Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství pecka, dnes jen naivní taškařice, která spíš než jako komedie (za celý film jsem se jen asi dvakrát pousmál) funguje jako zředěný dobrodružný film a to díky fascinujícímu záporákovi a dvěma dlouhým zdařilým honičkám v poslední třetině - jízdě horskými serpentinami v autě bez brzd a závěrečnému epickému pronásledování Fantomase po souši, vzduchu i vodě. Krom toho se film může opřít ještě o skvělý ústřední hudební motiv a o ústřední herecké trio - šarmantního Maraise, typickou šedesátkovou sexbombu Demongeot a cholerického Funèse, jehož pitvoření už na mě ale nefunguje ani zdaleka jako kdysi. Takovému MUŽI Z ACAPULCA nesahá FANTOMAS ani po kotníky. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Fantomas je film, který se patrně tak trochu vysmekl z představ producentů, neboť mu nekraluje hrdinný a statečný Jean Marais ale komediant Louis de Funès. Samozřejmě, právě díky spojení romantického hrdiny s celoživotním komediantem se zrodila legenda, pohříchu ovšem nikoli nestárnoucí... Sledovat Fantomase téměř padesát letech od jeho natočení, znamená samozřejmě shovívavě přehlížet dnes už značně dřevně působící efekty a také docela vetchý a naivní děj. Zůstává Funesův bláznivý humor, který je ovšem v každém jeho filmu tak trochu na jedno kopyto, a kromě toho slušná atmosféra, velkoryse působící kamera v širokoúhlém provedení, chytlavý hudební doprovod a obstojné herectví... Celkový dojem: 70% Zajímavé komentáře: Mr.Apache ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno málo ľudí vie, že slávny román Pierra Souvestra a Marcela Allaina s tajomným Fantomasom a policajtom francúzskej tajnej služby Juve-om je temná knižôčka zďaleka pripomínajúcu filmovú trilógiu. Z tohto dôvodu je moje očakávanie sfilmovať knihu v plnej podobe nadpriemerné. Hoci táto humorná klasika je taktiež veľmi zábavná. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Klasika, které zub času vůbec neuškodil. A když, tak jenom trošku :o) Je totiž fakt, že některé scény se dnes jeví trošku naivní a divák odkojený akčními trháky posledních let se asi bude nudit. Ovšem ti, co rádi nostalgicky zavzpomínají na ta léta, kdy seděli v totálně narvaném kině a královsky se bavil při Fantomasově pronásledování, si toho záhadného zloducha asi rádi zopakují. A já patřím mezi ně :o) V tom případě není co dodat, pouze popřát BON APETIT. PS: Nejvíc jsem Fantomasovi záviděl tu ponorku :o)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po letech už to na mne tak nepůsobilo, ale to bude tím, že většinu fórků z tohohle filmu už znám. Přesto ty geniální záměny, honičky jimž vévodí sjezd hory v limuzíně žárlivé lady Beltham jsou parádně zábavné i po letech. Nelze opomenout geniální dialogy a skvělý český dabing. Čtyři briliantové náhrdelníky. * * * * ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Počas nakrúcania bola medzi Jeanom Marais a Louis de Funesom veľmi zlá krv. Podľa Maraisa bola komika Funesa založená na veľmi zlom humore a nechápal, ako mohla jeho paranoidná postava zatieniť tú jeho, v ktorej často aj pri nebezpečných scénach nevyužíval kaskadéra. Potvrdzuje to aj Mylène Demongeot vo svojich memoároch, v ktorých uviedla, že Jean Marais veľmi žiarlil na úspech Louisa de Funèsa. (Arsenal83)
  • Aj keď to vo filme vôbec tak nevyzerá, predstaviteľ Fandora (Jean Marais) je od predstaviteľa komisára Juvea (Louis de Funès) nepatrne starší. (Hudino)
  • Auto, které ke konci filmu ukradne Fandor (Jean Marais) na parkovišti, je BMW 507. Jednalo se o roadster vyráběný automobilkou v letech 1956 až 1959. Motorka, kterou vzal Fandor policistovi kvůli pronásledování Fantomase, byla BMW R69 S. V úvodu filmu přijede Fantomas do laboratorního komplexu v dodávce Citroën H Van, který se vyráběl v letech 1947 až 1981. (šerminator)

Reklama

Reklama