Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francie, dvacátá léta. Středem pozornosti médií i veřejnosti je Emma Eckhert, krásná žena, hlasatelka morálky, ale především úspěšná bankéřka. Získala značné bohatství na burze a nyní se hodlá spojit s investory, jimž na rozdíl od jiných nabízí podstatně výhodnější podmínky. Tím pádem je trnem v oku konkurenčním bankéřům, kteří se ji snaží zlikvidovat.
Film BANKÉŘKA je dílem ceněného francouzského režiséra Francise Giroda, který zpracoval zajímavý příběh, jehož zásadním kladem byl herecký výkon Romy Schneider; přestože její postava je značně rozporuplná, ve výsledku na diváka působí sympaticky. Kromě ní se ve filmu objevila řada dalších známých jmen, jak starší, tak nastupující herecké generace. Stejně jako u jiných svých filmů kladl Girod velký důraz na hudební složku filmu (Ennio Morricone), neméně precizně bylo zpracováno věrohodné zobrazení reality dvacátých let. Film byl ve čtyřech technických kategoriích nominován na Cézara. Ve Francii měla Bankéřka premiéru 27. srpna 1980, a přestože v daném roce dominovaly francouzským kinům komedie, vidělo jej bezmála dva a půl miliónu diváků. (argenson)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem dát 3 hvězdy, ale ten pitomej konec odtrženej od historie (ó, chuděra mučednice) to dorazil, takže za dvě. Nějak mě tahle pani nechytla a nebavila. A tak přestože nejsem zastydlej bolšánek, co plive na cokoli "šlechtickýho či buržoazního", jako jistej blb v komentářích, film za povedenej nepokládám.

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

no to mě rozesmálo, jak se židovská bankéřka trápí, že nemůže lidem vrátit peníze...))....ale naštěstí mělo s tou flintou happy end

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Jarmila Švehlová – Romy Schneider (Emma Eckhertová), Martina Hudečková – Marie-France Pisier (Colette Lecoudray), Petr Pelzer - Jacques Fabbri (Moïse Nathanson), Jiří Novotný - Daniel Mesguich (Rémy Lecoudray), Dalimil Klapka – Claude Brasseur (Largué), Pavel Soukup – Jean-Claude Brialy (Paul Cisterne), Stanislav Fišer - Jean Carmet (Duvernet), Miroslav Moravec – Jean-Louis Trintignant (Horace Vannister), Michal Pavlata - Daniel Auteuil (Duclaux), Thierry Lhermitte (Devoluy), Jiří Prager - Philippe Brizard (Chériaux), Bohumil Švarc ml. - Alfred Willenbucher (M. Eckhert), Jan Přeučil - Jean-Paul Muel (notář z LIlle), Karel Richter - Jean Gorini (vypravěč), Jana Andresíková (matka představená), Otto Lackovič - Francis Claude (předseda soudu), Milena Steinmasslová - Noëlle Chatelet (Camille Sowcraft + titulky), Josef Langmiler (moderátor v rozhlase), Richard Honzovič (titulky k novinám, komentáře k žurnalům), Miloš Hlavica, Ilona Svobodová, Květa Fialová, Dana Hlaváčová, Jiří Havel, Jaroslava Obermaierová, Růžena Merunková, Josef Velda, Jaroslav Kepka, a další. Překlad: Jaroslav Kovanda Dramaturgie: Zuzana Kopečková, Eva Lavická Zvuk: Zdeněk Hrubý Střih: Jiří Šesták Asistentka režie: Helena Tipková Vedoucí výroby: Ladislav Dražan Dialogy a režie českého znění: Olga Walló Vyrobila: Česká televize, 1992 http://dabingforum.cz

Reklama

Reklama