Reklama

Reklama

Obezita mě užírá zevnitř

(TV film)
  • Velká Británie Inside Britain's Fattest Man
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 45 min

Hrají:

Richard Hammond

Obsahy(1)

Barry je se svými 320 kg patrně nejtlustším mužem v Anglii. Průvodce Richard Hammond se rozhodl strávit ve fiktivní miniponorce den uvnitř jeho těla a ukázat, jak se Barryho tělo s tloušťkou těžce vyrovnává...  Šestatřicetiletý Barry Austin, nejtlustší muž Británie, váží kolem 310 kg. Přejídá se už od mládí. Moderátor Richard Hammond usadí diváky do imaginárního vozítka – „špekonosky“ – a vezme je na exkurzi po Barryho orgánech, které v důsledku nadváhy více či méně trpí.
V noci se Barry ve spánku někdy začne dusit, protože mu nadměrné množství tuku stlačuje plíce. Objevuje se u něj i nebezpečná spánková apnoe. Každé nadechnutí by mohlo být jeho poslední. Hned po ránu si zajede s přítelem Philem na opulentní snídani. Dopřává si samá mastná a nezdravá jídla, takže vstřebá 114 gramů tuku. Musí si s sebou nosit vlastní sedátko, v některých restauracích by se jinak nenajedl. Jeho žaludek je obrovský a žaludeční šťávy mají co dělat, aby si s přísunem potravin poradily. Nejtlustší část Barryho těla – břicho – váží asi tolik jako dvanáctileté dítě. Na těle má množství tukových záhybů, které si denně třikrát až čtyřikrát sprchuje. Nohy, na které nedosáhne, mu musí usušit a nakrémovat přítelkyně Deb. I tak se mu tvoří bolestivé boláky, za něž mohou bakterie bující v tukových řasách. Často nezbývá než nasadit silná antibiotika.
Někdy si Barry vyjde rybařit, sebemenší námaha ale jeho nezdravě zvětšené srdce nutí k extrémnímu výkonu. V důsledku tuku v cévách a vysoké hladiny cholesterolu mu hrozí infarkt. Protože odpoledne míří na fotbalový zápas, kde bude povzbuzovat svůj milovaný Birmingham, zajde si pro modré klubové tričko speciální velikosti. Na hřišti ho všichni znají jako nadšeného fandu a hlasitě ho vítají. Po vítězství následuje pořádná oslava v hospodě. Nastupuje další nešvar: nemírné pití. Piva do Barryho kloužou jako do sudu. Když se rozjede, dokáže jich vypít i čtyřicet. Běžná dávka je dvacet až pětadvacet. Nezřízené pití je přitom pro Barryho stejně nebezpečné jako přemíra jídla. Jeho játra váží asi 4 kg. (Játra normálního muže jeho věku jen 1,5 kg.) A jsou prorostlá tukem. Prozatím kupodivu alkohol odbourávají dobře a přes svou velikost fungují bezchybně. Pivo většinou probudí chuť k jídlu, a tak si Harry v pozdních hodinách v hospodě objedná oblíbené lahůdky. Třeba i celý jídelní lístek.
I Barryho trávení funguje dobře, má rychlou peristaltiku a díky značnému množství střevního hlenu se snadno vyprazdňuje – někdy až pětkrát denně. Je jasné, že se svou obezitou může něco udělat jen on sám, zatím se ale nezdá, že by se k něčemu chystal… (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama