Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno se musí vysvětlit MacFarrellovi. Přiznáš se, poprosíš o prominutí, a když tě náhodou uškrtí, tak mu poděkuju. Jdeme." Typická Funesovka. Zábavná a zběsilá. Díky množství střídajících se prostředí se zdá ještě dynamičtější než ty ostatní. A kvůli prázdninové letní atmosféře má své specifické kouzlo, zvláště když ji sledujete v začínajícím sychravém podzimu. Ovšem jen v roce vzniku Louis fe Funés zahrál ve dvou mnohem lepších filmech. V díle mistra jde tedy o slabší průměr, což automaticky znamená, že je to špičková komedie. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám rád hlavně z první části, když se LdF snaží chytit ty nezvedený děcka, ale jakmile se to dostane na tu svatební část, už mě to tak nebere. Tam mi to přišlo už jen moc na sílu a takový moc absurdní. Ale jinak je to plný skvělých vtipů, vtipů situačních a charakterních, vtipů nehrajících si se slovíčkařením a hláškařením. A proto si taky z těchto komedií moc hlášek nevybavíte, jako z těch dnešních. Tady snad jen Delikátní, delikátní. Papej, synáčku. ale to zase člověk musí vědět, o co v té situaci šlo. Není to zábavné samo o sobě. Zápletka je postavena na klasickém rozporu stáří a mládí a současně dvou odlišných kultur a jejich různém chápání všemožných situací. Například jídlo (ústřice v jogurtu, uzená ryba s pomeranči v cukru a mátovou majonézou, nebo ty různé pudinky jež by našinec nevzal do pusy- třeba játrový pudink). A co se týká srovnání anglického sluhy a francouzské služebné, nemá to chybu. U nás by to nejspíš byla nějaká Anna proletářka nebo Týna z Káji Maříka, kypré mlékem a krví přetékající děvče v dlouhé hnědé sukni, s bílou zástěrou a šátkem na babku, trochu upjatá i upejpavá a trhlá zároveň. Ještě bych měl jednu výhradu, Briti (a tím méně Skotové) neříkají scotch, ale scotish, protože je to urážlivé. To je jako o bývalým Východoněmci říct Dederon nebo Němčák. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Zažil som riaditeľa, čo bol ťažké zviera, vedel o všetkom a keď Vás pristihol, mal tak strašnú povesť, že ste mali pocit, že všetko vie, má v prdeli detektor lži a je zbytočné mu klamať. Takže ste pri stretnutí s ním srali od strachu maggi v kockách a nevedeli ste ani ceknúť. A toto je Funes, ktorý je tentokrát riaditeľom súkromnej prestížnej školy s dvoma podarenými synáčikmi, jeden flákač a ťažký frajer a druhý riťopich, bifľoš a ťažký bonzák. Proste satira, ako sa patrí. Konflikt založený na zámene (asi ako Oskar), zároveň romantická somarina a sčasti tínedžerská blbosť. Guláš, čo mal baviť všetkých. Prvá polovica parádna, potom to akosi stráca dych. Ale stále je to pekný herecký koncert majtra Funesa so slušným, aj keď žiadnym prevratným príbehom. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá Funésova komedie a zřejmě i jedna z jeho nejznámějších. Skvělé jsou především scény, kdy pán domu neustále posílá spát služebnou anebo pořád dokola naráží na kulturistu Mario Davida. Zaujme i několik tradičních honiček (na silnici, ve vzduchu i na vodě), vtíravý syn s herbářem, let rogalem, uklízení uhlí, oběd v Anglii či závěrečná jízda na sudech kořalky. Ale je tady toho samozřejmě mnohem víc, pobaví i pouhá konfrontace dvou odlišných životních stylů (navíc je zde roztomile krásná Martine Kelly, která rozhodně nenechá pánskou část publika chladnou). Skvělá prázdninová klasika, kterou neškodí si jednou za čas připomenout. Všichni Francouzi, jsou sexuální maniaci!  ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Luise de Funés sa blázni presne tak, ako to on dokáže. Zámena, omyly, šialené naháňačky, všetko, čo k francúzskej komédii patrí a naviac ešte aj nejaké bláznivé škótske folklórne zvyky. Nápadov vo filme je dosť, niektoré sú stopercentné, väčšina nie, a hlavne po hodine naberie film zbesilé tempo, akoby strihač dostal limit na minúty. Na štyri hviezdy to nie je, ale na tri určite áno. –––– Hele, to je sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Film měl ve Francii premiéru 1. prosince 1967 a jen ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti bezmála sedmi miliónů diváků. Louis de Funès tímto titulem završil mimořádně úspěšný rok 1967, v němž byl předtím uveden třetí díl Fantomase a Oscar (1967). V premiérovém nasazení byl ve stejném týdnu v Paříži uveden americký film Frajer Luke (1967), který však dosáhl sotva polovičního komerčního úspěchu. Senzační prázdniny se staly největším úspěchem za rok 1967 a celkově Funèsovy filmy v tomto roce vidělo přes 16,5 miliónů diváků. (argenson)
  • Názvu filmu odpovídala i doba natáčení, začalo se v červnu a poslední záběry byly pořízeny v září 1967. (argenson)
  • Když se parta kamarádů dostane v hospodě do šarvátky s námořníkem, Shirley (Martine Kelly) děkuje svému zachránci, že se jí zastal, jenže řekne: ''Díky Filipe." V tu chvíli však nikdo netušil, že on je Philippe Bosquier (François Leccia), protože se jí představil jako Stéphane Michonnet (Maurice Risch), kterého ve filmu poslal místo sebe do Anglie. (chleba24)

Reklama

Reklama