Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ja som nikdy nebol veľmi na tieto filmy - európske, artové, klubové, škandinávske, bezútešné, drámy - nemávam z nich dobrý pocit - ale tento som si aj v telke pozrel vždy znovu a znovu a ten burácavý pocit víťazstva a slobody sprevádzaný a vyjadrený jedinou piesňou, na samotnom jeho konci, sa mi navždy zaryl do mozgu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sám o sebe (napr. vyrobený v USA?:-) by bol pre mňa tento film tak za 3*, ale jednu hviezdičku pridávam Lukasovi Moodyssonovi za nádherne vnímavé a zároveň vierohodné vykreslenie chápania sveta očami adolescentov. Akokoľvek podobne alebo odlišne od hlavných hrdinov Fucking Amal vyzerala naša puberta, akokoľvek môžeme v niektorých situáciách ich správanie neschvaľovať, uvedomujeme si, že každý sme si to prežili... a tým istým prejdú ďalšie generácie detí. Výborná sonda do života násťročných, keď ich ovplyvňujú hormóny, kamaráti a revolta proti celému svetu. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Příběh mladých švédských teenagerů je skvěle natočen, doplněn o dobré hereckými výkony. Přesto divák dostane pouze poloviční porci zábavy. Děj se mohl více natáhnout, mohlo být více příběhových zvratů a ona introvertní Agnes je v příběhu dost nevýrazná. Vítězí forma nad obsahem. Škoda, stačilo málo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zjišťovat, že mezi evropským filmem nevynikají například Francouzi či Italové, ale s přehledem severské země. Na teenagerský film jsem díky americké produkci zanevřela, ale Lukas Moodysson mě přesvědčil, že i v tomto subžánru se dá stvořit malý zázrak. Přesně obsazené, přesně zahrané, scénář vypilovaný. Možná bych měla drobnou výtku k závěru, ale přesto jsou to zasloužené 4*. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Na 84%, co tu tu teď má, to rozhodně neni. Film nikterak nevybočuje z průměru, chybí mu nějaké ostřejší vyvrcholení a místy to je dokonce i nuda. Mě to prostě moc nesedlo, a natočeno to bylo na můj vkus až moc lacině. Děvčata sice hrála dost dobře a jsou asi tím nejpozitivnějším, co se ve fimu vůbec vyskytuje, ten zbytek je pomíjivý a obyčejný, tudíž se na to bude dost dobře zapomínat. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Když Agnes (Rebecka Liljeberg) leží na posteli a brečí a je vedle ní její otec, její vlasy v jednotlivých záběrech mění polohu. (ICTS)
  • Soundtrack pozostáva z piesní v anglickom a švédskom jazyku. Švédska kapela Broder Daniel, ktorá do Fucking Åmål prispela tromi piesňami v anglickom jazyku, zaznamenala po vydaní filmu prudký nárast popularity. (Arsenal83)
  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama