Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest ambiciózních studentů forenzních věd je na vzdáleném ostrově postaveno proti sobě, aby na této expedici mohli ukázat, kdo z nich má nejlepší předpoklady pro práci u FBI. Kapitán Veneziano a profesor Tomkins sem umístili mrtvoly, na kterých si účastníci této mise mají vyzkoušet to, co se ve školách naučili. Z mrtvol na ostrově se ovšem postupem času stávají zombie, a to co začalo jako boj o kariéru u FBI, se mění v boj o holý život. (cardinals)

(více)

Recenze (103)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Horor, který vás po přečtení jeho nevšedního obsahu zaujme, ale po shlédnutí zklame. Dávám dvě hvězdy - 1* za ojedinělý nápad se studenty forenzních věd a jejich praxí s mrtvolami a 1* za povedený závěr. Ale tím to hasne. Úhel kamery a vůbec celkově natočení všech vyvražďovaček je otřesné a hrozně rušivé, divím se, že tvůrci takto nechali. Herecké výkony hlavních postav jsou taky spíše podprůměrné. Za to zombíci u mě mají pochvalu, s těmi se tvůrci pomazlili. Oceňuji, že zde je (především díky kratší stopáži) vynecháno to úděsné a nudné půlhodinové seznamování s hlavními hrdiny a jde se takřka ihned do akce. Škoda jen, že když už sehnali takové pěkné prostředí a vymysleli nevšední zápletku, že nedali více prostoru té praxi studentů na mrtvolách, bylo celkem zajímavé to sledovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda za slušnou kameru a hvězda za první půlhodinu, která dobře pracuje s napětím. Pak už přijdou jen tradiční gore efekty, běhání po lese, střílení, řezání, prostě všechna klišé, plus odvážná školačka div ne Ripleyová. Sice vtipný poslední záběr, ale toho vtipu mohlo být víc i předtím. Navíc vysvětlení je hodně vachrlaté a rovněž z řady těch klišovitých. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z 13 Eerie je miestami cítiť nízky rozpočet, napriek tomu však ide o pozerateľný zombie horor. Jeho tvorcovia sa snažili vsadiť práve na hororovú kartu a urobiť postavy zombíkov patrične desivými a krutými, čo sa im ako tak aj podarilo, masky sú však spravené na jedno kopyto a po určitom čase už na diváka nemajú požadovaný dopad. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Opravdu dobrým hororem může tuhle rutinu označit jen optimista. Je to zábava a herci naprosto v pohodě. Bohužel se postavy chovají jako debilové a hlavně zombíci nejsou maskérsky nic moc. Popravdě nevím co je horší. Jestli tihle zombíci, co vypadají jako navlečený v neoprénu, nebo ti, co vypadají jako cigoši z Chánova v The Dead 2. Není to vyloženě katastrofa, ale mělo to na víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplně pohodovej kousek. Kolem poloviny minulé dekády zažíval zombie subžánr malý boom, v posledních pár letech se ale situace povážlivě zklidnila, kdy zombíci zamířili spíš do nezajímavých DVD vod, z nichž jen málokdy vyjde něco opravdu povedeného. Z těch samých DVD vod pochází i 13 Eerie, ale jsem velmi rád, že tentokrát můžu dát nenápadné zombie novince palec nahoru. Protože je to prostě fajn malej horor. Scénář samozřejmě úplně obyčejnej, člověk žádné zázraky nemůže čekat, tohle potěší vyloženě jenom fanoušky žánru. Ti se mohou radovat z příjemně atmosférického prostředí, špinavého looku, dostatku krve, dobrého gore a hlavně perfektního vzhledu zombies. Konečně to nejsou jen umělou krví postříkaní / křídou v ksichtě obarvení ochotníci, kteří jsou jinak k nerozeznání od běžného smrtelníka. Ne ne, tady vystupují krásně odporné, svraštělé, seschlé bestie a teče z nich jakýsi černý blivajs. Z tohodle hlediska paráda. Potěší i příjemně krátká stopáž a fakt, že film netrpí příliš dlouhým nudným začátkem. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama