Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Jude Law trochu v nezvyklé roli zazářil velkým způsobem! Skvěle nadsazená komedie se skvělým britským humorem. Bavil jsem se od začátku až do konce. I když příběh o tatíkovi, který chce získat zpátky svou dceru příliš nebral, přeci jen si asi nikdo nechtěl vylévat srdíčko s tímto filmem. Lehce gangsterka, lehce drama, hodně komedie, tato kombinace se mi velmi zamlouvala. 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Božské dielo. Na toto nezabudnem. Príjemne ma tento film prekvapil. Jude Law hral postavou, v akej som ho ešte nevidel. Snímka obsahuje veľa srandovných pasáží, ktoré väčšinou vychádzajú z úst samotného Lawa. Veľmi som sa u tejto snímky bavil. Britská moderná gangsterka v štýle Podfuck. Jude Law výborný a uveriteľný. Dej má spád aj keď je jasné, že to nevedie k ničomu dobrému, pretože veľké happyendy sa u takých filmov moc nenosia. Len tie malé. Napriek tomu som bol zvedavý ako to celé dopadne. Veľmi som si postavu Doma Hemingwaya obľúbil. Je to taký nasraný gangster. Naozaj za takýto výkon by si Jude Law zaslužil Oscara. Musíte vidieť !! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway (Jude Law) je po dvanácti letech propuštěn z vězení a připraven vybrat si slíbenou odměnu za to, že nepráskl svého šéfa Fontaina (Demián Bichir). Svobodu i získané finance náležitě oslaví s femme fatale (Madalina Diana Ghenea), aby druhého dne po vystřízlivění zjistil, že o vše přišel a jediné, co mu zbývá, je jeho rodina v čele s odcizenou dcerou (Emilia Clarke). A pomsta, v jejímž neobvyklém způsobu provedení se ho snaží mírnit jeho kamarád a tehdejší spolukriminálník Dickie (Richard E. Grant). ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SĽÚBILI, ŽE PRÍDU DO PIATICH MINÚT." ,,A JA SOM SĽÚBIL, ŽE SA NEUROBÍM DO TVOJEJ SESTRY." __ ,,Doma Hemingwaya" som spoznal úplnou náhodou počas prepínania televíznych kanálov keď som akurát natrafil na štýlovo spracovanú scénu autohavárie. Tá ma zaujala natoľko, že bez mrknutia oka som potom dopozeral ďalší zvyšok filmu. Už spomínaná havária a scéna otvárania trezoru sú tými najpamätnejšími momentmi tejto cynickej krimi komédie okorenenej živelnosťou afektovaného Juda Lawa a jeho jednorukého umierneného sekundanta Richarda E. Granta. Očarovaný vulgárnym humorom (,,Som pokojný ako k*nda povrazolezkyne."), striedmou a predsa výživnou stopážou som si film pre jeho pomerne časté objavovanie sa na televíznych obrazovkách vychutnal ešte dvakrát, avšak aby sa mi neomrzel a neubral som mu kvôli tomu hviezdičku, postačí mi ho znovu vidieť až za pár rokov. ,,Dom Hemingway" mi trocha pripomína ,,Kšeft za všetky prachy" s Colinom Farrellom, avšak s podstatne šťastnejším a pozitívnejším koncom. (3151. hodnotenie, 222. komentár k filmu) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jude Law ukazuje, jak moc zajímavým hercem ve skutečnosti je a prezentuje se skutečně odpornou postavou, která ale pro mě byla snesitelnější než postava Jamese McAvoye ve snímku "Sviňák". Hlavně první polovina mě dostala, protože Jude zde byl opravdu hnusně neodolatelný. Příběh samotný už mi dál zase tak výjimečný nepřišel a nakonec mi i bylo jedno, jak to dopadlo. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama