Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání Log Horizonu jsem se vrhla na SAO, protože ty dvě anime byly tak neskutečně srovnávané. Kromě faktu, že hlavní hrdinové uvíznou ve virtuálním světě, to nemá nic moc společného. I ten způsob, jakým uvíznou se liší. Trochu mě mrzelo, že po prvních pár epizodách už můžeme na celou tuhle premisu de facto zapomenout, protože se světem MMORPG se tu skoro vůbec nepracuje. Kdyby to byla jiná dimenze, vyjde to vcelku nastejno. To nic nemění na tom, že první polovinu seriálu jsem si užívala. Pak přišel zvrat najednou to bylo jako koukat na úplně jiné anime. A nutno poznamenat, že minimálně o třídu horší. Na druhou sérii se nejspíš podívám, ale spíš proto, že nemám ponětí, co se z tohohle dá ještě dál vytřískat. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom Sword Art Online je rozsiahlosť, pre ktorú poväčšine sledujeme príbeh cez ústrižky jednotlivých kapitol odohrávajúcich sa v hrade Aincrad, čím narúša určitú plynulosť a nie celkom využíva svoj obrovský potenciál. Avšak, bolo by chybou sa nechať odradiť! Popri minimálnemu prenikaniu do psychológie postáv (okrem Kirita a neskôr aj Asuny) sa vám predstaví dokonale rozmanitý dav charakterov, ktorí vynahradí všetky drobné nedostatky zápletky ako napríklad romantická dovolenka uprostred životy-berúceho zdolávania vrcholný kôl, vrátane žalostne slabej hudobnej stránky seriálu. Toto nadšenie trvá zhruba po štrnástu epizódu, kde do seriálu vstupuje mierne preriedená zostava, pokračujúca v mierne degradujúcom dizajne postáv, oproti predošlému svetu - taktiež zavrhujúc drastickú ideológiu. A napokon, vidieť, kde sa autor inšpiroval, nielen vyobrazením čierneho šermiara s veľkým mečom, sprevádzaného drobným elfom, no i finálnou scénou, kde Sugou znásilňuje Asunu - ide jednoznačne o seriál Berserk. Po štrnástu epizódu 4* ()

Reklama

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa dá ale mne ako skúsenému hráčovi MMO (rpg, rts, fps) mi tam dosť vecí vadí, hlavne tie "boss fighty". Celkovo je prvá časť vo svete SAO celkom dobrá, je to zaujímavé, rozmanité, farebné a vcelku vtipné. Žiaľ druhá časť Alfheim je dosť veľký bordel, jediné čo to ako tak drží je novo nájdený vzťah so "sestrou". O jednu hviezdu vyššie to (ale len u mňa) vyťahuje vzťah s Asunou, v dobe ecchi harémoviek je takáto láska príjemná zmena. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to opravdu bohužel není dotažené k dokonalosti, jak tady už většina konstatovala. Ale jako fajn fantasy oddechovka tu sedne, pokud se vám líbí souboje, tak se SaO raději vyhněte, jelikože těch tu opravdu není moc. O dost více se mi líbila anime adaptace MMO hry Ragnarok Online ... která se ale stylizovala čistě do fantasy příběhu, akorát se všemi reáliemi ze hry (a i souboji !!!). Já jsem byl bohužel taky nahypovaný, že je to skvělá soubojovka (dokonce od člověka, který fakt na soubojovky kouká, asi se trošku na těch 25 dílů někde zapomněl, nebo co), ale jakmile jsem se po cca pátém díle od tohoto "konceptu" odprostil, tak jsem si to byl schopny celkem i užít. Je pravda, že hlavně v druhé polovině to celé bohužel trochu ztrácí dech, ale pak se to zase trošku vzpamatuje, proto jsme se nakonec horko těžko na ty štyry hvězdy dostali. Animace a kresba je "vysokorozpočtová", takže fetišáci si v tomhle smyslu užijí svoje ..... ale nic nemá na Titány, ti byli úplně nekde jinde :)) Je vidět, že skáčů z jednoho lepšího kousku na druhej, tak už raději koment ukončim, nebo nakonec napálím ještě hvězdy tři .. určitě stojí za zkouknutí, pokud hrajete (nebo jste hráli) nějaké to MMO a máte rádi fantasy (to hlavně). ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne sladky, az je to nudny. Dokoukal jsem to s vypetim vsech sil, ale po cely serial jsem si neodpustil spoustu sarkastickych a detinskych poznamek. Nema to zadny napad nebo pointu, ktera by vas dostala, nema to uzasny scenar, nema to prehledne a pekne boje. I ta romantika je takova nedotazena, i kdyz chapu, ze trinactky z ni budou mit vlhky sny. A i kdyz je tam primo hektolitr slz, neni to vubec smutny nebo dojemny. Pro me je to naprosty a sedy prumer, kdy si na to pristi rok ani nevzpomenu, ze jsem to videl. Pred tim jsem videl novejsi verzi FMA a tohle se s nim nemuze ani v nejmensim rovnat. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama