Reklama

Reklama

Obezita mě užírá zevnitř

(TV film)
  • Velká Británie Inside Britain's Fattest Man
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 45 min

Hrají:

Richard Hammond

Obsahy(1)

Barry je se svými 320 kg patrně nejtlustším mužem v Anglii. Průvodce Richard Hammond se rozhodl strávit ve fiktivní miniponorce den uvnitř jeho těla a ukázat, jak se Barryho tělo s tloušťkou těžce vyrovnává...  Šestatřicetiletý Barry Austin, nejtlustší muž Británie, váží kolem 310 kg. Přejídá se už od mládí. Moderátor Richard Hammond usadí diváky do imaginárního vozítka – „špekonosky“ – a vezme je na exkurzi po Barryho orgánech, které v důsledku nadváhy více či méně trpí.
V noci se Barry ve spánku někdy začne dusit, protože mu nadměrné množství tuku stlačuje plíce. Objevuje se u něj i nebezpečná spánková apnoe. Každé nadechnutí by mohlo být jeho poslední. Hned po ránu si zajede s přítelem Philem na opulentní snídani. Dopřává si samá mastná a nezdravá jídla, takže vstřebá 114 gramů tuku. Musí si s sebou nosit vlastní sedátko, v některých restauracích by se jinak nenajedl. Jeho žaludek je obrovský a žaludeční šťávy mají co dělat, aby si s přísunem potravin poradily. Nejtlustší část Barryho těla – břicho – váží asi tolik jako dvanáctileté dítě. Na těle má množství tukových záhybů, které si denně třikrát až čtyřikrát sprchuje. Nohy, na které nedosáhne, mu musí usušit a nakrémovat přítelkyně Deb. I tak se mu tvoří bolestivé boláky, za něž mohou bakterie bující v tukových řasách. Často nezbývá než nasadit silná antibiotika.
Někdy si Barry vyjde rybařit, sebemenší námaha ale jeho nezdravě zvětšené srdce nutí k extrémnímu výkonu. V důsledku tuku v cévách a vysoké hladiny cholesterolu mu hrozí infarkt. Protože odpoledne míří na fotbalový zápas, kde bude povzbuzovat svůj milovaný Birmingham, zajde si pro modré klubové tričko speciální velikosti. Na hřišti ho všichni znají jako nadšeného fandu a hlasitě ho vítají. Po vítězství následuje pořádná oslava v hospodě. Nastupuje další nešvar: nemírné pití. Piva do Barryho kloužou jako do sudu. Když se rozjede, dokáže jich vypít i čtyřicet. Běžná dávka je dvacet až pětadvacet. Nezřízené pití je přitom pro Barryho stejně nebezpečné jako přemíra jídla. Jeho játra váží asi 4 kg. (Játra normálního muže jeho věku jen 1,5 kg.) A jsou prorostlá tukem. Prozatím kupodivu alkohol odbourávají dobře a přes svou velikost fungují bezchybně. Pivo většinou probudí chuť k jídlu, a tak si Harry v pozdních hodinách v hospodě objedná oblíbené lahůdky. Třeba i celý jídelní lístek.
I Barryho trávení funguje dobře, má rychlou peristaltiku a díky značnému množství střevního hlenu se snadno vyprazdňuje – někdy až pětkrát denně. Je jasné, že se svou obezitou může něco udělat jen on sám, zatím se ale nezdá, že by se k něčemu chystal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další dokument o extra tlustém chlápkovi co sice ještě chodí, ale s těžka. Máme tu možnost se podívat i na jeho tělo ze vnitř a to humornou , ale děsivě pravdivou formou. Poněkud mě u těhle dokumentů vrtá hlavou to , kde ty lidi na to jídlo berou peníze? Nic nedělají a ať mě nikdo netvrdí, že jim na stačí podpora či co dostávají. Zvlášt u Barryho, když si dá i 40 piv denně, to musí stát strašně moc pěněz, ale jak je vidět nemá žádnou snahu se sebou cokoliv dělat. Nechápu co na měm vidí ta jeho přítelkyně sice taky pořádnej cvalík ,ale oproti němu je ještě v pohodě. ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Barry si žije po svém. Obří porce jídla, čtyřicet piv za večer, téměř žádný pohyb. Těžko říct, jestli je v době, kdy píšu tento komentář, ještě vůbec naživu. A jestli ano, určitě si teď někde dává pořádný nášup kari. Zajímavý pořad o jednom velkém, velkém muži. ()

xisp 

všechny recenze uživatele

Trochu mi uniká smysl pořadu - první zdání že se jedná o odstrašující příklad zmizelo po hláškách typu že: přesto že má Barry játra zatučněná tak že dosahují trojnásobku běžné velikosti, pracují bezchybně (zatím) - a tak hurá, Barry do sebe hodí čtyřicet piv na ex a prohlásí se dokonalým chlapem. Další hlášky typu: navzdory očekávání kůli velkému množství zkonzumované potravy Barry netrpí na zácpy protože žere tolik tučného, že z něj hovna jedou jako po klouzačce - to asi taky není závěr který měl pořad vyvodit, protože hustota stolice je asi ten nejmenší problém co Barry má. Dostal mě ale nejvíc závěr, kdy Barry obklopen přáteli sedí v Indické restauraci a hází do sebe už několikátý pokrm, přijde 'nejdramatičtější' chvíle pořadu tím, že se mu jeho kamarád (který ho celý pořad v žraní zdatně podporuje, všude ho vozí speciálně upraveným autem a do restaurací mu nosí speciální stoličku na sednutí) odváží říct, že 'teď nastala chvíle, kdy už musí Barrym zcela otřást a opravdu natvrdo ho uvést do reality' - a tak přijde dramatická věta - 'Barry ty se tím jídlem pomalu zabíjíš'. Na to Barry reaguje hysterickým pláčem, a zrudlý v obličeji zírá na svůj talíř s curry. Když jeho přítel pochopí, že tohle opravdu přepísknul, tak se mu omluví, dodá že ho má rád, a že jej nechtěl znepokojovat, a ať si klidně dopapá svou večeři, k čemuž se přes třistakilový Barry nenechá dlouho pobízet a s výrazem vítěze se začne s úsměvem do kamery cpát... Závěr pořadu ukončuje rozhovor s Barrym, který jen suše prohlásí, že ve svém nitru ukrývá štíhlého Barryho, který se jednou prodere na povrch, a že by pro to aby zhubnul obětoval cokoliv (hlavně ne kus žvance, jen to proboha ne) - ale že to zhubnout prostě nejde..... prostě asi nejlepší tragikomedie co tu byla.... ()

Reklama

Reklama