Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který ale nebyl plně využit. Zejména z toho důvodu, že je film poměrně krátký. Oblbování dědečka mělo trvat o něco déle, aby se mohlo objevit více komických situací. Humorné momenty zde sice jsou (stejně jako u Piti piti pa patří drobné scénky s Paulem Préboistem k tomu nejvtipnějšímu ve filmu), ale není jich zase tolik. Mezi Louisem de Funèsem a Claude Gensac tentokrát není taková chemie jako v jiných filmech. Edouard Molinaro natočil geniálního Oscara, tohle se až tak moc nepovedlo. Slabší čtyři hvězdičky si film ale zaslouží. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Celkem ze slabšího soudku. Funés jako obvykle skvělý a jeho partnerství s Claude Gensac nemůže zklamat. Samotný nápad s hibernací a probuzení v jiné době je vynikající a dá se na něm vystavět solidní drama nebo i komedie (třeba Sexmise). Jenže tady půlku filmu strávíme přenášením zmrzlého z místa na místo a druhou půlku nesmyslnou šaškárnou, kdy si všichni hrají na rok 1905 a mění si partnerky. Až samotné finále má trošku drajv. Jinak je to stadartní, neurážející Funésovka. Jen za ten lehoučký sci-fi nádech zaokrouhluji na 4 hvězdy. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Skvělá dnes již klasická francouzská komedie s opět skvělým Louisem de Funèsem. Tentokrát je celý film prakticky založen na jeho herectví, má vcelku originální námět a nespočet vtipných scén. Opět tu máme perfektní komediální snímek, ve kterém Funès opět dokazuje, proč je právem považován za mistra ve svém oboru a proč jeho styl herectví už asi nikdy nikdo nenapodobí. 7/10. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Tak protentokrát ze slabšího soudku. Jeden z těch případů, kdy se Louisovi dostane do ruky slabší scénář, který svým výkonem vytáhne aspoň na průměrný film. Naprosto průměrná komedie bez zapamatovatelnějších momentů (, a to už jsem ji viděl cca třikrát). Jak už jsem nedávno psal, komedie tu sice nejsou od toho, aby se nám vrývaly do paměti, ale od toho, aby nás bavily. Jenže to se Hibernatusovi taky moc nedaří. Viděl jsem i pár slabších filmů s Funèsem, ale moc jich nebylo. Ultramaraton Louise de Funèse, 33 filmů v 59 hodinách, 8.-10. 5. 2020 ()

AlfrédHič 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Piti Piti Pa je Hibernatus hodnocen velice rozporuplně, ale já se přikláním opět na pozitivní stranu. Převleky jsou skvělé, mistrův výkon je jeden z vrcholných, dialogy se povedly a přestože po létech film na originalitě trošku ztrácí, jak už tady bylo řečeno, téma hibernace zpracoval vhodně pro komedii, nikoliv sci-fi film. při sledování na mě tak trošku dýchla (bůhvíproč, ty filmy nemají skoro nic společného) atmosféra Macourkova Ráno vstanu a opařím se čajem. Dobrý film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Eliette Gensac (Evelyne Crépin-Jaujard), která si zahrála ve filmu nejprve snoubenku mladého Didiera de Tartase (Olivier de Funès) a posléze novomanželku „zmrzlého dědečka“ Paula Fourniera (Bernard Alane), byla ve skutečném životě mladší nevlastní sestrou své filmové nastávající tchýně v podání herečky Claude Gensac (Edmée de Tartas). (Lynette)
  • Bernard Alane (Paul Fournier) si velmi pochvaloval spolupráci s Louisem de Funèsem (Hubert de Tartas). Byl prý po celou dobu velmi milý a přátelský s velkou invencí a perfekcionismem a vůbec nebyl arogantní či přímo konfliktní, ani nějak jinak negativistický člověk a spolupracovník. Oba si po lidské stránce dobře rozuměli a po celou dobu natáčení měli výborný přátelský vztah. (Lynette)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Jean-Luca Bernarda z roku 1957. (Komiks)

Reklama

Reklama