Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (278)

campix 

všechny recenze uživatele

Roky omýlaná koncepce, kdy manželství dosáhne do bodu, kdy má jeden z manželů pocit, že se nemůže dostatečně realizovat a radikálně změní běh rodinných věcí a s tím nutně přichází komické a trapené situace, které tento nový status quo vyvolává. Nic objevného. Tady ovšem zabaleno do poměrně nenuceného kabátu s příjemným hereckým obsazením. Takže to docela odsýpá. Celkově však taková docela příjemná nuda. Výplň deštivého odpoledne nebo jako kulisa. Čistě spotřební záležitos. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Romantický začátek a nesmělé balení vezmou rychle za své po narození dětí. Pryč ze stereotypu je může vzít sázka s dědečkem a otcem, že se postará o děti sám celý měsíc. Pokud nejsou schopni kompromisu, tak prohození rolí není zas až tak špatnej nápad. Starání tatínka o roztomilé dětičky by mělo být zárukou dobré zábavy a tady se to povedlo. PS-Babské rady-odvar z makovic- kdo zná recept, ať mi napíše prosím do pošty, díkys:)) "Tatíí pivooo" ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Do rôsolovitej hmoty trápne sladkých českých rodinných komédií, ktorej ikonickým predobrazom a svetlým vzorom je komédia Marie Poledňákovej "S tebou mě baví svět", pribudol ďalší prírastok. Tentoraz je to o oživení rutinou zvetraného viacročného manželského zväzku. Hlavnou mantrou filmu je: Nové auto do rodiny - rodina bude šľapať ako hodiny! Ale sú tu i poučky vystrihnuté z článkov poskytujúcich instantné návody na životné problémy: Úspech na manažérskom poste sa zvýši, ak sa jeho nositeľ podieľa aj doma na výchove potomkov. Pracovníci riadiacich štruktúr sú v jednom kole, nemajú čas na nič, trpia psychickými problémami - je potreba z času na čas vypnúť, vyskúšať home oficce. Vplyv ruského kapitálu je značný, no jeho nositelia sú len opilecké figúrky, koriace sa všetkému západnému. Umelci chľastajú, alebo tvoria sračky, ich mecenáši sú vypočítaví hajzli, pracujúci s túžbami más po "pravom umení". Neúspešní maliari sami seba považujú za tých pravých, ich rajónom je dedinská krčma, radi radia z výšin umeleckého nadhľadu potomkom. Navyše, predely filmu kochajúce sa v ľúbivých leteckých záberoch na českú krajinu v objatí lepkavo príjemnej piesne len ukotvujú celý film skôr kdesi v oblasti spotrebného marketingového produktu ako zábavného filmu. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten důvod proč se říká, že Český filmy stojej za starou belu! ..Film bez duše, spádu, dynamičnosti a hlavně - bez jakýkoliv originality. Nevidim vlastně ani žádnej důvod proč se na Martina a Venuši kouknout. Protože je to tak strašně opakovanej příběh ze života? Super no, to je každej druhej. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedií o výměně rolí rodičů, kdy chlap je většinou ten co chodí domů unavenej z práce, zatímco ženská dělá to samé a pak má ještě šichtu doma včetně postarání se o unaveného manžela (vyjma těch co jsou na mateřské, ty jsou v zápřahu 24 hod.) tu už bylo mraky. Ale pořád nepřestávají nudit. Divák se totiž s osudy hrdinů snadno identifikuje ať už jde o ženskou nebo o chlapa. Osobně si myslím, že potomstvo jsem schopen obstarat dokonce i v dlouhodobějším horizontu a to i s komfortem v podobě vaření, pečení atd..., ale do mateřské bych nešel... Každý se o tom jistě jednou přesvědčil, že děti v mžiku těma malinkýma ručkama rozeberou barák na kousíčky... Martin a Venuše je film o sázce. Mohl by to být dobrý film. Některé dialogy byly vtipně sepsány a to dokonce i u dětských hrdinů. Bohužel autoři filmu neponechali vše jen inteligentnímu humoru a tak došlo i na stokrát jinde ukázanou pokaděnou plínku a štítícího se otce, trapný pád Taclíka na baletu atd... Jakoby toho nebylo dost, od poloviny film ztratí na důvěryhodnosti zavřením Hanáka do blázince (nejen že ho personál nevyhodil hned ten večer, ale oni si ho tam nechali na řadu dní!!!!). Tohle může fungovat v Arabele, nikoliv však v současné rodinné komedii. Další mínusy pak filmu přidávají herecké výkony dětských aktérů a nezbytný product placement. Moc se mi však líbila postava Martinova otce v podání Pauloviče. Měl charizma a skoro jsem měl strach, že se ,,Krasava'' s tchánem spustí! :-). Jako stareh fotr a děda byl skvělej. Krystýna je zatraceně pěkná baba a nedivím se Budařovi, že do ní tak šel ! Shrnu-li to dohromady, tahle komedie neurazí, příjemně u ní uteče čas a párktát se i zasmějet. To se o řadě dnešních českých komedií říci nedá. Za mně je to nařídkej odvar ze tří palic makovic. * * * ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Na jeden z veselých okamžiků z průběhu natáčení vzpomíná Adam Dvořák se slovy: „Jednou ráno byla k snídani v cateringu spousta nutely. Bylo to přesně den poté, co ji rekvizitáři velmi nutně potřebovali ve velikém množství. Točila se scéna, ve které se náš filmový táta Martin (Marek Taclík) učil přebalovat…" [Zdroj: Turner] (oje)

Reklama

Reklama