Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

cariada 

všechny recenze uživatele

Situační komedie ,která je postavená na jednom herci a to Louis de Funesovi ,který se dozvídá od svého zaměstnance ,že ho okradl o 64 milionů a ,že je milencem jeho dcery ,ale jak se ukáže ta se za jeho dceru jenom vydává ,jenže ono je to stejně jedno , všechno se to tak různě zamotá ,až z toho bude te mít hlavu kolem. Do toho je tu několik nápadníků pro jeho pravou dceru a několik kufříků (přesně 3) a v jednom jsou šperky za 64 milionů , ve druhém ta samá částka ,ale v hotovosti a ve třetím jsou věci služky ,která odchází a zbytek už je asi každému jasný co se bude dít. Abych řekl pravdu někdy už mě štvalo jak se pořád zamotávalo. Ale co si budem nalhávat asi většina se u toho velice dobře bavila. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha francouzských situačních komedií, které skvěle fungují nejen na divadelních prknech. Shodou okolností jsem se nedávno podíval na Nalevo od výtahu ...stejný režisér, podobně inteligentní humor. A přestože dělí oba snímky dvacet let, oba jsou skvělými reprezentanty vrcholného období francouzské kinematografie. Nerad bych sklouznul do toho důchodcovského...tenkrát to bylo lepší, ale faktem je, že neznám žádného současného francouzského komika. A stejně tak jsem nezaregistroval, že by se do kin aspoň jednou ročně, dostala kvalitní komedie. Herecké bardy, jako Pierre Richard, Louis de Funès, Jean-Paul Belmondo, Gérard Depardieu a mnoho dalších, v mých očích nikdo nevystřídal. Takže i když je Oskar nenáročná situačka, bez opravdu originální pointy...hýčkejme si tyto archivní kousky...ničeho lepšího se nám asi nedostane. Navíc jde o jeden z nejlepších výkonů Louis de Funèse, kdy střídá herecké polohy s neuvěřitelnou kadencí. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Častokrát jsem film Oskar přehlížel, protože jsem se domníval o tom, že si ho neužiju tak jako filmy s četníky, jenže dal jsem tomu šanci a ejhle. Začátek byl sice trochu zvláštní, mluvilo se tu příliš, člověk by se v tom mohl i ztratit, ale postupem času se z toho stává velmi příjemná podívaná, která je opravdu vyšperkovaná do takové srandovní grotesky. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská One man show v podání jednoho z největších francouzských komiků všech dob mistra Funése. Komedie které chvili trvá než se dostane do tempa, nicméně až to mistr rozjede naplno tak nebudete stačit vstřebávat takové množství intrik, podvodů, dialogů a grimas, které v takovéto míře zvládne jenom on. Příběhová linie není nikterak složitá, zavede nás pouze do domu podnikatele Bertranda, kterého jednoho rána vzbudí jeho zamětnanec s prosbou zvýšení platu kvuli dívce, kterou si chce vzít, tak celý tento bláznivý kolotoč začíná. Pak již sledujeme neuvěřitelný výkon v podání mistra, jehož nepostradatelnost ve filmu se nedá zpochybnit, odmyslíte-li si jeho výkon, tak se není na co dívat ani by nebylo co hodnotit. Ostatní herci ať se snaží jak se snaží tak proti tomuto malému francouzskému geniovi zůstavají neviditelní. Dialogy jsou napsané Funésovi přímo na tělo, jelikož v jeho podání zní až neuvěřitelně vtipně, i když leckdy vtipné nejsou. Celkově se jedná o výbornou komedii, která se odehrává v trochu komornější atmosféře a stojí hlavně na výkonu hlavního představitele. Není to zábava pro každého, ale pro milovníky Louise de Funése v hlasovém podání Františka Filipovského je povinností. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie odehrávající se na jednom místě. Zároveň velká "one man" show pro Louise DeFunese. Po čase mě neustálé šílené zvraty a záměrná překombinovanost děje začala nudit. Tak dávám takový slušný průměr. Ale úplně chápu pokud starší ročníky hodnotí tento film mnohem výše. Bohužel mě to moc neoslovilo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu Bertranda Barniera (Louis de Funès) představovala Le Corbusierova vila Stein ve Vaucressonu nedaleko Paříže. Použité interiéry jsou ale čistě účelové a nesouvisí s Le Corbusierovou tvorbou. (Komiks)
  • Ve Francii navštívilo film přes 6 miliónů diváků. (hippyman)
  • Obsazení Claude Gensac do role Germaine Barnier navrhla skutečná žena Louis de Funèse (Bertrand Barnier) Jeanne. Gensac později v rozhovoru pro France Dimanche uvedla: „Jeanne pak navrhla Louisovi, aby si mě vybral jako svou pravidelnou partnerku. Chtěla, abych byla manželkou jejího muže na plátně.“ To se také v pozdějších snímcích s poměrně nepřetržitou pravidelností stalo. (Komiks)

Reklama

Reklama