Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (54)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ehh. Nádherná záležitost. Tenhle film mně dostal. Škoda, že já podobný seznam neměl... Zbožňuji Ameriku čtyřicátých let. Dobu kdy většina mladých mužů bojovala v Evropě nebo v Tichomoří. Ameriku, které se válka až tak nedotýká snad jen vyjma akcí na nákup válečných obligací a armádních aut, která tu a tam zastavila v té či oné ulici... To když důstojník letectva, námořnictva nebo pěchoty nesl rodině smutnou zprávu. Váš muž, otec, syn.. byl zabit v akci. Z těch lepších byly ty, že byl zraněn či zajat. Poslení ne moc povzbudivá zpráva, ale také nabízející malý díl naděje byla že je onen muž nezvěstný. A takovou zprávu přinese důstojník námořní pěchoty rodině i v našem příběhu. Milující synek Pepper se rozhodne, že zbožňovaného tátu a svého nejlepšího kámoše v jednom dostane z války domů živého. K tomu mu má dopomoci seznam úkolů z tajné knihy, které posílí jeho víru a bude-li Bůh chtít, otce vrátí. Tak to alespoň tvrdí farář, když mu seznam předává aby přišel na jiné myšlenky. A tak se sedmiletý klučina vrhne do plnění úkolů, jejichž účel někdy z prvopočátku ani sám nechápe, ale během nichž pozná opravdové přátelství i sílu víry v sebe sama. --- Film se velmi zvolna rozjíždí a i když je malý Jakob Salvati sladký a šikovný, nemá to ty správné grády. S nástupem postavy Japonce Osimota film však dostal hlubší rozměr a ke konci jsem se měl fakt co držet jak se mnou cloumaly emoce... ---- Z historického hlediska mám jen jednu výtku a to atomový výbuch promítaný v kině. Nechápu proč, ale u Hirošimy místo toho točeného osádkou Enoly Gay dali do filmu pokusný poválečný atomový výbuch, kde jsou na záběrech jasně patrné opuštěné lodě rozmístěné v různých vzdálenostech od epicentra. Ale nechť, toho si smrtelník asi ani nevšimne. :-). Každopádně tenhle film měl grády a takovéhle filmy já rád! Za mne je to tedy za 5 hořčičných semínek, co pohnou horou. * * * * * ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Little Boy má všechny ingredience, které se nachází v receptu na výborný film. A i když to místy trochu přehání s patosem, pořád zde bude převažovat pečlivě vysoustružený příběh, atraktivní lokace a sympatické herecké výkony, které se nenásilně prolínají s nevinným dětským náhledem na hrůzy války a všudypřítomnou averzi vůči Japoncům. „Do you believe you can do this?“ ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Skrz dětskou naivitu, obrazotvornost a nevinnou doslovnost nahlížená síla víry malého chlapce, který zoufale (a slepě) dělá vše pro návrat svého otce z války (např. se spřátelí s opovrhovaným Japončíkem), ponechává naštěstí místo i pro pragmatickou interpretaci. Na humanistické "křesťanské" myšlenky totiž nemůže nikdo říct ani popel (byť oslavování shození atomovky na Hirošimu mi nepřipadlo zrovna košer). No ať už se ve výsledku o "božský zázrak" jednalo, nebo ne, mohl milý, lehkonoze úsměvný filmeček skončit nesentimentálně před ním, ale nepokazil ho. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kýčovité, ale docela milé. Jenom nechápu, jak se jim do něčeho s tak spektakulárně špatnou výpravou a režií podařilo dostat tolik známých tváří. Jenom mi někdo prosím vysvětlete kdo nebo co je herecká příšernost všech příšerností David Henrie ? A kdo nebo co ho pouští před kamery? To je tak neuvěřitelně špatný herec, až mi to v bytě práskalo všema dveřma, kdybych za jeho výkon tak poměrný počet bodů, bylo by výsledné hodnocení film -4993/10, takhle jenom 7/10 a pro děti nebo nenáročnější diváky vlastně proč ne.... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe film, ktorý ma dojal k slzám, aj keď tá hra na city bola občas až veľmi prenikavo naivná. Trochu mi vadila aj tá fantasy vložka, ale inak nemám príbehu v podstate čo uprieť. Veľmi pekná reflexia nádeje malého chlapca, ktorý bol ochotný spraviť všetko pre návrat svojho milovaného parťáka = vlastného otca, zo zajatia nekonečnej vojny (teda pre mňa osobne by bolo neurčité čakanie na svojich milovaných nekonečnou nočnou morou). To celé obalené rúškou symboliky vo forme zoznamu dobrých skutkov a veľmi príjemným hereckým obsadením. Ale rozhodne celým príbehom hýbala najmä nádej, ktorá naozaj chvíľkami pôsobila skôr ako zúfalá naivita. A to sa mi na tom páčilo, pretože Nádej a Naivita majú k sebe niekedy naozaj veľmi veľmi blízko! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Zemětřesení zobrazené ve filmu se skutečně stalo v Los Angeles 3 měsíce před výbuchem bomby v Hirošimě. (michy9073)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)
  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)

Reklama

Reklama