Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (54)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z vojnového obdobia s veľmi roztomilým malým chlapcom v hlavnej úlohe. Akonáhle som zbadal Japonca Osimota, vycítil som akým smerom sa bude príbeh uberať. Postupne budované priateľstvo medzi chlapcom a Japoncom, ktorého nenávidí celé mestečko zaberá prevažnú časť filmu. Hlavným motívom však ostáva láska medzi otcom a a synom, ktorá je vykreslená tak silne, že v závere neostane suché ani jedno oko. Kto to zvládne, zaslúži si medailu za statočnosť... Film sa odohráva na vojnou nepoznačenom území USA, ale pár vojnových scén z Filipín sa tu vošlo a sú skvelé. Len som si povzdychol, že by som si toho želal viac. Takmer celý film je vyrozprávaný s ľahkosťou, jemným humorom a smutný je až samotný záver. Sú to však slzy šťastia...80%. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem musel dlouho přemýšlet, než jsem ho ohodnotil. Chlapci odjede milovaný táta do války a podle všeho se už nevrátí. Chlapec díky trikům oblíbeného kouzelníka zjistí, co je to víra. V kostele ho pak v kázání zaujme hořčičné zrnko - že tolik víry stačí... A tak začne chlapcova cesta víry. Problémem je, že jeho cesta je založena na víře v to, že se jeho otec vrátí, Boha z toho nějak úplně vypustil(i)... Takže shlédnutím člověk sice nic nezkazí, ba naopak pravděpodobně nad silou víry zapřemýšlí též, nicméně jako film šířící poselství lásky ho doporučit nemohu. PS:film vypráví o těch, co zůstali doma, nikoli o válce ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Příjemný film ke shlédnutí s manželkou či milenkou, které si rády u filmu pobrečí a stačí jim to. (manželka brečela od začátku do konce...) Pro mě to bylo ale trochu málo. Herecky byl film poměrně nevýrazný. Jediný, kdo za to opravdu stál byla Emily Watson. I Kevin James v jiné než potrhlé pozici byl příjemným zpestřením, ale ostatní výkony byly velmi rychle zapomenutelné. V závěru musím ale film hodnotit nadprůměrně, doják je prostě doják :-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Skrz dětskou naivitu, obrazotvornost a nevinnou doslovnost nahlížená síla víry malého chlapce, který zoufale (a slepě) dělá vše pro návrat svého otce z války (např. se spřátelí s opovrhovaným Japončíkem), ponechává naštěstí místo i pro pragmatickou interpretaci. Na humanistické "křesťanské" myšlenky totiž nemůže nikdo říct ani popel (byť oslavování shození atomovky na Hirošimu mi nepřipadlo zrovna košer). No ať už se ve výsledku o "božský zázrak" jednalo, nebo ne, mohl milý, lehkonoze úsměvný filmeček skončit nesentimentálně před ním, ale nepokazil ho. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,485,961Tržby Celosvetovo $17,565,000▐ Nečakal som ale je to dokonca o niečo slabšie než Indický remake Tubelight z roku 2017. Ono ako nastrelený dej a rozsah poňatia čo ponúka je priam delikatesa, len sa pod prílišnou snahou režisérovi rozpadá pod rukami. Bohužiaľ ale nevyznie tak silno ako by si želal. Vyznie to tak niekde na pol ceste dobre a zbytok do prázdna. Máme tu pekne bohaté obsadenie hercov z ktorých asi najviac vynikne Tom Wilkinson a japonec Tagawa. /55%/ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Zemětřesení zobrazené ve filmu se skutečně stalo v Los Angeles 3 měsíce před výbuchem bomby v Hirošimě. (michy9073)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama