Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 27
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 27

Recenze (256)

baribal 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak nudná musela být hodina Joea Carrolla, když neučil o Poeovi. Příběh postrádá jiskru, v podstatě víte, jak to bude pokračovat a bohužel to není ani zdaleka taková zábava, jaká to být mohla. Kevin Bacon je fajn, podobny typ jako William Fichtner, dal bych ale přednost více akčnímu hlavnímu hrdinovi. Více střílení a pronásledování a ne jenom zkoumání stop a důkazů, což je zde dost nuda. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Děsná naseriálovina, ale s vypnutým mozkem koukatelná. Taková normální FBI zabíjačka, plná "neočekávatelných" zvratů a nevyužitých šancí. Několik tuctů citově deprivovaných sériových zabijáků bloumá seriálem i rozlehlým barákem sekty jako duše bez těla, případně se povalují otráveně na pohovkách, jak Rosický na střídačce Arsenalu a jen tiše doufají, že jim dá velký guru šanci ukázat, jaký vražedný talent v nich dřímá. Ve svých pěti minutách slávy před kamerou pak nadšeně hýkají, jak jejich zoufale prázdnému životu dal pan profesor (děsně užvaněná reinkarnace E.A. Poea) smysl a jak je fajn někam patřit. Do velké rodiny podobně frustrovaných vrahů. Jde vlastně o romantický rodinný seriál aneb i masoví vrazi jsou jen lidi a jako takoví si zaslouží být milováni a začleněni do společnosti. Guilty pleasure ombudsmanky Šabatové. Naštěstí má vůdce sekty Joe k dispozici svých následovníků tolik, že by je mohl vidlemi přehazovat (zajímavá představa), takže pár psychoušů nás přece jen mile překvapí a nechá pěkně vyhřeznout svůj nepěkný charakter. Diagnostikovaný magor Carrol však své ovečky i vlky v rouše beránčím čím dál víc zanedbává, pracně smolí svou knihu a užírá se nedostatkem invence i nedostatkem lásky. Zlá (!) exmanželka ho totiž tvrdošíjně odmítá milovat, neb jí kdysi děsně zasvinil ložní prádlo krví 14 vykuchaných dívek. Ona to pak použila jako záminku k rozvodu, místo aby svolila k návštěvám manželské poradny. Ty ženy, ty ženy...  První série: 70%. Ve druhé sérii už diváci, agenti FBI i vrazi trpí syndromem vyhoření a pracně hledají smysl vraždění. Moc je nebaví už po stodvacáté si na někoho brousit kudlu. Nebýt společného nepřítele agenta Hardyho, naši vrazi by to už zabalili a usadili se a asi i začali chovat králíky. Slovy zamilované úchylné macechy Lily Gray: "Utečeme ze seriálu pryč! Mám soukromý tryskáč a skromnou chýši ve Venezuele, budeme rodina!" Druhá série: slabých 40%. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% To je snad nejbrutálnější seriál, jaký jsem kdy viděl! První řada má hodně rychlý styl vyprávění. A má hodně zápletek. Oceňuji, že se nebojí sáhnout na život hlavním postavám. Na můj vkus je to ale moc přehnané, spoléhá to v mnoha případech na štěstí a není to postavené do reálného prostředí, kde by to fakt takto mohlo fungovat. Ale zaháčkovat to umí, drží to v napětí celých patnáct dílů. 2. série - 50% Po první sérii mám pocit, že si tvůrci ukousli až moc velké sousto. Opět chtějí šokovat počtem mrtvých a brutalitou. To funguje jako v první sérii, ale příběhová linka je fakt pořádný úlet. Noví stoupenci mě nebavili, přišlo mi to už moc přes čáru. Naštěstí to vypadá, že třetí série bude opět zcela jiná a snad lepší...3. série - 60% Po fiasku v podobě druhé série se konečně vracíme do starých kolejích. Líbí se mi hra s několika záporáky najednou. Hlavně Theo, toho jsem si fakt oblíbil. Dá se říci, že celých 14 dílů funguje dobře, i když kvalit první řady nedosahují. Pak ale přišlo finále a poslední díl to všechno zabil. Proč se prostě nedrží rozjetého standardu od první řady, ale vymýšlí blbosti? ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Těším se na druhou sérii. První sérii jsem zkoukla během pár dní a naprosto mě uchvátila. James Purefoy mě taky nadchl (i když to možná udělala jeho zjevná fyzická podobnost s Hugh Jackmanem) a prakticky vše na tom seriálu je dobré. Bavilo a doufám že ještě nějakou dobu bavit bude 5* EDIT: Druhá série byla o poznání horší. Nicméně koukatelná. Ovšem 3. série byla naprostá tragédie. Přetrpěla jsem to do konce a jen mě mrzí, že to místo seriálu nebyla jen desetidílná minisérie. Bylo by si to zachovalo svojí důstojnost. 3* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postmoderní seriálový Charles Manson. Obskurně se tam zabíjí, hraje k tomu cool hudba, pronášejí se tam nóbl myšlenky, operuje se s pop literaturou, v castingu uspěli sexy vypadající herci i herečky, formálně tvůrci používají módní flashbacky, má to efektní střih a řemeslně je to na výši, ale je to úplně o ničem... ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama