Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Sdílím stejný názor jako pár uživatelů tady, že jakmile Septime opustí restauraci, tak dojde k rapidnímu snížení kvality filmu. Jako by každou půlku vymyslel někdo jiný. Přitom by úplně stačilo pokračovat s dalšími nápady v restauraci a byla by to sranda. Takhle je to jen obrovská škoda takový potenciál nenaplnit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek z de Funésovy filmografie. První polovina se nese ve znamení jeho živelné komiky, střídají se převleky a paruky a film sice nevybředne z poměrně monotonního ducha, ale na překážku to nebylo. Druhá polovina je však propad, který postrádal smysluplnost, gagy prakticky žádné, jen se to celé zbytečně shazovalo nasazenou trapností. Druhá polovina připomínala lacinou nálevnu, kde se podávají uleželé utopence, než nějaký luxusní podnik s předraženým menu. De Funés to spasil jak se dalo. 40% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch úplně nejznámějších Funésovek. Už úvodní titulky vyvolají pocit hladu a první polovina z restaurace je snad šestihvězdičková, francouzský mistr zde doslova exceluje a bránice diváka dostává zabrat v pravidelných intervalech. Bohužel, ve druhé části film trochu ztratí tempo a šmrnc a příběh se stává dosti nezáživným. Ale i tak mám Grand restaurant moc rád a výborně se u něho bavím. P.S. Skvělá je především scéna, ve které Funés paroduje Hitlera a líbí se mi i jeho monolog u zrcadla na začátku filmu či trénink číšníků, kde se všichni nechají hudbou strhnout k zběsilému tanci. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Všimli ste si, že všetky hotelové raňajky formou švédskych stolov majú uniformne rovnakú chuť? Vrátane praženice - všade rovnako podpriemerná. V Grécku, Nemecku či na Slovensku.  Nuž a Grand restaurant pána Septima, napriek vychýrenej gastronomickej značke pre luxusných hostí a trpákov-politikov, chutí presne ako tá uniformná praženica. Divák sa nasýti, no potecha je len čiastočná. Sľubný začiatok vystrieľa v prvej polovici skoro všetky najlepšie fóry, ale nič si netreba nahovárať, obsahuje skoro rovnaký počet zdĺhavých buhaha scén o ničom. Druhá polovica sa presúva do exteriérovej naháňačky v horách. Je o poznanie nudnejšia, ale zase obsahuje pár absurdných čarovných scén stavajúcich napríklad auto z kolies na strechu. A záver je presne taký istý: nihilistická čarovná pointa únosu prezidenta je vzápätí zrazená pokorným návratom do funkcie. No: ako vravím hotelová raňajková praženica. Poteší nasýtením, sklame chuťou. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dnešnom, poslednom, dopozeraní Grand restaurant pána Septima som rozmýšľal, ako zdôvodniť sám pred sebou tri hviezdičky. Nakoniec som usúdil, že je to zbytočná starosť, ponechal som pôvodné dve a je to v poriadku. Film je označený ako komédia. Ja dodávam, vyčerpávajúca komédia. Tie fórky a kvázihumorné situácie sú už ohraté ako obľúbená vinylová platňa. Tých, ktorí film videli x-krát už nezaujmú a mladí ho vypnú do piatich minút. Za dobový úspech vďačia filmy, ako tento, vtedajšej konkurencii a vtedajším očakávaniam. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Restaurace pana Septima (Louis de Funès) se nachází v Paříži na Avenue Dutuit 1. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film je prvým filmom v kariére Louis de Funèsa, na ktorom sa konkrétne podieľal, dokonca bol pôvodne ohlásený ako režisér. (Arsenal83)

Reklama

Reklama