Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (737)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak přistupovat k Hunger games? Třetí kniha je roztržena na dva díly, ani jeden není perfektní, ani jeden nevystihuje mnohé z knihy (duševní stav Katniss v knize versus film? Někdy až moc velká snaha poukazovat na "současné problémy" a manipulaci s realitou pomocí médií na úkor skutečného příběhu Katniss). Přesto jsou Hugner games dobře odvedenou parcí, která především v akční části je daleko nad průměrem. Stačí to všem? Svým způsobem lituji, že Francis Lawrence se "zasekl" na v podstatě komerční a nekreativní práci (jaký máte prostor v nalajnovaném světě HG? Navíc je ta design/architekt stránka filmu tak šedivá...). Závěr čtenáře knihy nepřekvapí, i když zamrzí určité zkratky (smrt PSH měla také menší vliv, soud z knihy v závěru ignorován, proto konec působí trochu kostrbatě...). Ten film me vlastně přes dvě hodiny bavil, ale stejně jako u ostatních dílů HG není důvod je vidět znovu. PS: další důkaz, že láska prochází žaludkem... i když jde o spálený kus chleba! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojka logicky pokračovala kde první díl trojky skončil. Konečně je to akčnější byť ukecaných míst je tam zase kupa. V kanálech to celkem získalo grády a co mně bavilo byla ta výsadková vznášedla. Ačkoliv jsem čmuchal, že něco smrdí, jedna věc mne v boji o Capitol překvapila a tady mají tvůrci body navíc. Konec byl jasný a jak tu někdo píše, mělo to skončit kočkou. Nevím kdo měl potřebu to opravdu brutálně nastavovat omáčkou až v tom málem nebyl vidět samotný knedlík. Naštěstí nákupu v supermaketu a vyzvedávání dětí z kroužků nás tvůrci ušetřili. Stejně bych to už asi vypnul. Suma sumárum, tohle se i s jedničkou dalo smačknout do plnohodnotného třetíhu dilu a nemusel být z toho pětihodinový epos. Dávám za tři rulíkové kapsle. * * * ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Ách, Dagmar je hella smutná, jak se to finále rozpadlo. (A tím mám na mysli celý film, ne jeho konec.) A to zvlášť proto, že předchozí Mockingjay mi přirostl k srdci, abych tak řekla. Dobře vystavěné jsou tady dvě scény, ticho před bouří v kanále a závěrečný plot twist. Celková struktura je zoufale nefilmová, nebo mi možná jenom vadí, že scénářově silné momenty se mě svým zpracováním nedotkly a zůstaly papírově nedomrlé? Když tak nad tím přemýšlím, tak je velká nevýhoda, že Katniss nemá skoro žádné (rozuměj pořádné) společné scény se svými oponenty a vůbec tak nějak všechny vedlejší postavy odpadávají jako hrušky a všechny emocionální vazby budované i skrz několik filmů se řeší jedním obejmutím a nebo vůbec, jmenovitě mě štve přirozeně nevyužití PSH, ale s tím asi nemohli nic víc udělat, Jeny Malone, Natalie Dormer, ale i Willow Shields a Julianne Moore. Místo toho se věnuje nesmyslně velký prostor rozhodování mezi týmy Peeta a Gale, což film o dost přibližuje kategorii "fotoromán z Bravíčka", místo k sebe-reflektivní guilty pleasure, kterou měl potenciál být. Ani hudba, kterou mám na prvních třech filmech ze všeho nejraději, na mě neudělala žádný dojem, a závěrečná sentimentální a nabubřelá ukolébavka jen dál pokračovala v rozmělňování jakýchkoli emocí. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí 4-3-1-2. V rámci "Hunger Games" ovšem první zhlédnutí nic neznamená, neboť zatímco první díl mě napoprvé mile překvapil a druhý nikterak nenadchnul (taková přehnanější kopie jedničky...), napodruhé jsem zaznamenala obrat o 180° - jednička mě nudila tak, že jsem ji ani nedokoukala a u původně kritizované dvojky jsem se příjemně bavila. Finální pořadí je tudíž do opětovného zhlédnutí dvojité "Síly vzdoru" stále ve hvězdách.;-) A co že se to v posledním díle "tak vydařilo"? Určitě akční scény, kterých je sice poskrovnu, ale o to lépe vypadají, Peeta (miluju postavy, kterým někdo ubližuje) a Howardův hudební doprovod. Nejvíce však potěšilo zapracování na dramatické stránce (bomby, úmrtí hlavnějších postav apod.), která funguje skvěle - jen škoda, že až v posledním díle. Co bych naopak vytkla, je těžká předvídatelnost, zakončení série jako takové je ale stále důstojné. Proti tomu epic failu na konci "Pottera"... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"You love me. Real or not real?" Těžko se mi začíná psát, protože vlastně nevím co říct. Ani nevím, jak slovy vystihnout co pro mě všechno THG znamenají. Film byl natočený skoro perfektně, Francis Lawrence už potřetí ukázal jak se mají točit knížky podle filmové předlohy. Mrzelo mě ale, že tam bylo tak málo Johanny a vlastně byl vynechaný veškerý "vztah", který si s Katniss v knížce vytvořila. Stejně jako ve všech ostatních filmech byl Finnick odsunutý totálně do pozadí, jako naprosto vedlejší postava. Já už jsem si zvykla, stejně jako jsem si zvykla na to, že Sam i v těch několika minutách, kdy má prostor, dokáže Finnickův charakter zahrát líp, než jsem kdy doufala. Některé scény jsem si představovala trošku jinak, ale nemůže být všechno podle mých představ. Co mi na filmu trošku vadilo bylo to, jak se postavili k akčním scénám. Ať už na ulici, kde se spustila past, v tunelech, nebo v závěru - všechny mi přišli hrozně zmatené, kamera zabírala nejdřív tohle, pak támhle to a ve výsledku jsem někdy vůbec nevěděla, kde kdo je a co se děje. Naopak jako plus jsem viděla to, že se nesnažili po americku hrát na city a ždímat ze všech smrtí co nejvíc emocí. Zpracování epilogu se mi v knížce líbilo mnohem víc, tady mi to přišlo až takový..nepatřičný. Ale to už je detail, většina epilogů stojí za houby. Jinak ale film dosáhl mého očekávání a byl důstojnou tečkou za skvělou knižní (i filmovou) sérií. Bezkonkurenčně 5*. "...but there are much worse games to play." ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Zbraně, používané ve filmu rebely ze 13. kraje, jsou německé HK G36c. Vojáci Kapitolu používají belgické FN P90 a izraelské TAR-21. (j.linhi)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 281,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 653,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama