Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Dokonalý zvuk a výborné zábery z koncertu plného zaujímavých svetelných efektov. Toto je asi prvýkrát keď úprimne ľutujem, že som si nenašiel čas ísť do kina, pretože v 3D to musel byť ešte lepší zážitok. Pre fanúšikov Metallicy nutnosť, ostatní sa budú nudiť, pretože ide "iba" o záznam koncertu, ktorý je preložený niekoľkými minútami jednoduchého príbehu. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Tak jasně. Tento film je vlastně jen jednou z mnoha masáží, které Metallica a její marketingový tým dokonale ovládají. I samotný brand pro tento film má obrovský záběr (viz. třeba tričko Metallica s logem filmu). A klobouk dolů! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To bola teda racha! Wau! Skoro som z toho padol na zadok. Čo to malo byť? Koncert počas filmu? Film behom koncertu? Filmový koncert, či koncertný film? Ohromujúce. No a že to nemá takmer žiaden logický dej? No a čo?! Má to nesmierne silnú atmoféru. Miestami som mal pocit ako keď som čítal tretiu knihu (Pustiny) z horrorového fantasy románu Stephena Kinga Temná Veža. Postapokaliptické veľkomesto, kde súperia dve znepriatelené frakcie. Takmer ako v Lude. A do toho duní orgasmatronická hudba kapely Metallica. Nádhera. Je to vysoko originálne, dravo progresívne, hudobne geniálne, vizuálne dokonalé. ***** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejsu žádnej metalista, spíš odpůrce. Ale konkrétně Metallicu a pár dalších docela snesu, ba se mi i docela líbí. Nevím, jestli tento unikátní projekt brát jako film - spíš je to záznam koncertu, ale s jakoby takovým meziklipem-videoklipem. Ten je sice zajímavě udělanej, ale pointu nemá - ale měl by mít? Spíš šlo asi o to, navodit tu správnou atmosféru, vystihnout nějaké ty emoce a přiblížit divákovi ten hudební nářez i nějak vizuálně. To se režisérovi Antalovi snad i docela povedlo - k pouličním nepokojům, agresivním demonstrantům a tajemnému koňskému jezdci ale mohli naznačit víc, než jen to vizuálno. I když se s tím Dane DeHaan popasoval docela dobře, vyšumělo mi to celé dost do prázdna. Nemluvě o tom skrytém obsahu tašky, to bylo zklamání největší. I kdyby tam měli mít třeba jen pivo nebo příslušenství k vysavači, to už je jedno, ale mohli aspoň něco ukázat. Hudebně to ale bylo samozřejmě silné, i když jsem znal jen tak polovinu skladeb. A naživo v aréně to muselo mít ještě větší koule. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Fantastické! Viděl jsem Metallicu naživo, ale to co nabízí tento snímek je skutečně ještě o level výš. V podstatě jde také o koncert, ale garantuji vám, že tak blízko jste kapele ještě nikdy nebyli. Kamery vám zprostředkují detaily, o kterých se vám nikdy ani nezdálo a díky 3D technologii máte pocit, jako by jste stáli přímo na pódiu. Bombastická scéna, mimořádné zvukové provedení, playlist složený z těch nejzásadnějších hitů skupiny a nakonec i klipový doplněk v podobě jakéhosi příběhu na pozadí, fungujícího do jisté míry jako obrazový přepis jednotlivých textů, to všechno umocňuje zážitek, jaký hluboko uvnitř ještě dlouho doznívá a který mi dosud zatím žádná jiná skupina neposkytla. A že jsem těch koncertů už navštívil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu Metallica nejvíce hraje své skladby z alb „Ride The Lightning“ (1984), „Master of Puppets“ (1986) a „Metallica“ – zvané též „The Black Album“ (1991). Pokaždé jsou to písně tři. V případě „Ride The Lightning“ jde o skladby „Creeping Death“, „For Whom The Bells Tolls“ a „Ride The Lighning“. U „Master of Puppets“ se jedná o skladby „Master of Puppets“, „Battery“ a „Orion“ (tato skladba zní během titulků). U „Black Album“ se jedná o skladby „Wherever I May Roam“ (kde zahraje kapela pouze úvodní riff), „Nothing Else Matters“ a „Enter Sandman“. Dále ve filmu zazní skladby z alb „Kill 'Em All“ (1983), „...And Justice For All“ (1988), „Reload“ (1997) a „Death Magnetic“ (2008). Dále ve filmu zazní už jen jediná skladba, která není od Metallicy, a to „The Ecstasy Of Gods“ od Ennia Morriconeho. (FrankSusta)
  • Všetky skladby okrem poslednej sú živými nahrávkami z koncertu, ktorý sa uskutočnil v auguste 2012 v Kanade. Skladba "Orion" bola nahratá počas zvukovej skúšky. (Gothar)
  • Obsah tašky, kterou měl Trip (Dane DeHaan) přinést zpět do arény, nebyl nikdy ukázán ani vysvětlen. (Punisher)

Reklama

Reklama