Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl četníků je ještě stále slušná komedie daného typu a známého charakteru všem, kdo mají rádi Funese a jeho komedie. Četníci cestují lodí na sraz četníků v New Yorku a tam by vše proběhlo bez obtíží, jenže Cruchotova nezbedná dcera si do New Yorku vyrazila jako černý pasažér a díky shodě okolností její cesty vedou k tatínkovi. Ten ale ví, že by z její cesty byly jen obtíže a tak dělá vše proto, aby na její přítomnost v USA nikdo nepřišel. Nutno přiznat, že mnohé vtípky slušně fungují a stále má film kvalitu i po tolika letech. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám pocit že většina vtipů zmizela v překladu. Potýkání četníků s angličtinou v dabingu nevyzní, konfrontace venkovské Francie vs. pulsujícího velkoměsta USA našinec nepochopí a drobné rýpání do kulturních rozdílů je pro středoevropana španělská vesnice. Ze zábavných prvků tak zbyl jen cholerický Louis de Funès, recyklace starých nápadů a zasazení klasické galské ztřeštěné komedie do exotických kulis. Vtipnosti nepomohlo, že je děj zase rozdělen do dvou paralelních linií a ta dceřina je znovu ta méně zajímavá. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Miestami mi to pripadá lepšie ako prvý diel. Stále je to vlastne len sled epizódiek, ale už mi nepripadali tak detinské. Vtip s neustále sa schovávajúcou dcérou alebo nonstop chorý Lefebvre ma rozosmiali. No a Funesovi stačí robiť grimasy a proste to je vtipné. Na druhej strane je stopáž prepálená a je tu viacero nudných epizódiek, ktoré majú čo najviac vystihnúť klišé o Amerike. Najmenej ma bavilo to WTF hudobné číslo. Takže výsledok je rovnako ako v prípade jednotky, mierny nadpriemer. 6/10. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Spolu s Mimozemšťany nejslabší z cyklu komedií o četníkovi ze Saint Tropez; filmu ublížily dle mého názoru dvě skutečnosti: Jean Lefebvre nebyl uvolněn svým divadlem na filmování do USA, a tak se musel narychlo měnit scénář. Fougasse prostě na lodi onemocněl a po celou dobu pobytu v New Yorku byl hospitalizován - všechny jeho scény se natáčely ve Francii. Mnohé gagy byly zřejmě šity horkou jehlou a na kvalitě se to projevilo. Druhým důvodem je právě snaha Giraulta přizpůsobit se vkusu amerického diváka, aby se film dobře prodal i v zámoří. Objevuje se řada komediálních situací typických pro hollywoodskou produkci; velmi podivně působí scéna, která jako by vypadla z filmu West Side Story - honička o maso na hřišti s Portorikánci; pokus o parodii na americkou mánii po psychoanalýze vyzněla také naprosto hluše, byť byla prožívána v Cruchoutově snu. Scénu s jeptiškou pokládám za zcela zbytečnou a byla natočena asi jen proto, že její představitelka byla účastnicí filmařského zájezdu. Závěr se "ztracenými kufry" je dost trapný. Naštěstí další tři díly série se vyvedly mnohem lépe. Tři hvězdičky. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Funes postavil svou hereckou karieru na opakování jednoho typu. Nic proti - to dělali mnozí a dobře (Gabin, Belmondo ad.). Funes je ovšem jako komik velice závislý na kvalitě scénáristy a režiséra. Stejná gesta někdy působí velmi vtipně a jindy naprosto trapně. Skvěle bylo jeho nervního typu využito např. v sérii o Fantomasovi (kde měl ovšem i skvělé protihráče). V sérii o Četnících se povedl první film a trochu snad i poslední (ale spíše proto, že Četníka a četnice jsem ještě coby malý a méně kritický kluk viděl v kině), ostatní díly mě osobně přišly zoufale nevtipné a nudné. Tento díl je snad úplně nejhorší (a ještě Četník ve výslužbě) - zkrátka mi nestačí, když začne Funes poulit očima a pořvávat Filipovského hlasem (hodně z Funesovy popularity u nás je dáno právě geniálním dabingem). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • Na zahájení četnického kongresu v New Yorku lze na tablu s vlajkami zúčastněných zemí vidět v pravém horním rohu vlajku Československa. (Nocturno culto)
  • Kvůli dalším pracovním závazkům Jeana Lefebvra (Lucien Fougasse) musel být na poslední chvíli pozměněn natáčecí plán i samotný scénář. Proto se tedy ve filmu nakonec objevila zápletka s Fougasseho nemocí. (Pierre)

Reklama

Reklama