Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (353)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Obsazení - excelentní, herecké výkony - excelentní, zápletka - excelentní, zpracování - excelentní, psychologie - excelentní. Jednoduše, jeden velký žánrový nářez. Pachatel je znám už od prvního dílu, ale vůbec ničemu to neškodí. The Fall je vytvořen s velkou dávkou preciznosti. Jak v prostředí a charakterová dokonalosti, tak i ve fungování různých složek a institucí, které jsou v seriálu zainteresované. Podobný druh kriminálky mi chyběl. No a na závěr musím dodat, že Gillian Anderson hrála vážně úžasně. Už jen skrze její výkon je důvod proč seriál vidět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ČLOVĚK V SOBĚ MUSÍ MÍT CHAOS, ABY DAL ŽIVOT TANČÍCÍ HVĚZDĚ..... /// Pomalej začátek, ve kterým jde o jasný a srozumitelný rozdělení rolí (psychopat, polda, oběť…). Když je mi všechno jasný, čekám… no nic, prostě ani pak nesleduju žádnou divočinu, ale ani pátračku, kterou bych tak nějak v seriálu, ve kterým se chlápek snaží zvednout hrobníkům produktivitu práce čekal. Místo toho policajti řešej zdánlivě jiný věci a než půjde o magora, bude si třeba ještě 2 díly počkat. Seriál neohromí speciálníma efektama ani tempem. Ani mordama. Ani pátráním. Ani … prostě bych řekl, že neohromí ničím. Ani ten důraz na to, že ,,TOHLE JE BELFAST“ mě do kolen nedostává. Takovej inovativní vyprávěčskej pokus (zřejmě). V celevečeráku by sním nikdo neuspěl, ale v seriálu? Jo a ještě jednu zvláštnost má – dá se dát v poho v jednom zátahu, ale kdybych na nějakej díl měl čekat třeba den, tak vohnu loket! (Gillian Anderson a její ,,ledová“ postava je ovšem super!) Takže žádný vzrušující pátrání, jen realita, že vlastně takovej člověk může bydlet i vedle tebe. A že policajti vlastně ve skutečnosti nejedou tak jak v těch seriálech, ale chovaj se jako lidi. Ale abych z toho byl vodvázanější, tak mi tam chybí víc dramatu a psychologie. Třeba ten druhej případ – jako proč? Co je mi do toho? K čemu? Takže mi vrtá hlavou, …. . Ale víte co, - to nestojí za řeč. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Trošičku vraždím a nevím, jak by měl vypadat deníček. 2.) Nechápu, proč by dobrej seriovej vrah neměl mít rodinu. 3.) Thx za titule ,,corine“ a ,,kolcak“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Po první sérii) ~ Gillian jsem po X-Files nikde nijak významně nezaznamenával a seriály, ve kterých účinkovala, nijak nevyhledával. Svým způsobem je mi tedy její zdejší seriálově super-intendant-oficírské zjevení po dlouhé době příjemným překvapením. A ani ne tak přímo kvůli paní herečce, ale kvůli tomu, že je tenhle mini-seriál dobře postavený, fungující a nemít každý díl takřka celou hodinu, nutil by vás jej dokoukat na jeden zápřah. Konec první série mi byl lehce překvapením (i když, pokud se zamyslím, tak zas ne tak velkým) a o to víc se těším na aktuálně znovu spuštěnou druhou sérii - co se bude dít s oním otcem rodiny, s Gillian i oním bočním vyšetřováním. Žádný akční seriál, žádné honění si ega CSI gadgety, ale syrový thriller s jednou vyšetřovatelkou, vyšinutým cvokem, co si nalhává, že má nad sebou moc, klasickým vyšetřováním, zajímavými postavami, které neiritují a jejichž příběh i ony samotné se mají kam rozvíjet. Snad to autoři v pokračováním nepodělají. ~~~ (Po druhé sérii) ~ Už i to přijde hrozně rozvláčné, zdlouhavé a poměrně nudné při tom všem pomalém shromažďování informací, šeptání, Gillian každý zbožňuje a leze jí do postele... mělo to zajímavý nápad a zpracování, ale dvě série téhož už jsou moc. Tímto se seriálem končím a je mi putna, zda bude pokračovat - nějak nevím proč by měl a čím. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminálka, která navzdory (nebo spíš díky) poctivé snaze o realismus, chladné atmosféře a pomalému tempu zaujme víc než leckterá vypulírovaná a přechytralá audiovizuální zběsilost. A Gillian Anderson sice začíná podezřele připomínat Kateřinu Brožovou, jinak je ale naprosto skvělá a její Stella vyvolává respekt, u slabších jedincǔ možná i strach. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Je to takové chladné a neosobní, ústřední vrahoun za sebou navíc poměrně brzy nechává jednu botu za druhou, ale ten občasný detektivně procedurální švih tomu přidává body za snahu neunudit diváka odvěkým kočkováním mezi péry a vagínami. Naštěstí se to po vzoru britských minisérií netáhne do nekonečna a po psychologické stránce vybroušené finále to pak táhne divoce nahoru. Po sečtení a přimhouření oka mi tedy vychází čirá spokojenost. Dál bych se v tom ale nenimral, dvě sezóny tak akorát vystačily na dlouhé zimní večery. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (12)

  • Jamie Dornan se původně hlásil o roli detektiva, než si ho tvůrci vybrali a rozhodli se, že bude výborný jako hlavní záporná postava - Paul Spector. (barazara)
  • Ve druhém díle si před domem zavražděné můžeme v dáli všimnout policejních vozů značky Škoda. Konkrétně se jedná o Octavie druhé generace. (Iktus)
  • Všechny epizody jsou pojmenovány podle veršů z básně Johna Miltona "Ztracený ráj". (Kaktusak12)

Reklama

Reklama