Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (737)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od posledního dílu Hunger Games jsem dostal přesně to, co jsem dostat chtěl. A plus k tomu byla skutečnost, že se jedná o asi nejdrsnější díl. Až mi bylo líto, že celý ten příběh je vlastně pro mládež a tak se nemůžu dočkat roztrhaných těl nebo vnitřností pohozených po bojišti. Tenhle díl si o to totiž vysloveně koleduje. Každopádně uznávám, že závěr to slušně vynahrazuje. Nicméně stejně tak, jako předešlé díly, má i tento problém s délkou, především s prvními dvaceti minutami. U nich jsem se totiž opět setkal s tím, jak je snadné dvacet minut protáhnout na nekonečně dlouhý čas. Po téhle faktické dvacetiminutovce ale následuje poslední Hunger Game a s ní napínavý sled scén, který mě neuvěřitelně bavil. Na závěr tak dodávám, že v rámci těhlech young adult příběhů je právě Hunger Games ten nejlepší. Hudba výborná, herci perfektní a nebýt té zbytečné natahovanosti v některých momentech, neměl bych problém sahat i k pěti hvězdám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 4,175 // Otvárací Víkend v USA: $ // Filmu ako takému nemám čo vytknúť, kvalitovo sa chytá na druhy diel, ktorý je podľa mňa najkvalitnejší z celej série. Dej filmu je jednoduchý a priamočiary, tak sa nedivte, keď vás ničím neprekvapí. O klišé nemá zmysel rozprávať, pretože je ho tam na mraky, avšak akcia, deštrukcia a umieranie vo filme nechýba, takže je sa načo pozerať. V konečnom dôsledku som veľmi spokojný a film hodnotím tak na 80%..... ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Z té teen vlny, kterou spustilo Twilight, my vlastně Hunger Games byly nejsympatičtější, i s ohledem na slabší první díl. Poté se režie chopil Francis Lawrence a rozdíl příštupu k látce byl obrovský, najednou fungovalo napětí, postavy už nebyly na facku, akce v rámci možností měla drive, atd... Ovšem vyvrcholení trilogie knížek mě na plátně zklamalo. Překvapivě unylé tempo na každém druhém kroku střídá nezájem o postavy, nemluvě o absenci větší porce akce. Řemeslo je to sice slušné, peníze jsou vidět, brutalita pořád trvá, ale na zasloužený závěr téhle série to nestačí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už je to na dohled, už se to blíží. Konec tyranie a začátek něčeho nového. Dost bylo útisku a bezpráví, v dálce je vidět naději. Ale hlavně obrovskou touhu a odhodlání, to je přesně ve všech očích. Ještě pár obětí, pár bitev a můžem hledět směle do budoucna. Nerušeně, směle a hlavně svobodně.... Děkuji, slečno Everdeenová za důstojné zakončení téhle trilogie. Opravdu to stálo za to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $281,723,902Tržby Celosvetovo $653,428,261Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,583,683Tržby za predaj DVD v USA $15,206,339║ dosť nezvládnutý projekt a hlavne keď ide o záver tejto strastiplnej cesty, ktorá strácala svoj potenciál už po druhom diely, v podstate úplne dokaličili celú sériu, ktorá sa beztak niesla na hladine len priemerných vôd, veľmi nevýrazný dej, s vyumelkovaným vatovým gýčovým nádychom, kde nič nedrží poriadne po kope a len ťažko tu uveríte akýkoľvek vzťah či súhru medzi postavami, hlavne tú nulovú milostnú iskru medzi Jennifer Lawrence a úplne nesympatickým Joshom Hutchersonom, či dokonca nenávisť k tej či onej postave, sypú sa tu len prázdne budovateľské dialógy, ktoré sú postupom času len čoraz viac trápne, najhoršie že Katniss ako hlavnej postave neuveríte tú veľkoleposť, vodcovstvo, to čaro, ktoré by malo všetkých povzniesť k lepším zajtrajškom, miestami príde aj na otravnú naivitu, k tomu prikladá do ohňa otravnosti to neustále vzájomné objímanie postáv, akcia na vážkach, plus som nepochopil to nasadenie čudesných potvor mut-ov, to bolo teda spestrenie ale aspoň sa tam niečo záživné akčné dialo, posledná pol hodinka ide úplne dole z kopca, úplne nezvládnutý dramatický guláš, fakt dosť zlé vyvrcholenie, 3D efekt tu skoro nemá význam! režisér Francis Lawrence si len nezáživne odbíja svoje remeslo a ponúka zatiaľ svoj najmenej výrazný projekt, v podstate za rok 2015 ani jeden projekt (Labyrint: Zhorenisko, Rezistencia) s mladými borcami čo zachraňujú planétu nezažiaril a všetky vyzneli na jedno skoro zbytočné kopyto! /videl v kine 3D verziu: 45%/ __moja recenzia ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 281,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 653,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama