Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (366)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho trvalo, kým som sa k tomu odhodlal. Tušil som, že to pre mňa nebude. Úvodná polhodina ešte ako tak, ale po čase mi bolo jasné, kto za tým všetkým stojí a lacné "príšery" tejto zlátanine už vôbec nepomohli. M. Belluci toho veľa nepredviedla, jej manžel V. Cassel rovnako tak. Zvyšok obsadenia rovnako nevýrazní, indiánske kung-fu mi nevoňalo a celkovo sa celý tento nudný film z mojej hlavy porúča preč veľmi rýchlo. Nepotrebujem týmito lacnými nezmyslami zapratávať svoj "harddisk" na krku. 40%. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o beštii, ktorá terorizuje za noci miestnych obyvateľov (teda rovno ich trhá na kusy). Film sa nezameriava na nechutnosti ako také, ale na pekne budovaný dej, príbeh s výbornými exteriérmi a kostýmami a dobrými francúzskymi hercami. Ten záver, keď už sa pred obraz dostáva viac beštia, je trošku taký všelijaký, ale po väčšine filmu je tento netvor zahalený tajomstvom, čo filmu prospelo a vytvorilo celkom slušnú atmosféru. A tak sa hneď od začiatku pekne do popredia dostala psychológia postáv, ktorých osudy sa postupom deja začali vyhrocovať a príbeh z toho len profitoval. Atmosferický, dobrodružný, historický horor. ()

Reklama

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Možno to bolo pomalým tempom, ktorým sa dej vyvíja, možno častými spomalenými zábermi, alebo pochmúrnou krajinou francúzskeho vidieka a opojnou hudbou...no sem-tam mi klipkali oči :-). Filmu však dávam nízke hodnotenie z toho dôvodu, že bohužiaľ prvú slušnú polovicu filmu sprasila polovica druhá, kde sa scenár zvrtol divným smerom. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Stylizace a atmosféra úžasné... Stylizace místy až moc, hlavně zbytečné scénky ala kung-fu, ale konec bere vše a tohle je opravdu film s výjimečnou... barvou? Nevím, jak jinak to nazvat, nejde jen o atmosféru, ale o celý pocit, který ten film vyvolává. Menší vady na kráse velkého obra omlouvám vždy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans okrem nádhernej prírody a kostýmov dokáže ponúknuť aj temnú upršanú Francúzsku dobovú atmosféru, po pri ktorej sa nestráca príbeh o krvilačnej beštii, či štýlová akcia. Postavy sú tiež celkom slušne napísané a to nie len tie hlavne, navyše sa podaril aj Casting, kde hlavnú postavu spoľahlivo ťahá Samuel Le Bihan, ktorému značne sekunduje skvelý Mark Dacascos. Vedla ústrednej dvojice sa nestratí ani Vincent Cassel, či Monica Bellucci. Prvá záhadna polovicu ma bavila viac ako tá druhá. Digitálna príšera sa moc nepodarila a tým pádom aj napínavé scény strácujú na zahadnosti a hlavne napätí. Akcia je velmi pekne natočená a kto dokáže odpustiť filmu kung-fu scény, si to skutočne užije, pretože rozhodne je na čo pozerať. Navyše ich prezentuje iba Indián Decascos, takže je to celkom prijatelné. Filmu by prospelo trochu svižnejšie tempo, lepšie vysvetlí záver (zmŕtvych vstanie) ale inak sa jedná o zaujímavý - dobrodružný, akčný skoro horor. Director's Cut nič moc neponúkne. 80% - 4* ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Počet mrtvých ve filmu je 40. (ČSFD)
  • Francouzský král Ludvík XV. povolal na bestii profesionální lovce vlků - Jean-Charlese a Jean-Françoise d'Enneval a později Françoise Antoineho. (kwaicheng)
  • Za choreografií bojových scén v Bratrstvu vlků stojí hongkongský veterán Philip Kwok, svého času hvězda u Shaw Brothers, v současné době úspěšný akční choreograf. (MaedhRos)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama