Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší prča z II. světové, jaká kdy byla natočená.  Nejlíp zesměšnit Skopčáky vždycky uměli jen Frantíci a tady se navíc pod taktovkou komediálního režisérského esa Ouryho sešli dva největší komici, Bourvil a Funes a stvořili bombastickou šou, plnou zvratů, gagů, akce a nekončící zábavy s mnoha zapamatovatelnými scénkami a hláškami.  Po delší době připomenuto a užil jsem si krásné pošmourné sobotní odpoledne a dalších pět pěticípých, jak jinak. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne uplně čistá komedie, ale je to malinko mixlé i s dobrodružným filmem. Všichni se furt převlékají a schovávají před nacisty. Funés tu nemá tolik prostoru co jinde, a opravdu vtipných scén tu taky moc není. Oproti tomu to má asi vyšší rozpočet, než jiné francouzské filmy té doby a navíc i dobré lokace a kameru. 70% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé snad nikoliv filmové dětství, ale spíš dospívání, spoluutvářely francouzské válečné komedie, jako byla Stepující stonožka nebo trilogie o 7. rotě. Měl jsem ty filmy opravdu rád a jejich humor mně kdysi dokonale seděl. Jenže od té doby už přece jen uběhla hezká řádka let a já se někam posunul a kinematografie konec konců taky. Velký flám je možná výkladní skříň určitého druhu lidové situační komedie, ale že by to byla nejlepší francouzská komedie, jak se v některých komentářích dočítám, tak to ani náhodou. V tomhle případě u mě nefunguje ani mrška nostalgie, takže z mého dnešního pohledu jsou to jen tři lepší hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Pierre-Perthuis, Vézelay a Noyers. (M.B)
  • V úvodních titulcích lze na starých záběrech letmo spatřit britské bombardéry Halifax. V úvodní scéně sestřelení ale filmoví letci letí na typu B-17 Flying Fortress. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama