Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dějově jsou Četníci ve výslužbě trochu slabší oproti svým předchůdcům, nicméně druhá půlka filmu opět nabírá na obrátkách a zajede krásně do starých kolejí plných vtipných scén a různých absurdních situací. Scény s hippies a v klášteře jsou nezapomenutelné. Po shlédnutí se přesvědčíme, že do výslužby ještě četníci rozhodně nepatří a mají stále ještě co nabídnout. 8/10. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejslabší díl z "Četnické série". Některé scénky povedené, ale na můj vkus až moc ujetých a trapných situací. V jiných dílech to je ještě v normě, ale tady je toho (hlavně ke konci) už přespříliš. Úvod na zámečku a Fugasova "ztráta paměti" jsou velmi dobré části, ale závěrečná sekvence s raketou je to nejhorší, co lze v této sextalogii vidět. 60% ()

Reklama

Milodar 

všechny recenze uživatele

U nesoudného Jeana Giraulta se již naplno projevila senilita, a to je teprve začátek (však nám ještě ukáže ve svých dalších filmech, co všechno umí považovat za srandu). Již v tomto díle však dává naplno znát, že podivnost a ulítlost je pro něj synonymem humoru. Bohužel, ruku v ruce s nebetyčnou trapností. Jdu zmlátit sousedku. Ehm, hahaha. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejoblíbenější díl série. Co na tom, že kvalita od prvního dílu klesá, pro mě to jsou nenáročné letní komedie, které mají za úkol pouze pobavit. A to se tomuto filmu zatraceně daří. Stará parta naposledy pohromadě, Fougasse je zase ve formě a také jsou tu tradičně výborní Louis de Funès a Michel Galabru, kteří prožívají jednu bláznivou situaci za druhou. A konečně zmizela Chruchotova dcera, která se vyloženě hodila jen do prvního dílu, v těch dalších už byla tak nějak navíc. Tímto dílem skončily ty klasické četnické filmy, další dva (ačkoliv proti nim nic nemám) jsou svým způsobem úplně jiné. Tenhle díl je moje srdcovka a 5 hvězdiček mu prostě musím dát. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po maximálním nářezu, ve kterém se náš oblíbený hyperaktivní četník Ludovic Cruchot oženil, je tady ještě jedna výborná podívaná, která je svou kvalitou zhruba na úrovni prvních dvou dílů. Deaktivace atomové bomby, patří možná k mojí nejoblíbenější scéně z celé série. Precizní povolování každého šroubku, vystřídá neřízené Cruchotovo běsnění, když zahlédne svou ženu s jiným mužem. Tohle mě pokaždé rozesměje, stejně jako výslech puberťáků a Gerber zaseklý v mřížích okna. Pořád dobrá zábava z krásného prostředí Saint Tropez a poslední nadprůměrný snímek série. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Když Cruchot (Louis de Funès) přelézá zeď kasáren a padá do sudu, nemá žádnou pokrývku hlavy. Když ale ze sudu vyleze, má na hlavě čepici s bambulí, a poté, co spadne do sudu ještě jednou, vyleze z něj s policejní čepicí. (SallyZen)
  • Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) koukají dalekohledem na pláž a vidí tam své manželky s cizími muži. Přestože jsou z toho oba rozrušeni, myslí si, že jsou to jen halucinace (nakonec nebyly). Stejný případ se stal Cruchotovi ve filmu Četník v New Yorku (1965), kde několikrát zahlédl svou dceru Nicole (Geneviève Grad) a výsledkem také nakonec byla úvaha, že jsou to jen pouhé představy... přestože také nebyly. (SONY_)
  • Za túto štvrtú časť ságy dostal Louis de Funès (Cruchot) honorár dva milióny frankov, čo predstavuje veľký nárast v porovnaní s jeho počiatočným honorárom za prvý film, ktorý bol 90 000 frankov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama