Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (623)

genetique 

všechny recenze uživatele

Frantíci absurdito jednoducho vedia! Nie vždy to jednoducho vyjde. Milujem kvalitné komédie „made in France“, ale z deväťdesiatych rokov poznám aj humornejšie poňaté snímky ako je tento. Nie, že by som sa nezabavil a neoddýchol si. Naopak ma to ani na chvíľku nenudilo. Jednoducho som sa tešil trochu viac, ako som dostal výsledok. Inak to bolo skvelé, nápaditosť nemala hraníc. Blbec nemohol dostať lepšieho protagonistu, navyše to bolo rýchle a debilne geniálne. 85%. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Výlupek francouzského humoru. Míněno v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Zatímco Terminátor II zhmotňuje noční můru nezničitelného nepřítele, který člověka honí do úmoru a znovu a znovu vstává z popela, ústředním tématem Blbce k večeři je trauma, které se dostavuje za bdělého stavu a které se neustále vrací po celý život: co když si o mně někdo myslí že jsem blbec? Blahoslavení budiž opravdoví blbci, kteří si toto nejsou schopni uvědomit (a mezi něž, ó jaká hořkost tohoto filmu, nepatří pan Pignon). ()

Reklama

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Podle ohlasů jsem čekala originální komedii. Komedii! Čekala jsem, že se zasměji, nebo alespoň pousmeji. Bohužel ani jedno ani druhé. Film má sice originální námět, ale hlavní lákadlo a to večeře blbců chybí. A stejně stále nechápu, co na tomto filmu všichni vidí. Nenadchne, neurazí....Pro mě lepší tři. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca komédia, ke sledovaniu ktorej som pristupoval s obavami, že to bude niečo ako Ještě větší blbec, než jsme doufali. Bol som príjemne prekvapený, ako sa na malom priestore vďaka perfektnému, vycizelovanému scenáru rozohrala skvelá konverzačná komédia. Privlastnil si ju pre seba Jacques Villeret, ktorého som doteraz videl iba v Senzi finte. Mal som z neho pocit syntézy Luďka Sobotu s Josefem Švejkem. Ani ostatné osoby neboli iba štatistami a osobitne to platí o daňovom kontrolórovi, ktorý vďaka fyziognómii by nemal problém zahrať svoj part aj v nemom filme. Príjemné prekvapenie a veľmi dobrá zábava v rozumne zvolenej stopáži. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohol by som napísať, že to je komédia s parádne vygradovaným scenárom, množstvom gulometných a vtipných dialógov. Famóznym výkonom ústrednej dvojky z ktorých je ťažko povedať, kto je z nich skutočný blbec. Rovnako skvele zahratými vedľajšími postavami. Finále ktoré je rovnako dojímavé ako vtipné. Geniálnym českým dabingom z čias, keď dokázal tromfnúť originál. Ale to najpodstatnejšie je to, že je to aj pri opakovanom zhliadnutí tak vtipné, že sa mi od smiechu zaliali oči slzami a bránica sa mi natriasala tak silno, že som po dlhej dobe cítil jazvy na mojom rozrezanom bruchu. Je to proste pecka. Škoda len, že to je tak krátke. 10/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v Paríži. (dyfur)

Reklama

Reklama