Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dalo by se čekat, že třetí díl Fantomase bude recyklace starých fórků a záměn, ale opak je pravdou. Po Římu je chladné Skotskou stejně osvěžující. Opět velmi vtipná záležitost s hodně akčním závěrem, kdy Fantomase pronásleduje Královské letectvo a pálí po něm rakety vzduch-vzduch :-)). Je jistě zajímavé, že zatímco v předchozích dílech usiloval o světovládu coby největší zločinec a dělal to víceméně nekrvavě, ve Skotsku už vraždí hlava nehlava... :-) * * * * ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky hravých detektivních parodií o zlořincovi mnoha tvářích, tentokrát z prostředí šlechty ve Skotsku. Opět kraluje popletený a horlivý komisař Juve (dobrý Louis de Funes) doprovázený Bertrandem (Jacques Dynam), jež se stanou tím, kdo pomůže Fantomasovi utéci, i když nechtěně. Jean Marais opět v kvalitní dvojroli neohroženého novináře Fandora a všehoschopného zločince Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegriniho). Fandor má po svém boku svoji snoubenku, půvabnou fotografku Héléne (Myléne Demongeot) a spolu jsou na stopě zákeřného zločince neúnavně a neústupně. Hostitelem všech na panství je lord Rashley (Jeaan-Roger Caussimon), ale je to skutečně on? Nesmí se opomenout jeho žena (Francoise Christophe) a její milenec André (Henri Serre). Vznešené prosředí, strašení, tajemno, mystifikace, ironie a nadhled, hravost, napětí a smích a ve chvíli, kdy si všichni myslí, že je Fantomas zničen, on zase uniká, aby se vynořil. Ale k tomu bohužel už nedošlo ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trošku zmena oproti predchádzajúcim dielom, dej sa odohráva defakto na rovnakom mieste, ale zábavy tu je stále hŕbu. Louis de Funés opäť skvelý, najlepšie keď si myslel, že má vidiny a a vidí obesených ľudí na strope. Na dobu vzniku je to úctyhodný filmík a vtedy to bola naozaj vzácnosť, teraz sa takéto filmy veľmi nenatáčajú. Louis de Funès aj v treťom snímku na seba strhol všetku divácku pozornosť a thrillerová myšlienka upadla navnivoč. A tu sa naozaj vybláznil. Škoda, že jeho cholerické správanie spôsobilo odmietnutie Jean Marais podieľať sa aj na štvrtom dieli. Obaja mali časté spory nad realizáciou scén. A tak sa od nakrúcania opustilo. Marais bol jednoducho nenahraditeľný. Každopádne ani tento snímok nestarne. Technické triky síce viditeľne áno, ale v tomto prípade sa to dá pokojne prehliadnuť. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Snad jen, že je obrovská škoda, že se De Funes s Marém nepohodli a nenatočili 4 díl - Fantomas v Moskvě. Páč věřím tomu, že i 4.pokračování by bylo legendární. Takle Fantomase završili na skotským hradě, což je sice taky hodně origoš nápad, ale ta Moskva by byla určitě zajímavější. Trochu mi tady vadilo, že se to celý odehrávalo na jenom místě. Na druhou stranu taková operace Artaban je již dnes kultovní hláškou :o). De Funes a jeho "přeludy" dávaj :o) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Strašidla, mluvící koně, mizející oběšenci a posedlý nábytek. Třetí díl už je regulérní taškařice, ve které není po kriminálce téměř ani stopy. Taky už Jean Marais hraje sotva druhé, spíše však čtvrté housle a film naprosto opanoval sebestředný Louis de Funès. Z plátna skoro nesleze a je to dobře. Kdykoliv se totiž film musí opřít o příběh a nebo o vážnější chvilku, trochu to v něm zaskřípě. S pitvořícím se komisařem v záběru však chyby zázračně mizí a vůbec nevadí že se scénář v jedné fázi půl hodiny motá pořád dokola a celá zápletka je vycucaná z prstu a od A do Z zoufale samoúčelná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • U lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) vede Fantomas (Jean Marais) řeči o výši „pojistného“, která se pohybuje kolem 6 milionů dolarů, a to jen za MacRashleyeho. Na konci filmu však dostane brilianty pouze ve výši 800 tisíc dolarů, zbývajících pouhých 200 tisíc má do skříňky vložit MacRashley, tedy Fantomas. Zvláštní, jak hodně MacRashleymu i ostatním slevil. (pjotri)
  • Na začiatku filmu je Rolls Royce za hudobníkmi hrajúcimi na gajdy. Pri ďalšom zábere je však už pred nimi. (Arsenal83)
  • Když Fantomas (Jean Marais) sedí na koni a diriguje svoje lidi jakousi podivnou vysílačkou, sestávající jen z výklopné antény, je anténu dobře vidět. Když pak koně najde a začne používat komisař Juve (Louis de Funès), po anténě není ani památky. (pjotri)

Reklama

Reklama