Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nostalgické návraty s dětmi. V paměti asi nejvýrazněji utkvělý četník. Ani jsem si nepamatoval, že se tak naváží do reklamy a záběrů s mimozemšťany jako bych si pamatoval více. Ale možná proto, že v paměti utkvěli hlavně oni. Sranda je to pořád. Zajímavé je, že mě se hudební motiv létajícího talíře hrozně líbí i po letech, syna vyloženě iritoval. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl série. Příběh samotný je sice neuvěřitelná stupidita, ale množství výborných gagů, de Funésův exaltovaný herecký projev a absurdní, místy až dadaistický humor ("Co se děje Cruchote?"-"Právě jsme přijeli."-"To vidím a předtím?"-"To jsme zase odjeli.") dělají z této prvoplánovité taškařice taškařici velmi povedenou. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel som mal v detstve najradšej, lebo tam sú mimozemšťania a sci-fi som mal vždy rád. Ale dnes už mi to pripadá strašne slabé. Celý dej spočíva v neustálych zámenách ústrednej party s mimozemšťanmi, ktorí vedia zmeniť podobu a okopírovať kohokoľvek. Lenže nejedná sa o nejaké prepracované epizódky, ale len o to najprimitívnejšie čo pravdepodobne tvorcov napadlo 5 minút pred natočením scény. Minimálne tak jednoducho to pôsobí. Funes už dosť zostarol a ani to gúľanie očami mu už tak nejde. Najviac zamrzí absencia niektorých pôvodných hercov. Či už Lefebre, ktorého aspoň nahradili snažiacim sa tučkom, alebo Claude Gensac v úlohe Funesovej ženy. Tá ma tak malý priestor, že ani tak nevadí, že ju preobsadili nejakou nevýraznou herečkou. Celkovo to je taký nudný diel v ktorom ma rozosmiala len scéna v ktorej si do rytmu žandári búchajú po svojich dutých hlavách a samozrejme najdutejšiu hlavu má Funes. To sa vydarilo, ale ako celok je to slabota. 4/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle díl je naprosto šílený, ale já ho mám rád. Jsou v něm zase legendární scény a hlášky. Příběh trochu skřípe a občas se objeví nějaká trapnost, ale vždyť je to jen komedie. P.S. V prvních čtyřech dílech byli Chruchotovi a Gerberovi podřízení takové plnohodnotné postavy (např. Fougasse), v posledních dvou dílech je toto pozměněné mužstvo jen nudným křovím, Funés a Galabru to celé táhnou sami. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně na tom to bezbřehé naivní podání, ale současně to bylo velmi hravé. Není nutné pokaždé brát příchod mimozemské civilizace vážně a s Louisem de Funésem už teprve ne. Scénáři pochopitelně chyběla propracovanost a se scifi motivem je nakládano až příliš volně, ale řemeslně je film natočen velmi dobře. Komediální stránka plná milých trapasů, omylů a nedorozumění se záměnou mimozemštanů je asi nejsilnější stránkou filmu a film na na tom dost staví. Gagů je dost, i když se často opakují jako ve smyčce, ale kvalitní herecké obsazení to jistí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Lietajúce taniere, ktoré vidíme vo filme, sú skutočné taniere vyrobené spoločnosťou MATRA (Mécanique Aviation Traction). Je to francúzska spoločnosť, ktorá existovala od roku 1941 do roku 2003. Špecializovala sa na široké spektrum činností, najmä v letectve. (Arsenal83)
  • Keď herec Jean Lefébvre (Fougasse) zistil, že jeho komické výstupy v predchádzajúcich častiach Žandárov vystrihávali častejšie, ako by si želal, rozhodol sa, že natáčania filmov série Žandár a mimozemšťania a Žandár a žandárky (1982) sa už nezúčastní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama