Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

cross 

všechny recenze uživatele

Stylisticky velmi zajímavě natočený příběh o první velké lásce, která přece jen nebyla taková, jakou si ji většina z nás pamatuje. Skvělé herecké výkony a naturalistické podání zaručují (řekl bych) velmi objektivní pohled do duše pubescentní generace, která má největší problém vyrovnat se především sama se sebou, s tím co chce a co může mít. Velmi, velmi dobré! ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

"Come out!" - a byl coming out. Letní bouře mě nahlodala a Fucking Amal mě přesvědčil, že existují teenage filmy, na které se dá dívat bez pocitu trapnosti, jen nesmí být z americké dílny. Film s teenage a lesbickou tématikou, který byl pro mě zajímavý tím, že je z doby, kdy mobil ještě nebyl něco tak běžného jako dnes. Načrtnuté různé problémy dospívání, hezký příběh dvou naprosto odlišných holek, které si k sobě postupem času najdou cestu a najdou to, co potřebují. A Alexandra Dahlstrom je fakt kočka. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Takhle kdyby vypadala alespoň polovina epizod Beverly Hills 902 10, tak bych byl fanouškem seriálu. Čtrnáctky jsou skutečné čtrnáctky (možná starší, ale castingově dobře vybrané) a jejich chování (dialogy, herecké výkony) jsou věkově odpovídající. Díky mobilománii, která ve Švédsku vypukla dříve než u nás (rok výroby 1998) je zcela zřejmé, kdy se příběh odehrává. Film vypovídá nejen o problémech homosexuality, ale i o tom, že se málo kdy podaří ukořistit vyvoleného idola (i heterusexuálního samozřejmě), že? ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Pure emo. Moc jsem to poselství nepochopil a popravdě, kdyby to nebylo o dvou nezletilých lesbičkách, asi bych to ani nedokoukal. Největší škoda je ten slabý scénář, protože mezi hlavními herečkami to chvílemi moc dobře fungovalo a mohlo to dopadnout opravdu mnohem lépe - ale zůstalo u náznaků. Kontroverzní téma neodvede všechnu práci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • V roku 1998 vyšli vo Švédsku správy, že film je tak populárny, že návštevnosťou prekonal aj Titanic (1997). Nebola to pravda, Titanic mal dvakrát väčšiu návštevnosť, ale je pravda, že Fucking Åmål bol ďaleko najsledovanejší švédsky film v tomto roku s celkovým publikom skoro 870 000 divákov v krajine. (Arsenal83)
  • Tvorcovia seriálu na Netflixe Everything Sucks! (2018) nazvali film "najväčším vplyvom" na tvorbu tejto komediálnej show. (Arsenal83)
  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama