Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, myslel jsem si že sem napíši komentář dřív. Člověk se k tomu nějak nedostane, nicméně si nemyslím že to byla chyba, protože po dílu nastal opravdu zajímavý zvrat. Začneme od začátku. MMO anime tu máme pár kousků. Hmm, co dál; šílený vynálezce, to už je lepší. Člověk si přečte pár komentářů všímavých lidí a všimne si taky. 1 a 2 díl, stejný pocit jako Larky, nicméně rozcházím se u dalšího hodnocení. Podle mě SAO je takové průlomové, protože je lehké na pochopení. Nemusíte být znalec abyste poznali že s tím práce byla. Na nic si podle mě nehraje a to je velké plus. Kirito a Asuna jsou velmi zajímavý pár, nicméně je to taková špička ledovce ve hře, protože každý z těch dvou je speciální a na vrcholu ingame schopností. Můžu říct že bitkama to pro mě nemá na GC, ale taky nejsou špatné. Je to i ale mínus, protože je tam poznat ta nerealita. Ano, všechny anime jsou nereálné, ale člověku to při prvním dílu většinou nevadí. Pokud se v polovině anime zmíní o tom, co vlastně jejich těla, tak jako sorry, ale pozdě jste si našli místo ve scénáři. Nicméně pokud na to nemyslíte tak vám to vůbec vadit nebude. Konečně jsem našel velké PLUS a to v podobě nějakého vztahu, žádné yandere ani tsundere, natvrdo vztah s rozdáváním polibků. To se mi velmi líbí, protože některé anime o romantice v podstatě ani tento prvek nemají. SAO naopak tím oplývá a to z něho dělá anime do více částí než má být. No, po těch posledních dvou dílech jsem si myslím něco zapsal a to, že i urychlený slet událostí může být velmi zajímavý. Co jsem si na konci každého dílu vždy říkal bylo: ,,Prosím, teď ať to nekončí!!''. SAO splňuje mé očekávání a předčilo všechny anime tohoto léta. 99% :) ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95% za první půlku, 65% za druhou. První část nabízí originální prostředí i příběh, a rozhodně stojí za zhlédnutí. Potěší hlavně perfektně vyvážený poměr akce, dialogů, vztahů... Druhá část trochu vypadá jako na poslední chvíli domyšlený příběh ("Oukej, zní to dobře, ale můžete ještě přidat deset dílů, ať to není moc krátký?"), a veškerá hloubka je ta tam, ale celá tahle nastavená kaše naštěstí netrvá dost dlouho, aby stihla zničit celkový dobrý pocit. Ale druhé sezóny se trochu bojím :-) ()

Reklama

Gucak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jako pro hráče bylo toto anime povinností. Myšlenka hry kterou hrajete sami za sebe je skvělá. Rád bych jí zažil, ale prosím bez té druhé strany mince. Ta spočívá v tom, že když umřete ve hře umřete i v realitě. Welcome to the new Hunger Games ! O příběh je postaráno. A ta hudba co je použita při bojích :3 ! HUSINA ! I openingy jsou skvělé. Hlavně od Eir Aoi - Ignite. Poslouchám do teď. Doporučuji. 5*. Oblíbené postavy : Asuna, Kirito ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

MMORPG ve které když zemře váš avatar zemřete i vy? Zde to funguje dokonale. Animace je povedená stejně tak i soundtrack, který naprosto sedí k dané scéně. Vše se točí kolem Kirita, nejsilnějšího hráče a jeho milované Asuny při snaze uniknout z virtuálního světa do reálného. Postav se v anime vyskytuje spousta, ale nedostávají tolik prostoru, nechybí dějové zvraty, romance, akce i smutnější chvíle. Za mě kandidát na nejlepší anime roku 2012. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem ve velkém pokušení dát o jednu hvězdu méně, ale první polovinu jsem si opravdu hodně užila a to, že druhá polovina již trochu pokulhává se právě díky ní dá omluvit. Jelikož sama šermuji, některé scény mi doslova naháněly husí kůži... Souboje na život a na smrt, nemožnost uniknout z virtuálního světa, to všechno mne vtáhlo a nechtělo pustit. Ano, všechno má své mouchy, ale tenhle animovaný snímek jsem si opravdu oblíbila... ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou závěrečných písní „Yume Sekai“ nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu. Poslední ze dvou závěrečných písní „Overfly“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama