nejistota a herecké obsazení, které výše zmíněné neduhy nejen vyrovnávají, ale po většinu času na ně dávají zapomenout. Hlavně ta všudypřítomná podezřívavost, kdy si múžete být jisti snad jen postavou Kevina Bacona. Jinak může být členem Purefoyova kultu prakticky kdokoliv. Navíc mě překvapilo, že tvůrci byli ochotní obětovat postavy, do kterých by to člověk neřekl. Obyčejně se i nezkušený divák trefí do toho, kdo zaklepe bačkorama, ale tady to neplatí. Bacon a Purefoy zahráli výborně a charizmatičtější je, pro mě překvapivě, v tomto případě Bacon. Nezaostávají ani další herci ve vedlejších rolích, dá-li se to tak nazvat, v čele s Shawnem Ashmorem, kterému role agenta FBI překvapivě sedla. Šťouralové ať se radši nedívají, já k nim díky Bohu nepatřím. Alespoň v tomto případě ne. 85% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak to je průšvih! První serie nic moc, slabý průměr. A ta druhá? V seriálech tohoto typu nikdo na nějaké těžké logice moc nebazíruje, ale předpokládat alespoň špetku inteligence od diváka, by vážně nebylo na škodu. Všichni se tváří smrtelně vážně, úmrtí přibývá, každá další vražda má být víc šokující než ta předešlá. Po chvíli mi to začalo být úplně jedno, kdo a jak umře. Pokud bude potřeba, scenárista ho stejně vzkřísí. Mrzí mě to, protože fascinace násilím je v dnešním světě nepopiratelný fakt, sekty, které berou lidem identitu tady taky jsou. A blbky, které si myslí, že napraví vrahy, jsou bohužel také mezi námi. Takže snižuju na 2 hvězdičky pouze kvůli hlavní dvojici, která dělá, co může, tam, kde se nic dělat nedá. Mimochodem, potřebuju mít jít kam dolů v další sérii! ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

S každým dílem stále slabší, až se bojím, že se z toho vyhrabe nelogický paskvil. Je sice super, že jediná KevSpa to očividně pochopila, ale co konkrétně je na tomhle herecky zdařilém a příběhově průměrném thrilleru tak pětihvězdně famózní, to si schovává pro strýčka Příhodu. No budiž. Uvidíme se na konci seriálu. Po 10. díle: Oficiálně nejlépe obsazená hovadina roku. Končím. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Námet vyzerá úžasne - psychopatický profesor vraždiaci svoje obete podľa diel svojho obľúbeného autora E.A. Poe a získa si tým zástup pošahaných stúpencov. No dosť často to scenáristicky škrípe, keď či už jedna alebo druhá strana jedná dosť zvláštne, až to miestami pripomína telenovelu (aj niektorými dialógmi medzi Purefoyom a Baconom). Škoda toho, mohla z toho byť kultová záležitosť. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem zatím vzdal. Možná si ale počkám, až seriál ukončí (snad to nebude dlouho trvat), a pak zbytek dokoukám. Výborný Bacon, velmi dobrý Purefoy. Jinak je to ale hrozně nastavované - nemám rád detektivky, v nichž se noví a noví spiklenci vytahují jako králíci v klobouku, když je potřeba diváka v (zdánlivě) nevyhnutelné situaci vypravěčsky překvapit. Občas mi připadalo (viz obklíčení na farmě), že by se seriál mohl spíš jmenovat "To jste nečekali, co?" Trochu jako Ctihodný občan. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama