Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Madison 

všechny recenze uživatele

Celá tematika o mimozemšťanoch vyznieva smiešne, naivne a hlúpo, ale tie jednotlivé okamihy - kedy sa posádka švihnutých žandárov dostáva do nevyhnutného kontaktu so spomínanou civilizáciou - jednoducho nejde nemilovať. Louis de Funés opäť exceluje a snímka je nabitá perfektnými hláškami a scénami. Som spokojná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taktéž se připojuji k těm, kteří nostalgicky vzpomínají na dětství strávené sledováním četnické ságy. Tento díl se mi rovněž kdysi hodně líbil (taky možná kvůli UFO), ale teď po letech musím uznat, že humorné pasáže už nemají takový šmrnc, jak tomu bylo u předchozích dílů. Navíc odešlo několik postav a ti jenž je nahradili, už nebyli tak dobří. Samozřejmě i zde se najde několik nezapomenutelných pasáží (viz převlek či šroubovák), ale nemůžu dát prostě lepší hodnocení, než průměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Body hlavně z nostalgie, protože si pamatuji, že jsem měl jako dítě tenhle díl nejraději, i když jsem si vůbec nepamatoval, že byl až předposledním. Jasně, teď po letech už to takové grády nemá, ale místy je to pořád hodně vtipné. Ten hudební a zvukový podklad mě i po těch letech dokázal dostat a vzbudit trochu té nostalgie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Videli talíř značky Rosentahl, na něm nápis Chanel, možná že to byla Nivea, ve tmě se to nedalo rozeznat. Třeba to byla lednička Electrolux, co má velký mrazák." Dvojnásobný množství četníků bohužel nepřineslo dvojnásobnou porci zábavy. Spíš se zábavou trošku šetřilo. Asi proto, aby zbyly prachy na směšný efekty a jeden nakreslenej létající talíř. A proto ty, kteří věří na mimozemšťany mám špatnou zprávu - ještě jsme nepřiletěli. Takže naši přítomnost jsem právě dokonale zakamufloval a teď si jdu dát trochu oleje, abych nezněl tak dutě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Mimozemšťané jsou zde charakterizováni jako roboti s kovovou kostrou, lidsky vypadajícím obalem a schopností měnit podobu a hlas. O pět let později se objevil podobný typ robota (T-800) ve filmu Terminátor (1984). (Jan.Kanak)
  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama