Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je to paradox. Spočiatku, keď som si všimol v popise filmu, že tam hrá Selena Gomez (v akčnom filme), neveril som, že to bude stáť za pozretie. Ani neviem prečo som tomu dal napokon šancu. A vlastne som urobil dobre. Očakávania boli mizivé, výsledok síce slabší priemer, ale prekvapivo to celkom odsýpalo. Dej síce nie je nijak výrazný, scenár jednoduchý so snahou zauzliť čo sa dá, ale popravde je to svižne natočené. Čo je obrovská devíza. **/*** ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Selenu síce nemám rada, no tu mi nevadila. Čo robilo problém, bolo práve spracovanie tohto prepratého materiálu. Ako tu v komentároch niekto písal, rozpočet išiel do explózie, namiesto toho, aby sa peniaze využili na lepšiu kameru a scenár. Tento "akčňák" ma celú dobu nudil, sem-tam Selena niečo dobré zarepoce. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious meets Drive meets Phone Booth. Ačkoliv už námět a tvůrčí tým vypadá od pohledu béčkově, nikdy bych s těmito předsudky nehodnotil samotný film. Ten má totiž překvapivě kvalitní akční scény, které potěší poctivou kaskadéřinou a téměř live-action akcí. Příznivci legendy jménem Ford Mustang v provedení Shelby budou slintat blahem, ikdyž tak bytelné auto, jak je ve filmu několikrát demonstrováno, to opravdu není. Getaway není bezchybným filmem, ale díky perfektnímu Hawkeovi, neustálým přísunem akce a několika zajímavými režisérskými nápady (používání kamer, dlouhý záběr honičky ve finále) rozhodně nenudí. A v případě, že nemáte žádná počáteční očekávání, tak je dost možné, že budete z výsledku stejně mile překvapeni, jako jsem byl já. 70 % ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Náhodou je Getaway povedená akční jízda, která uteče jak voda. Je to čistě akční filmová honička, od který nelze nic jinýho čekat. Hlavní hrdina je uvěřitelnej, vyklepanej ze ztráty svojí manželky, kterou unesli nezníámí šmejdi. Horší už to je s mladou hackerkou, která mi nesedla chováním. Hlavní jsou zde pěkný reálný honičky, točený mnohdy nepřehlednou kamerou. Celkově je to ale paradni filmek na odreagování, od kterýho asi neakční fandové vůbec nic nedostanou. No my fadové Shelbyho hodně. Za mě 86% :) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se půlka rozpočtu vytříská na naprosto zbytečnou, logicky neopodstatněnou explozi, místo toho, aby se koupila pořádná kamera, je to pak hold na hovno. O to víc, když se látky ujme režijní nula a obsadí do vedlejší role Selenu Gomez. Bez nápadu, technicky podprůměrný a scenáristicky vyvanutý dílo, který by natočilo za dvě tři odpoledne i dítě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme nie sú pri autonehodách použité počítačovo generované obrazy (CGI). Všetky havárie sú skutočné. (Tony DiNozzo)
  • Původně bylo oznámeno, že se jedná o remaku filmu Útěk (1972), ve skutečnosti se však jedná o originální příběh. (Neffy)
  • Väčšina filmu bola natáčaná v noci v Bulharsku pri teplotách -8°C a nižších, pričom niekedy aj snežilo. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama