Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Stále skvělé.....ať se na mne nikdo nezlobí prosím, avšak dabing Jiřího Lábuse, no to je vrchol..! Doporučuji pana Faltuse, ať se některý z režisérů jen na chvilku zamyslí a dá dohromady tým dabérů... Je tu objednávka od jednoho z vděčných diváků na téma re-dabing Zelňačka, Lakomec, Dobrodružství rabína Jákoba...?!!! Děkuji. :-) V současnosti si umím představit Funese předabovaného panem Faltusem zdařile a pěkně, on umí.!!! Jinak film je nádherně teskný, velmi krutý příběh, který hlavní hrdiny přivede i částečně omylem do náruče potrhlého mimozemšťana a s ním poznají nový a snad i lepší Svět někde daleko.. PS: Komentář Tosima vyzní za vše.. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je to smutný film a není to v žádném případě klasická komedie, na které jsme od Louise de Funèse zvyklí (což bylo asi záměrem), ale já osobně se musím přiznat, že jsem celý tento film tak nějak nepochopil. Nepobral. Možná na něj ještě nejsem dost zralý, možná mi zážitek zkazil příšerný Krampolův dabing, ale to nic nemění na tom, že mé pocity po jeho zhlédnutí by se daly charakterizovat dvěma slovy - trapné a nudné. Jestli to měl být smutný a poetický příběh, proč tam proboha byly ty trapné vtipy? Podivná splácanina všeho možného... ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pro tento film mám prostě slabost. Louis zde nehraje četníka, podnikatele nebo politika jak je u něj běžné ale staříka z venkova, který svými plyny dokáže přivolat i ufona, který mu dokáže vrátit za trochu zelňačky třeba i jeho zesnulou manželku. Vypadá to strašně stupidně, ovšem zdejší kritici jsou velmi krutí a neuvědomují si důležité věci. Toto není a ani neměla být žádná bláznivá komedie jako Četníci, Tonoucí se stébla chytá atd. Toto je předposlední film Louise a on již i když si to nechtěl připustit tušil, že mu moc času nezbývá, chtěl po svém infarktu změnit herecký projev. Již nechtěl zuřit, mlátit kolem sebe a vztekat jako za starých časů. Chtěl hrát jemně, mile a tadyten film se po této stránce vydařil. Zdá se mi neuvěřitelně poetický, dojemný a i zajímavý a dost tomu napomáhá i skvělý Jean Carmet. Ten film je krásný přátelé, jen se povzneste! ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Když jsem si prvně pouštěla Zelňačku, tak to byl ten krásný původní dabing (s Filipovským) a já se neustále dobře bavila, příběh je vynikající a de Funès nezklamal. Při dalším zhlédnutí (a i s jiným dabingem, že by Krampol? brr) už mi to nepřišlo tak skvělé, abych udržela plné hodnocení, ale pořád to člověka donutí k úsměvu. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od hrozného Krampola (nic proti němu, normálně mi nevadí, ale na Funese se prostě nehodí a navíc mě vytáčí to jeho imitování Filipovského), Lábus se role dabéra zhostil na výbornou. Většinu času mě Zelňačka tolik nebavila, vlastně to ani není komedie, ale ten smutný konec zafungoval, snad i kvůli tomu, jak sešle zde Funes vypadá. Ale pocta mu patří, byl to zkrátka jeden z nejlepších komiků filmové historie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama