Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tak, jako mnoho dalších, je i tento film s Louis de Funèsem hojně hrán českými televizními stanicemi. Jeho humor dokáže i po letech stále pobavit a rozveselit. Sice to není výjimečné komediální dílo francouzské kinematografie, které by něčím vybočovalo z průměru hojnosti, ale i tak je sledování tohoto filmu stále příjemnou zábavou. Zábava je založená na jednom muži. Tím je náročný restauratér pro vyšší vrstvu Septime (skvělý Louis de Funès). Jako obvykle je v plné síle. Poskakuje, čílí se, umravňuje, povykuje, kárá, úslužně se klaní, hrdinně se bije v prsa, zkouší a pokouší, trestá, vystrašeně se klepe, poslušně hledá a utíká. Nezastaví se, je stále v pohybu, tančí a létá. A opět ta výbušná síla mimiky emocí! Nakonec dokáže Septime vycepovat každého zaměstnance, překonat každou překážku a slavit velkolepé a zasloužené vítězství s gurmánským povyražením. Z dalších rolí: nervózní a překvapovaný divizní policejní komisař (Bernard Blier), obětavá a oddaná prezidentova sekretářka Sophia (pohledná María-Rosa Rodriguez), prezidentův vrchní ochránce dvou rozdílných tváří Henrique (Venantino Venantini), šokovaný francouzský ministr (Noël Roquevert), rozverný, mizející a objevující se prezident Novalès (Folco Lulli), odhodlaní a zaskočení opoziční konspirátoři prezidenta Novalése (Albert Dagnant, Robert Dalban, René Berthier a Frédéric Santaya), Novalésův strážný anděl (Eugene Deckers), z míry vyváděná obsluha restaurantu (Pierre Tornade), podlézavý číšník Roger (Michel Modo), potácející se sommelier (Paul Préboist), nešťastný pianista (Roger Caccia), neústupný šéfkuchař Marcel (Raoul Delfosse), či Marcelův synovec a odmlouvající kuchtík (Olivier de Funès). Je to jedna z klasických francouzských komedií. Nevyčnívá, ale má stále dostatek sil k příjemné a odlehčené zábavě. Překvapení podniku může přivést mnoha osobám opravdovou ránu šokem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva polovica sa mi pacila omnoho viac, lebo Funes si tu zahral sefa restauracie, ktory "tyranizoval" svojich zamestnancov - casnikov, z coho vzniklo obrovske mnozstvo humornych situacii. Okrem toho je tu i jedna scena, na ktorej som sa nasmial, kde Funes napodobnuje Hitlera, takze ak ste tento film este nevideli, tak teraz mate prilezitost. Avsak v druhej polovici po unose prezidenta, ked uz bol prenasledovany zlocincami a musel na seba zobrat zodpovednost za unos, uz tak humorna nebola, aj ked v detstve sa mi naopak viac pacila ta druha polovica, lebo bola plna nahanaciek a akcie... 06.09.2010 _______ Louis de Funès - (Septime) +++ Bernard Blier - (Policajný komisár) +++ Maria-Rosa Rodriguez - (Sophia) +++ Venantino Venantini - (Henrique) +++ Juan Ramírez - (Generál) +++ Folco Lulli - (Prezident Novalès) +++ Hudba: Jean Marion +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès je jedinečný herec, který dokáže film okořenit svými peprnými výrazy, pohyby - a skvělý dabing Filipovského tomu ještě napomáhá. Scénky z nacvičování servírování skutečně pobaví (jen mi vrtá hlavou odkud ta znělka je a co mi to připomíná), skutečně se člověk nemůže nesmát. Nesmírně a hned ze začátku pobaví vyprávení o specialitě bramborové kaši po ,,hitlerovsku" (objeví se Septimovi stín na obličeji, když mluví německy - stín skvěle doladí chybějící rysy a je z něho Hitler), jeho neustále komentáře a pokyny.. Ano, velký to muž gastronomie pan Septime.. ,,Musí to být pi-pi-pi, ne pa-pa-pa!" Je to můj asi dvaadvacátý film s Louisem a zkrátka se ho nemůžu nabažit, ten nikdy neomrzí :-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

První polovina na mě zapůsobila velmi dobře, šéf je v podstatě diktátor, kontrola zaměstnanců v převleku parádní, no a samozřejmě Louis de Funès dává průchod svému temperamentu a jeho cholerické výbuchy jsou k popukání.. Bohužel druhá půlka je mýma očima úplně někde jinde, celé se to překlopilo do zasněžených hor a mě to moc nebavilo, hledání pana prezidenta mě za srdce nevzalo.. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že interiérová veselohra s potenciálom omnoho väčšieho množstva vtipov, než akým skutočne disponovala, sa razom zmení na pseudobondovku? Zbytočne nákladná komédia (jedno auto zletí do rieky, ďalšie dve do snehu, helikoptéra v oblakoch...), len aby sa naplnil aj dobrodružný aspekt žánru? Túto kombináciu mohol Louis de Funès radšej nechať Belmondovi. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Při jízdě ve francouzských Alpách si všimněte stříbrného Chevroletu Bel Air 1957. Střídavě má a nemá promáčklý blatník. (slatkac)

Reklama

Reklama