Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (238)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvoříme dokonalou společnost. Proto se ale chceme ubezpečit, že ta polévka nepřináší riziko úpadku nebo oslabení naší energie." Cucat kamení nebo si dát dokonalou zelňačku s perfektně nacucnutým křupavým chlebem? Tak to já bych věděl. A na planetě Oxo už asi taky tuší, co je lepší, i když na to museli ustavit komisi. Navíc mě Ufolín se svým" bllllllllll" dost bavil. Prdící Claude s Hrbáčem a oživlá Francine taky měli své chvilky, ale pouze každej přílet létajícího talíře byl zárukou zábavy. A ještě byl skvělej velitel četnictva se svým kývajícím "karťákem", avšak nejedna nudnější chvilka byla vidět až z Oxa, takže nemohu dát víc hvězd, dokud mi nedají ochutnat tý zelňačky, která mi přes obrazovku provoněla do obýváku. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přistupovala s nedůvěrou a obavami. Znala jsem knižní předlohu a také pod vlivem Renčínových ilustrací jsem si neuměla v tomto spíš mile úsměvném příběhu Funèse s jeho temperamentní komikou v roli Glóda (tak se hlavní postava jmenuje v českém překladu knihy) představit. A taky jsem si nebyla jistá, jak bude Funès v pro něj netypické roli působit. Oboje mě mile překvapilo a velice rychle jsem Glóda jako Funèse a Funèse jako Glóda akceptovala. Trochu mě zklamalo, že ve filmu staříci svému mimozemskému návštěvníkovi říkají Ufoun; jméno Hmota používané v knížce se mi líbilo víc. Zato mě ale ve filmu nadchla ústřední melodie, kterou jsem pak dlouho měla jako vyzvánění na telefon. A ještě jedna perlička. Ve filmu je naznačeno, jak vařili onu pověstnou zelňačku, v knize ale je popis, který se blíží receptu. Zkusili jsme ji podle něj uvařit a od té doby je polévka, které u nás doma říkáme glódovka, běžnou součástí našeho domácího jídelníčku. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čo je veľa, to je veľa. Táto úloha starnúcemu Funesovi nesvedčala. Paródia postavená na kapustnej polievke a mimozemšťanovi, toto už bolo uletené cez veľmi hrubú čiaru. V čase, keď sa ľudia v kinách bavili na Súboji Titanov či Excalibre, francúzski autori stratili paru a na slávu predošlých Funesových výborných filmov sa nedotiahli. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Luis už je tady starej páprda. Chutná mu víno a zelňačka. Mezi náma...hned bych na ten francouzskej venkov vyrazil. Dabing pana Lábuse je jiný ale má svou vlastní polohu nekopírující ani Františka Filipovského ani nikoho jiného. A to je moc dobře a filmu to pomáhá. Kde mám tu flašku červenýho ... jdu koupit zelí:-D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Dva městečkem odepsaní staříci svými prdy přivolají ufouna a spřátelí se s ním. De Funése dabuje Lábus, nezkouší být podobný Filipovskému, a přitom se nejlépe blíží originálu. DVD: Tříminutový trailer a film o filmu (11 minut, nikdy neviděné záběry propagace filmu, záběry z natáčení, rozhovory s Jacquesem Villeretem, autorem René Falletem a mnoho dalšího materiálu) mají CZ titulky, následuje fotogalerie, upoutávka na celou De Funésovskou edici (6 a půl minuty, CZ dabing) a vybrané filmografie čtyř herců a režiséra. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama