Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečnú časť trilógie o geniálnom mega zločincovi Fantomasovi považujem za najlepší film v ktorom sa objavil francúzsky herec Louis de Funes. Nebojím sa to takto otvorene tvrdiť. Pretože jeho postava policajného komisára Juvea je v celej tejto sérii snáď ešte výraznejšia ako samotný Fantomas. Tým že sa tento krát dej presunul na starý šľachtický zámok lorda MacRashleya do Škótska séria chytila nový dych. Scény s obesencom v spáľni, alebo legendárna Fantomasova "Operacia Artaban" počas honu na líšku, ma vedia doteraz veľmi dobre pobaviť. **** ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Strašidla, mluvící koně, mizející oběšenci a posedlý nábytek. Třetí díl už je regulérní taškařice, ve které není po kriminálce téměř ani stopy. Taky už Jean Marais hraje sotva druhé, spíše však čtvrté housle a film naprosto opanoval sebestředný Louis de Funès. Z plátna skoro nesleze a je to dobře. Kdykoliv se totiž film musí opřít o příběh a nebo o vážnější chvilku, trochu to v něm zaskřípě. S pitvořícím se komisařem v záběru však chyby zázračně mizí a vůbec nevadí že se scénář v jedné fázi půl hodiny motá pořád dokola a celá zápletka je vycucaná z prstu a od A do Z zoufale samoúčelná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ujišťuji Vás, že jsem neuklidil žádného oběšence z Vašeho pokoje." Zmatenej komisař Juve uprostřed suchýho skotskýho humoru mě zase dost pobavil. Stejně jako génius zločinu na bicyklu. Jen jsem přitom sám sebe odhalil, že jsem asi levičák, když s Fantomasem souhlasím, že vybírat mimořádný daně od miliardářů a gangsterů nepovažuju za úplně špatnej nápad. Jen by se ty daně asi daly využít účelněji. Třeba by se daly věnovat nějaký politický neziskovce ke svržení nějaký vlády, která nechce dobrovolně vyměnit ropu za demokracii. No to je asi blbost, ať si je radši nechá Fantomas. Ten nadělá míň škod. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Stává se málokdy, aby některé filmy s více pokračováním byly tak vyrovnané, jako je právě série o Fantomasovi. Aby se nic zbytečného neopakovalo, tvůrci vyměnili prostředí a tím pádem si udrželi vysokou kvalitu zábavy, napětí a akce. Psát o vtipných scénách nebo o hereckých výkonech by bylo nošení dříví do lesa. Zkrátka klasika každým coulem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Fantomas (Jean Marais) přijíždí na zámek ve voze Rolls-Royce Silver Cloud. Vůz, který odváži hosty z letiště na zámek, je Austin Princess. (sator)
  • Přestože se děj odehrává ve Skotsku, jsou ve filmu používaná auta výhradně s levostranným řízením. (pjotri)

Reklama

Reklama