Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Možná to není na pět a možná to je skoro obyčejná teen komedie, která stejně jako ostatní teen komedie zachycuje problémy, které teenageři mají. Ale stejně mám pocit, že Moodysson staví tenhle žánr trochu na hlavu a odprošťuje ho od patosu, skate punku a dalších amerických obyčejů. Celý tenhle jednoduchý příběh potom zachycuje skoro cassavetovskou kamerou, přičemž nás nezatěžuje zbytečnou psychologizací. Fucking Åmål totiž spěje k epickému konci na holčičích záchodech... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skvely film o "zakazanej laske", ktory sa na nic nehra a ukazuje zivot pubertakov tak, aky naozaj je. Alkohol, promiskuita, nestastne lasky, sikana, rozdelenie na popularnych a nepopularnych atd. Elin je fakt na zabitie, ale ma svoje caro, holka jedna nepodarena :) Plus svedstina je naozaj podmanivy jazyk :D ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

"Come out!" - a byl coming out. Letní bouře mě nahlodala a Fucking Amal mě přesvědčil, že existují teenage filmy, na které se dá dívat bez pocitu trapnosti, jen nesmí být z americké dílny. Film s teenage a lesbickou tématikou, který byl pro mě zajímavý tím, že je z doby, kdy mobil ještě nebyl něco tak běžného jako dnes. Načrtnuté různé problémy dospívání, hezký příběh dvou naprosto odlišných holek, které si k sobě postupem času najdou cestu a najdou to, co potřebují. A Alexandra Dahlstrom je fakt kočka. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Podle mě přeceňované. To, že je nějaký film ze severské produkce, je nízkorozpočtový a jakoby komorní, automaticky neznamená, že bude mít nějakou výpovědní či jinou hodnotu. Nejen, že nejde nijak do hloubky, ale je tak mělký, že se nestihnete s žádnou z velmi nesympatických postav (a v tom nejvíce vynikaly hlavní hrdinky, kterým bych dala normálně pár facek) ztotožnit (a vůbec nejde o to, jaké jste orientace), ale ani si je oblíbit či je (aspoň v něčem) pochopit. Citové zmatení patřící k pubertě je mnohem lépe vystiženo v jiných filmech, popř. seriálech. Scénář se bortí a nemá (zřejmě) žádoucí účinek, a dialogy jsou prázdné, takže jsem nakonec hrdinkám vůbec jejich "vztah" a cit vůči té druhé nevěřila, a nechápala jsem, odkud přišel. Film navíc nudí, a dívat se na to, jak se rodiče urputně podbízejí své frackovité dceři, je pro mne, vychované k respektu k rodičům (protože to, co předvádí Agnes, není jen taková ta "obyčejná chvilková teen rebelie", to je fakt rozpatlanost nejhrubšího zrna), utrpením. Budu se opakovat, ale opět nechápu většinové hodnocení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Soundtrack pozostáva z piesní v anglickom a švédskom jazyku. Švédska kapela Broder Daniel, ktorá do Fucking Åmål prispela tromi piesňami v anglickom jazyku, zaznamenala po vydaní filmu prudký nárast popularity. (Arsenal83)
  • Lukas Moodysson sa vyjadril, že problém s názvom sa objavil, keď sa film stal jedným zo švédskych kandidátov pre nomináciu na Oscara, aj keď nakoniec vybraný nebol. Časopis Variety mu odmietol spustiť reklamu a americký distribútor Strand Releasing si vypýtal nový titul - vtedy Moodysson zvolil Show Me Love, ktorý je prebratý z piesne na konci filmu od Robyn. (Arsenal83)
  • Když Agnes (Rebecka Liljeberg) leží na posteli a brečí a je vedle ní její otec, její vlasy v jednotlivých záběrech mění polohu. (ICTS)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama