Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií s Louisem De Funésem, který tady září v roli - jak jinak než cholerického a nervózního člověka - tentokrát dirigenta opery ve válečné Paříži. Člověk, který nechtěl mít nikdy s ničím problémy a žít si v klidu, má najednou velký malér, když se u něj objeví hledaný britský parašutista. Cestou k záchraně nastávají lecjaké legrační až absurdní situace a vtipný je film i po několikátém shlédnutí. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto som si rád pripomenul a dobre som sa pobavil. Funesa bez Filipovského si jednoducho ani na Slovensku nedokáže nikto predstaviť. Na týchto filmoch , ale i iných klasikách ako napr. Winnetuovky, sa nový dabing jednoducho nerobí a máme to radi tak, ako sa to za bývalého Československa kvalitne urobilo. Po Funesovi ma najviac zabával nemecký major, občas som z neho chytal záchvaty smiechu. The best of je scéna výsluchu-"Vy si ze mňe ďeláte blázny!", ale i tigrie chrápanie na izbe bolo super. Elegantné nemecké uniformy, ktoré navrhoval Huga Boss seknú každému. I krpatý Funes v nej vyzerá neodolateľne...90%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Natočení scény, ve které jsou Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) v posteli, zabralo 10 dní. (M.B)
  • Na začátku filmu, kdy Stanislas Lefort (Louis de Funès) diriguje, se Lefortovi mění tvar paruky. Jednou je paruka rozcuchaná, podruhé zase učesaná. (chleba24)
  • Při honičce s náklaďákem vlítne motorka se sajdou a Němci do rybníka. V tu chvíli jde vidět, jak samopaly plavou na hladině, jsou tedy nejspíš dřevěné či plastové. (pjotri)

Reklama

Reklama