Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivar a král Harald utrpěli porážku proti Lagerthě. Nyní rozmýšlejí, jaké budou jejich další kroky. Hvitserk si vzpomíná, že může požádat o pomoc strýce Rolla, normanského vévodu, který velí početným silám. Heahmund se probírá v táboru nepřítele, ale je ochoten se připojit k Lagerthě. Mezitím v Anglii král Aethelwulf svolává své vazaly, aby probral, jak se pro jednou vypořádat se severskými barbary, ale nenadálý sled událostí jen věci komplikuje. Věci se komplikují i na dalším ostrově – na Islandu. Floki má v plánu postavit chrám k uctění bohů, nicméně jeho odpůrci v čele s Eyvindem věří, že Floki má jiné úmysly. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre zvládnutý je úvoda pohľad na bitevné pole po strete Ragnraových synov, zvyšok epizódy síce pripomína mexickú telenovelu, ale na druhej strane je o niečo lepší ako nepochopiteľné kroky vojsk počas bitiek. Poteší návrat Rolla a korunovácia Alfreda, ktorý pri Stamford Bridge nakoniec definitívne porazí Vikingov. Vsuvky s Flokim sú tak zlé spracované, až to bolí viac ako prehra s Nemeckom či Kanadou n tohtoročných Majstrovstvách sveta v Košiciach. A z Alfreda je odrazu ustráchaný chlapec, no ťažko hľadať slová takmer na celú sériu... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé epizodě kde jsme měly konečně bitvu, tu máme díl ve kterém se sice jen kecá, ale děje se tam tolik věcí, že další díly budou o to víc zajímavější. Včelka vs Aethelwulf, nechtěl bych :0 . Flokiho je mi celém líto, tohle si nezaslouží. Tak teď je na řadě rozhodující bitva o Kattegat. Myslím že každý tuší jak to skončí. :( ()

Reklama

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flokiho trapárna přinesla paradoxně nejzajímavější příběh epizody, ale i přesto hodnotím 10% odpadem. Příběh okolo Lagerthy a Heahmunda naprosto zbytečný 0%. Dále proč by proboha Rollo posílal značnou část své armády na sever, kde pro něj není nic cenného a navíc kvůli sporu, který mu ani nic nepřinese. A co je nejhorší? On se sám ani nezůčastní!!. Dále Král Aethelwulf zemřel asi tou nejhorší smrtí v seriálů a to už ho klidně mohli raději nechat umřít ve spánku než tohle. Následná nominace nového krále byla trochu přitažená za vlasy a vůbec jsem z toho neměl dobrý pocit. Zdaleka to nebylo jako ,,The king in the north!". 1*...Podtrženo, sečteno 5% a nejhorší epizoda seriálu a první odpad. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série prozatím nejde hodnotit jako celek, tak si to pěkně shrnu zde. Nějak se nám to táhne. Samozřejmě, že s odchodem Ragnara na zasloužený odpočinek ztratil seriál nejsilnější figuru, ale s tím se muselo počítat. Na cosi jako historickou přesnost se taky můžeme vytlačit, absurdní kostýmní exhibice většinu snad též neuráží. Ovšem roztříštěnost děje a jeho napínání do podoby, v níž se v některých dílech jen Ivar meresjeví po place a tváří se jako Zkurv Zkurvysson, Floki civí na Island a Lagertha z nudy ojíždí exoty, začínají být problém. Nyní ale pojďme k důležitým věcem. Vždy mi zajímalo, jak se asi v oněch dobách lidé, neukřáci, žijící na venkově, tedy jedinci s vytříbeným čichem i chutí, dokázali věnovat erotice s protějškem, co stejně jako oni provedl poslední očistu těla přepředloni, když jej v v polích nachytala průtrž mračen. V Haraldově domovině to vyřešili moudře. Žijí ve vyhnilých velrybách, takže si nějaké nedostatečné intimní hygieny u partnera, z něhož servou nikdy neprané hózničky z kozlečiny, ani nevšimnou. Prostě se furt cítí.... jako doma. A jak si tak nechávám běžet mozkovnu na setvračník napadá mi, jak by asi začínla ve středověku sepsaná evropská verze kámasútry pro lidové vrstvy. ,,Nejprve si vyčistíme ústa zvětralým pivem, pak vytáhneme z chlívku ženu a položíme ji na lože rozkoší, tedy do sena, nebo na hnůj. U obou z ohanbí odrolíme svrchní krustu. Milostnou polohu zvolíme dle toho, v jaké zůstala partnerka po omráčení ležet. Pokud jsme ústa proplachovali příliš a nedokážeme natrefit otvor, vyřízneme si nový....". ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

keď nerátam klasické imbecilné scény z Islandu tak celkom fajn epizóda. Kriplíkovi došli posily z Franskej ríše, Lagertha ošukala nášho farárisa ako som predpokladal, a v Anglicku starý kráľ umrel na kúsanec od pčoli a Alfréd dostal korunu. Tak som zvedavý na battle 2.0 ktorá by možno mohla dôjsť v next parte. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama