Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (106)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

NENECHTE SE ODRADIT TRAILEREM!!! TAHLE PODÍVANÁ STOJÍ OPRAVDU ZA TO!!! Mám rád komedie D. G. Greena, ale tohle bych od něho nečekal. Tak jako většina lidí nebude čekat a bude příjemně šokována jak tady hraje můj oblíbenec a hlavně sympaťák Paul Ruud. Emile Hirsch i s několika kily navíc skvěle sekunduje. Tahle dvojka chlapíků mi prostě přirostla k srdci a skvěle mě bavila. Stále vzpomínám jak Emile vypráví o svém víkendu a nejen o něm. Rozhodně největší filmový zážitek v Karlových Varech. 10/10 ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Bromance (z anglických slov brother + romance) > snímek o blízkém, nesexuálním!, vztahu mezi dvěma silničáři a jejich životních svízelích, odehrávající se podél silnice uprostřed texaských lesů. Na Prince Avalanche se vyloženě špatně nekouká; je to pohodička, občas se člověk pousměje, občas proběhne zvířátko, občas je to kýč a dost často KLIŠÉ. ~ Uvažoval jsem i o vyšším hodnocení, ale zůstanu u průměru. Pokud chcete Hirsche vidět o dost štíhlejšího v (o dost lepším) Into the Wilde, neváhejte. Ale předpokládám, že jste již neváhali… ~ ~ Chovali jsme se jako idioti, chtěli jsme se navzájem urazit. Jednou jsem v jedné školní příručce četl, že když někomu řekneš něco špatného, tak se vlastně snažíš sám sebe přesvědčit, že jsi něco víc. Takže když někomu řekneš něco negativního nebo ho urazíš, tak tomu člověku ve skutečnosti ukazuješ, jak jsi vnitřně rozpolcený a nejistý sám sebou. / Já vím. Taky jsem tu příručku četl. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Krásný a upřímný příběh o osamělosti a přátelství dvou mužů. Zní to trochu jinak, než jak to ve výsledku vypadá. Každý z hrdinů si do lesa přivaží své problémy, které se snažít skrýt v nekonečném tichu a osamělosti jejich nudné a stále opakující se práce. David Gordon Green příběh prodává hodně civilně, takže osamělost je z filmu cítit a velmi snadno se hrdinům dostanete podkůži. Paul Rudd a Emile Hirsch tvoří geniální dvojici, kterou si jistě oblíbíte. Jejich výkon je tak přirozený a upřímný, že si uvědomíte, že něco podobného se klidně může stát i Vám. Nádherná indie záležitost, která si snad najde cestu k Vašemu srdci. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, kde jsem k tomuhle přišel, hlava mi to nebere, protože jsem tomu nepřišel absolutně na chuť. Po celou stopáž jsem si vlastně řikal o co tam jde a co je účel toho filmu. Je očividný, že to byl nízkorozpočťák na nějakým filmovým festivalu, ale prostředím toho odlehlýho lesa to nezabodovalo, byli jsme pořád jenom s těma dvěma a snažili jsme pochopit proč jsou oba tak rozdílní. Dalo by se to shrnout v jednom krátkým videu, scénář rozhodně nevymyslela žádná extra třída. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film o přátelství, samotě a problémech s nádhernou hudbou a krásnou přírodou zachycenou perfektní kamerou. Občas pobaví, ale povětšinou sledujete prostě obyčejný příběh ze života. Vím, že se takhle se označuje každy druhý film, ale to jsou kecy. Nic nevypadá přehnaně ani uměle, tohle je prostě zachycení obyčejné lidskosti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)
  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)

Reklama

Reklama