Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl četnické série. Samozřejmě opět chybí řada herců z prvních 4 dílů, ale ty v tomto díle nahradily četnice. A nebylo to zas tak špatné, ale už se tu vyskytlo pár fakt špatných scén (např. když se Cruchot povyšoval nad Gerbera). Navíc na Funésovi už bylo vidět, že věk nezastaví, už byl prostě starej. V tomto díle se nám vrátila také jeho žena Claude Gensac, ale to jak se mi ve třetím díle líbila, tak tady byla příšerná. Příběh byl trošku podobný jako v prvním díle, tvůrci se vrátili ke kriminální zápletce. Ono kdybych to hodnotil jako samostatný film, tak bych dal možná o hvězdičku více, ale když to porovnám s předchozími díly, tak tohle je jasně nejhorší díl série. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této četnické série. Je to rozhodně lepší díl než předchozí, který byl ze všech nejslabší. Příběh celkem průměrný, ale koukatelný, opět slušná hromádka vtipných scén. Funés nezklama. Je to, ale vše už takové ohrané, takže ne třeba vysvětlovat zápory. Takže koukatelný, obyčejný průměr, který ničím neurazí, ale ani už moc neoslní. 55% = *** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl bych rozhodně nezatracoval. Pro některé už to možná není taková sranda, ale Funès byl excelentní jako vždy. Tentokrát mu zdatně sekundovala nejen „závodnice“ jeptiška, ale i čtveřice soudružek v modrých sukýnkách. Především pak dívka playboye 1980 Catherine Serre. Navíc se mi líbila i ona kriminální zápletka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)
  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978. (frolish01)
  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)

Reklama

Reklama