Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

Angelos 

všechny recenze uživatele

Mne osobně změna seriálu po 14 díle neprišla tak drastická, abych nějak významně snižoval hodnocení. Jako celek mi to přišlo výborné, a i přestože bych našel pár okamžiků, kdy mě to tolik nebavilo, tak dám plné hodnocení. Velmi originální nápad s geniální myšlenkou smrt ve hře = smrt i v reálném životě, jsem ještě neviděl a NerveGear by mohl být budoucností herních konzolí :D ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem ve velkém pokušení dát o jednu hvězdu méně, ale první polovinu jsem si opravdu hodně užila a to, že druhá polovina již trochu pokulhává se právě díky ní dá omluvit. Jelikož sama šermuji, některé scény mi doslova naháněly husí kůži... Souboje na život a na smrt, nemožnost uniknout z virtuálního světa, to všechno mne vtáhlo a nechtělo pustit. Ano, všechno má své mouchy, ale tenhle animovaný snímek jsem si opravdu oblíbila... ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojenie hier a anime je úžasný premyslený ťah. Veľa hráčov pozerá anime a vice versa (a opačne). Celkovo anime Sword Art Online je veľmi kolísavej kvality nie len čo sa týka jednotlivých dielov, ale hlavne toho, že každá séria začína dobre a premyslene a potom druhá polovica tej série je totálna blbosť až niekedy nepozerateľná, zrýchlená, spomalená, nepremyslená, alebo absolútne zbytočná. Takto sa to deje v každej jednej sérii Sword Art Onlinu a potom divák hodnotí celú sériu zle, lebo druhá polovica v ňom zanecháva zlý pocit! Samozrejme ja tu sériu SAO (ako sa zvykne nazývať) sa nesnažím zvoziť pod čiernu zem, naopak ja som celkom fanúšik SAO a dokonca aj jej romantických liniek ...aj prvej série a všade sa nájde nejaká kvalita. Veľa ľudí má za to, že SAO je proste odpad ja si to nemyslím a skôr si myslím, že SAO je príliš veľký mainstream, alebo aspoň toto anime do neho zo začiatku patrilo, ale čo je dôležité jednotlivé série ma bavili z rôznych dôvodov. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom Sword Art Online je rozsiahlosť, pre ktorú poväčšine sledujeme príbeh cez ústrižky jednotlivých kapitol odohrávajúcich sa v hrade Aincrad, čím narúša určitú plynulosť a nie celkom využíva svoj obrovský potenciál. Avšak, bolo by chybou sa nechať odradiť! Popri minimálnemu prenikaniu do psychológie postáv (okrem Kirita a neskôr aj Asuny) sa vám predstaví dokonale rozmanitý dav charakterov, ktorí vynahradí všetky drobné nedostatky zápletky ako napríklad romantická dovolenka uprostred životy-berúceho zdolávania vrcholný kôl, vrátane žalostne slabej hudobnej stránky seriálu. Toto nadšenie trvá zhruba po štrnástu epizódu, kde do seriálu vstupuje mierne preriedená zostava, pokračujúca v mierne degradujúcom dizajne postáv, oproti predošlému svetu - taktiež zavrhujúc drastickú ideológiu. A napokon, vidieť, kde sa autor inšpiroval, nielen vyobrazením čierneho šermiara s veľkým mečom, sprevádzaného drobným elfom, no i finálnou scénou, kde Sugou znásilňuje Asunu - ide jednoznačne o seriál Berserk. Po štrnástu epizódu 4* ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, myslel jsem si že sem napíši komentář dřív. Člověk se k tomu nějak nedostane, nicméně si nemyslím že to byla chyba, protože po dílu nastal opravdu zajímavý zvrat. Začneme od začátku. MMO anime tu máme pár kousků. Hmm, co dál; šílený vynálezce, to už je lepší. Člověk si přečte pár komentářů všímavých lidí a všimne si taky. 1 a 2 díl, stejný pocit jako Larky, nicméně rozcházím se u dalšího hodnocení. Podle mě SAO je takové průlomové, protože je lehké na pochopení. Nemusíte být znalec abyste poznali že s tím práce byla. Na nic si podle mě nehraje a to je velké plus. Kirito a Asuna jsou velmi zajímavý pár, nicméně je to taková špička ledovce ve hře, protože každý z těch dvou je speciální a na vrcholu ingame schopností. Můžu říct že bitkama to pro mě nemá na GC, ale taky nejsou špatné. Je to i ale mínus, protože je tam poznat ta nerealita. Ano, všechny anime jsou nereálné, ale člověku to při prvním dílu většinou nevadí. Pokud se v polovině anime zmíní o tom, co vlastně jejich těla, tak jako sorry, ale pozdě jste si našli místo ve scénáři. Nicméně pokud na to nemyslíte tak vám to vůbec vadit nebude. Konečně jsem našel velké PLUS a to v podobě nějakého vztahu, žádné yandere ani tsundere, natvrdo vztah s rozdáváním polibků. To se mi velmi líbí, protože některé anime o romantice v podstatě ani tento prvek nemají. SAO naopak tím oplývá a to z něho dělá anime do více částí než má být. No, po těch posledních dvou dílech jsem si myslím něco zapsal a to, že i urychlený slet událostí může být velmi zajímavý. Co jsem si na konci každého dílu vždy říkal bylo: ,,Prosím, teď ať to nekončí!!''. SAO splňuje mé očekávání a předčilo všechny anime tohoto léta. 99% :) ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)
  • První ze dvou závěrečných písní „Yume Sekai“ nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu. Poslední ze dvou závěrečných písní „Overfly“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. (CarnTheNunya)
  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama