Reklama

Reklama

Sword Art Online - Alicization

(série)
  • USA Alicization
Trailer 3
Japonsko, (2018–2019), 10 h 23 min (Minutáž: 25–48 min)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Nobunaga Šimazaki, Jošicugu Macuoka, Haruka Tomacu, Ai Kajano, Akira Išida, Ajahi Takagaki, Hiroki Jasumoto, Mijuki Sawaširo, Rina Hidaka, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Kirito se nevědomky ocitá v neznámém virtuálním fantasy světě. Na nic si nepamatuje a zjišťuje, že nemá ani možnost se z tohoto světa odhlásit. Až při setkání s chlapcem Eugeem si začne matně vybavovat několik let staré vzpomínky, kdy jako dítě dováděl s Eugeem a ještě jednou dívkou jménem Alice. Kdo je Alice a kde se Kirito nachází? (Scalpelexis)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (16)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolega z práce SAO miluje a odpočítává dny a hodiny do pokračování Alicization. Já se v klídku dnes podíval znovu na poslední díly první poloviny a řekl si, že když jsem napsal pár nic neříkajících vět k předchozím sériím, tak ani tohle "Alenkování" nenechám bez komentáře. Začátek se mi velice líbil, byl to skoro až takový návrat ke kořenům a celé to působí tajemněji a zajímavěji, než cokoli z druhé série. Kirito dostal novou "bromanci" což mě sice nenadchlo tak, jako některé yaoistky, které stvořili spoustu různých fanfikcí a fanartů, ale Eugio mě překvapivě vůbec neštval a vlastně jsem si na něj i docela zvykl. Líbilo se mi prostředí i to prolínání dvou realit a líbil se mi i fakt, že je to zase něco trošku jiného, už třeba jen proto, že si Kirito tentokrát musí poradit bez všech svých kamarádů a svého harému (i když je jasné že "Asuna is coming"...). Souboje byly povedené a jakožto někdo, kdo má rád dobrou akci (a ano, preferuji akci s mečem) jsem si zrovna tento aspekt na rozdíl od jiných docela užíval. Takže za mě docela pohodová třetí série a poměrně slušných 7,5/10 a za pár dní začne druhá část, kde bude snad víc té naší Alice. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z téhle série mám trochu rozporuplné pocity. Je to opět ten svět SAO se známými postavami a je vidět, že veškeré předchozí akce Kirita/Kazuta si nesou své následky. Začátek je něčím velice poutavým s tím, že v průběhu příběhu se tak nějak čeká, co z toho vyleze, ale v závěru má člověk další překvapení a musí pak počkat na druhou sérii. Na napnutí diváka po 24 dílech a nepřinesení určitého uvolnění je to trochu neuspokojující, protože místo pauzy je to vyneseno do vyššího napětí (i když nějaký ty náznaky tam byly, že to tak bude). Autoři se příběhově ubrali trochu jinam a i když je to pořád ono VRMMORPG prostředí, boj o život a udržuje si to svůj specifický styl, tak z toho není úplně člověk přejezenej, protože to pokaždé zaujme něčím jiným. Akce je tu opět dost a nové postavy no - dejme tomu z Eugea jsem měl takové rozporuplné pocity a bez toho ministra v tomhle provedení by se to taky mohlo obejít. Největším mínusem je tu trochu míjivá hranice toho, co je smrtelné a co ne. Animace a hudba je jako obvykle perfektní. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sword Art Online: Alicization tak trochu klame svojím telom, navonok prekrásna rozprávková animácia však v sebe skrýva kvantum temných motívov. Mám pocit, ako keby sa rating opäť o niečo posunul, totižto zachytené výjavy sú v mnohých smeroch ráznejšie a explicitnejšie, a v príbehu potečú hektolitre krvi. Potemnelá mysteriózna atmosféra je najviac nahustená vo svojom úvode, netušiac, čo na nás môže vybafnúť za najbližšou zákrutou. Svet Alicizationu je od prvopočiatku opradený okolitými záhadami a tajomstvami, vo svojich základoch má dosť mystický charakter a diváka akútne premôže bytostné nutkanie presnoriť čo najviac tajuplných zákutí onoho sveta. Skutočne veľmi príjemne sa nad tým všetkým rozjíma a toto odhaľovanie jednotlivých skutočností je v každom prípade napĺňajúce. Silným proprietom nového fantaskného sveta je určite jeho lore a mytológia, a vrámci predošlých fikčných svetov zo série SAO, tak Alicization najviac kladie dôraz na worldbuilding, čo navodzuje istý pocit komplexity z tohoto virtuálneho fantasy sveta. S veľkou pravidelnosťou sa tu rozprávajú kadejaké príbehy a legendy tohoto sveta, a človek má z toho jednoducho dojem, že svet si žije svojim vlastným životom... že má už čo to odžité. Rovnako ako v prípade pôvodnej sérii SAO, tak aj tentoraz sa vraciame späť do stredovekých kulís a ruka v ruke s tým sa boje vedú výhradne mečmi alebo za pomoci mágie, čo je rozhodne podmanivejšie než také prestrelky z GGO. Magický systém korešponduje so systémovými príkazmi a hernými reáliami, a z tohoto dôvodu vzhliadam velice zábavným sledovať, ako si podaktorí jedinci myslia, že tieto príkazy sú elementárnymi silami a tvorcovia virtuálneho sveta za oponou zase Bohmi. Z nových postáv strávime naviac času s Eugeom, ktorého charakterizácia je síce celkom plochá a nevýrazná, ale nie je to tak, že by mi nejak vyslovene prekážal, práve opak je pravdou, v konečnom dôsledku mi celkom (aj kvôli jeho jednoduchosti) prirástol k srdcu. No a potom tu máme Alice, ktorá je naopak naprosto božská badass postava, ktorá si kradne každú jednu scénu pre seba. Animácia je malebná, hudobný podkres výrazný, openingy aj endingy majú ten potrebný drive. A pre priaznivcov akčných anime mám skvelú správu - Sword Art Online: Alicization je podstatne akčnejšia séria a na pozadí všetkých tých bojových potyčiek sa rysuje ešte veľkolepejší konflikt, ktorý svojím rozsahom zatieňuje všetky predošlé. Každú chvíľu sa schyľuje k finálnej vojne medzi Ľudskou ríšou a Temným územím (súboj dobra so zlom) - o dôvod naviac sa tešiť na War of Underworld. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám trocha problém zhodnotiť či táto séria bola lepšia ako vlastne druhá séria SAO možno dokonca aj hej teda ako vždy minimálne oveľa lepšia ako druhá polovica SAO season 2. Čo ma zaráža ono je to vždy ako cez kopirák. Tento krát veľmi pekný nový svet a naozaj sympatická nová hrdinka, nový nepriatelia a do istej miery aj nový režim, ktorý treba buď prerobiť, alebo úplne zvrhnúť, lebo z pohľadu ľudí to nedáva zmysel, aby bol niekto bez slobody haha. Koncept SAO teda zostáva zachovaný, ale obliekli sme mu nový kabát, dali iné legíny a nové postavy. Staršie postavy okrem Kirita sme trošku dali do úzadia a vytvorili sme nový pekný svet. Niečo ako keby dáme Ash Ketchuma medzi nových pokémonov. Za mňa nový svet funguje obstojne a aj nové postavy, lebo si medzi nimi nájdete svojich obľúbencov a dokonca funguje aj boj proti nelogickému, teda vlastne logickému systému v tomto prípade haha. Za mňa obstojné pokračovanie trocha zabudnutej série SAO. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek zbrusu nové série SAO se mi strašně líbil. Nápad světa, na nějž se lze napojit samotnou myslí, působil svěže a zajímavě. Potěšilo i nové obsazení, které kromě nepřemožitelného Kirita zaujal i nijak neotravný a celkem rozumný Eugeo. Bohužel, jak se věci pěkně rozjely, z mého pohledu klesly už někdy kolem čtvrtiny. Poznávání světa vystřídaly nekonečné souboje ve sterilní věži, okořeněné autorovou evidentní nevycválaností a nutností děj obohacovat menšími oplzlostmi. Tak, či tak, závěr byl alespoň trochu překvapivý a rozhodně se rád podívám i na druhou část. Jen jsem si od toho sliboval něco víc, než jen tunu řečí a máchání meči... I když, však dvojsloví názvu je Sword Art, tak bych si možná stěžovat neměl. ()

Galerie (528)

Zajímavosti (2)

  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama