Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (106)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa to vyvíjalo tak trochu nudne - dvaja cestári uprostred texaských lesov spoločne po hroznom požiari obnovujú cestu a popri tom diskutujú o rôznych veciach. Našťastie, potom to nabralo takú svojskú atmosféru, no a Paul Rudd a Emilie Hirsch zahrali naozaj skvelo. Tá lesná scenéria, do ktorej bol príbeh zasadený, ale aj tie rozhovory medzi Alvinom a Lancom, dodali tomu filmu také dobré príjemné čaro. Aj keď tomu príbehu nejako chýbal epický dej, ktorý by to ešte viac zvýraznil. No čo bolo horšie, tak ku koncu to pôsobilo rovnako priemerne ako na začiatku. Takže celkový dojem je niekde tak na rozhraní 3 a 4*, bližšie k trom. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Doposud asi nejlépe natočený lesní porost. Ale co si budeme nalhávat, sledování dvou silničářů konajících rutinní pracovní záležitosti dělnického života, není zrovna dvakrát kulturně zábavné. Naštěstí se to obešlo bez přehnaného rozumování a oba chlapci vedou dialogy hodné svého intelektu, trošku jsem se obával, aby si někdo nehrál na Malicka. Nesympatický otylý Emilek naštěstí není v montérkach s palicí či kolečkem v rukou tak odporný jako když balil Penelope (Cruz). Určitě zde opět spousta zdejších citlivých chlapců a děvčat bude psát, jak je to celé krásně lidské citlivé a patrně i hluboké a ono je to přitom naprosto obyčejné a rutinní, kluci holky občas stačí zvednout zadek z gauče a pokecat s lidmi ve svém okolí a budete poslouchat stejné "žvásty" o těžkostech života a vztahů a ještě se provětráte a dáte si třeba pivko :) Natočené je to ovšem velmi dobře a kamera je bezchybná, hudba klasicky nezávisláková. Těším se na dobu, kdy uvidím americkou nezávislárnu, ve které minimálně jedna z postav nebude zobat antidepresiva, už je to otravné. Stejně jako poslední půlhodina tohoto snímku. A toho skunka požírajícího přejetou želvu si také mohli odpustit. 60% ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

NENECHTE SE ODRADIT TRAILEREM!!! TAHLE PODÍVANÁ STOJÍ OPRAVDU ZA TO!!! Mám rád komedie D. G. Greena, ale tohle bych od něho nečekal. Tak jako většina lidí nebude čekat a bude příjemně šokována jak tady hraje můj oblíbenec a hlavně sympaťák Paul Ruud. Emile Hirsch i s několika kily navíc skvěle sekunduje. Tahle dvojka chlapíků mi prostě přirostla k srdci a skvěle mě bavila. Stále vzpomínám jak Emile vypráví o svém víkendu a nejen o něm. Rozhodně největší filmový zážitek v Karlových Varech. 10/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak od Prince Avalanche jsem čekal ledacos jako například potrhlou komedii,vtipné i méně vtipnější scény,ale toto...?Nevím,ale opravdu jsem se snažil na tom filmu najít alespoň minutu vtipu nebo naopak dramatu atd,ale prostě jsem nic nenašel a když uplynula pomalu hodina stopáže tak jsem si říkal,že tohle se teda fakt nepovedlo a konec to nijak nevylepšil.Nevím možná byla důležitá prvotní scéna o vyhoření lesa a vlastně skrytý význam,že celý rádoby příběh těch dvou chlápku (který se opravdu a to doslova odehrál v tomto stylu: dva chlápci pracují jako dopravní silničáři co značí silnice a mezitím je dvakrát navštíví místní usedlík s chlastem ,do toho se Paul Rudd rozejde na dálku se svojí ženou což je sestra Emila Hirsche a to je de facto opravdu vše ) a nebyl až tak podstatný jako přežití místních lidí.Nevím,ale za mě nemohu víc jak celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Dva silničáři se postupně prokecají celou tou hodinou a půl aniž by tím hnuli s "příběhem", celé to tak nějak příjemně plyne a až po závěrečných titulcích si uvědomíte, že byl film vlastně úplně o ničem. Stejně tak, jako že vám to vlastně nevadí. Já děkuji dramaturgii Bio Oka za neokoukaný film a fajnově strávený čas. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)
  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama