Reklama

Reklama

Toad Road

Trailer
Horor / Thriller / Poetický / Drama
USA, 2012, 76 min

VOD (1)

Recenze (7)

xzajox odpad!

všechny recenze uživatele

Nie som proti Alter-prúdu, ani proti filmárskym experimentom, dokonca mi nevadí pozerať sa na partu extrémnych feťákov a voloviny, ktoré vyvádzajú. Prínos tohto snímku však je nulový. Od začiatku to len vyzerá akoby sa títo feťáci natáčali na svojich ožran-drug párty v bytoch, chatách či jaskyniach. Občas sa ozve divný zvuk, čo asi má vystrašiť, ale skôr sa to zdá ako pokus ukázať v akom stave sa niektorý feťák nachádza. Čo je najhoršie, nejaká tá záhada tam je, no jej hrôzu majú asi vytvoriť len feťácke reči o siedmich bránach pekelných a zmiznuté nafetované dievča. Ako býva v podobných snímkach obyčajom, rozuzliť si to máme v hlave sami (škoda že nie je čo). Tiež (asi)herci to zrejme ani nehrajú a reálne tam fetujú a mlátia sa. Nie, nedám tomu ani 1* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku ... asi za to, že nějaký tvůrčí záměr v tom filmu pravděpodobně bude, a vnímavější filmofilové ho možná i uvidí. Pro mě ale skoro nesledovatelné, až příliš "nezávislé" a s příliš vysokým výskytem odporných zfetek na metr čtvereční. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tvrdé jádro hororových fanoušků, kteří musí vidět každý release svého oblíbeného žánru nejlépe ještě v den leaku, tohle samozřejmě nevydýchá (viz ty nesmyslné odpady). Toad Road není horor v pravém slova smyslu, přestože některé jeho prvky využívá. Žánr tady slouží spíše jako referenční rámec k velmi volně vystavěnému příběhu o drogové závislosti - cestě do pekel (doslova). Banker to evidentně točil na levnou amatérskou digikameru, a přesto se mu s ní podařilo zachytit poetické záběry, které pak umně složil k sobě, často asociativním způsobem. Vyprávění, pokud lze o nějakém mluvit, je velmi dobře zvládnuté a netrpí obvyklými neduhy nezávislých lowbudgetových filmečků - běžně tu dialogy slouží jen jako podkres jiným obrazům, které nějak jinak komentují nebo posouvají děj, dávkování informací není vždy lineární a účinně vytváří napětí. Jen mě mrzí ta citelná snaha moralizovat, která skoro (ale naštěstí ne úplně) tu tripově-hypnotickou formu filmu degraduje na varovně zdvižený ukazováček. Závěrečný titulek mi to ale pomohl přijmout a pochopit, navíc tomu všemu dal další rozměr. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Čo to akože malo byť? Pseudo horor pre vyfetované hlavy? ...jedno veľké WTF... Ale za pomoci FFWD sa to dá prežiť a pre pár obstojných scénok, resp. úkazov tomu „odpad!“ nedám, aj keď to k nemu nemá ďaleko. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem to čekal horší. Nakonec to nedopadlo až tak zle a na odpad to není, ale ani to není žádný zázrak. Na jedno skouknutí neublíží a zase až tak velká ztráta času to také nebyla, jelikož to má docela krátké trvání. Bohužel je to film pro menší skupinu diváků a pro všechny rozhodně ne. Příště už radši zase něco jiného. 35% ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Smažka vedle fetky a fetka vedle smažky. Trochu mi to přišlo jako třídní sraz drogově závislých. Osobně se přiznávám, že jsem vydržel 40 minut. Pak už jsem prostě nemohl. A taky proč koukat na něco, co je člověka nebaví. Bylo to takové divně amatérské - 1% ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Štreka ke schizofrennímu rozpadu osobnosti úhledně srovnaná v sedmi krocích - jako z učebnice psychopatologie (tedy alespoň, co mé skromné amatérské znalosti sahají). Ten film stál evidentně pár šupů, k tématu říká mnohem víc než třeba přeceňovaný Requiem za sen (o Trainspottingu nemluvě), a osud představitelky hlavní hrdinky podtrhuje to, že... drogy prostě nejsou prdel. ()

Reklama

Reklama