Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní parodie z pera Ivana Mládka nás zavede na soukromou narozeninovou oslavu, kterou si excentrický hrabě ke své potěše zpestří pozváním tehdejšího výkvětu televizní zábavy. Zatím co komici jeden po druhém opouštějí tento svět, přeživší jim vzdávají hold záznamem jejich vystoupení, který každý z nich dostal za úkol přinést jako prezent oslavenci. (Olík)

(více)

Recenze (29)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krásný artefakt své doby. Desítka tehdejších komiků se sešla v parodii Agathy Christie střihnuté tradičním střihovým pořadem normalizačního typu. Hodně hlášek odkazuje na laciný revoluční humor, ale celkově setkání Mládka, Šimka + Soboty + Krampoula, Kaisera s Lábusem, Budína s Holzmannem a Císlera s Wimmrem lze považovat za historicky cenný materiál. Taky proto, že tu hrají sami sebe a každý tu nabízí jednu scénku ze svého repertoáru (na VHS). Pro dnešního diváka je to jinak samozřejmě passé, sběratel devadesátek si ale smlsne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Typicky mládkovský "vtipně" trapný (trapně "vtipný") úvod s hrabětem, sluhou na špagátu a opilým Jiřím Krampolem mě trochu vylekal, ale zbytek už byl mnohem lepší. Jedna smrt lepší než druhá, asi nejvíc se mi líbil konec Felixe Holzmanna... No a vůbec ta možnost vidět všechny zúčastněné pány pohromadě byla výborná. Škoda jen, že hraběte nehrál někdo jiný než bezvýrazný Jiří Lír, který se mi příliš nezamlouval. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vraždená sranda na zámku, kde je parta komiků sezvána bohatým hrabětem von Lier a kde se mají oddat své poslední hostině, neboť všechny spojuje z minulosti jedno lechtivé tajemství, jež zavdá příčinu postupné smrti a drastické odplatě pána domu... :-))) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Sice hvězdné obsazení špičkových komiků 80.let, ale výsledek je kupodivu velmi slabý. Jiří Lír tu dostal více prostoru, aby se ukázalo, jak je to ve skutečnosti špoatný herec, jehož obdivujeme jen díky jeho kratičkým "nemluvným" rolím... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně absurdní komedie z dob, kdy ještě bylo možné být politicky nekorektní. Na zámku hraběte Liera se schází skutečně smetánka tehdejších komiků a po vzoru Deseti malých černoušků postupně mizí ze scény - a mezitím si mezi sebou kolegové uštědřují různé rýpance, kterým dominuje právě absurdní humor v některých dialozích a hláškách. Jednotlivá úmrtí jsou proložena videoklipem z vystoupení těch, kteří právě odešli - až najednou zjistíme, že jsme dostali k ještě absurdnější pointě, jež však nemá až takovou sílu. Ale spousta nápadů je zde skvělých - sluha na provaze, pastičky na myši, větrací otvor, "tohle už nebude potřebovat", "to jsou ruské kukačky?" apod. Vlastně to bylo celé takové příjemné, člověk se u toho nebude válet smíchy pod stolem, ale celou dobu jemně usmívat a bavit se. Škoda jen, že na panu Lírovi je znát, že snímek točil krátce před smrtí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Největším paradoxem na této parodii je, že jsem se bavil u těch kazet, které hostitel pouštěl ostatním hostům po smrti někoho z nich. Protože hraný děj v panství už tolik vtipný až na pár situací nebyl. Herecké obsazení bylo v pohodě – většinu z nich mám opravdu rád, ale prostě mi to zas až tolik nesedlo. Jsem z toho dost na rozpacích, ale spíš se přikláním k průměrnému ohodnocení. Přece jenom jsem čekal něco lepšího. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Parodie s nejlepšími českými komiky té doby nemohla dopadnout jinak než vtipně. Občas se sice parodie přehoupne do trapných chvilek, ale opravdu jen občas. A navíc ty hlášky! Milovníci detektivek ocení všechny vraždy i jejich rozřešení. Nic světaborného, ale vtipná oddechovka to je. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Neobvykle komponovaný večer skečů našich komiků a Jiřího Císlera. Možná proto, že mezi komiky nepatří, tak dopadl, jak dopadl. Myšlenka takovéto parodie je zajímavá, ale krom scének film postrádal vtip. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na deset malých běloušků jsou rozhodně lepší než jaká je realita po skoro čtvrt století. Holt se humor a vtip vyvíjí, a co stačilo tenkrát, by nyní už neuspělo. Tedy v některých případech. Takový Kaiser by se mohl bez obav ve stejných scénkách rozbláznit znovu a i mladší divák by to asi pobral. Jsou to ale stejně všechno velké legendy české zábavy a ač třeba Holzmann nebo Sobota vystoupili ve scénce, která nebyla kdo ví jak napsaná, vždy jejich teatrální osobní kouzlo zafunguje. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Dějová zápletka není zrovna originální, humor místy dokonce hraničí s trapností. Na druhou stranu tu zazní i několik dobrých hlášek a navíc je zajímavé vidět tolik předních českých komiků pohromadě ve filmu, v němž ztvárnili sami sebe. Mnozí se nejspíš před kamerou setkali vůbec poprvé, už proto je zážitek alespoň jednou tuto parodii na detektivku shlédnout. Navíc nesmím opomenout, že je to jeden z mála filmů, kde si zahrál můj oblíbený komik Slávek Šimek, mimo něj i dvojice "Tlučhořáků" Kaiser s Lábusem, Holzmann a další, proto s hodnocením pod 3 * nejdu. 55% ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie na detektivní brak, hraničící s neskutečně vtipnou vyvražďovačkou. Zároveň přehlídka scének našich nejlepších komiků, které si ve filmu pouštějí přeživší jako poslední rozloučení s nebožtíky. Každá smrt je dokonale absurdní, ale nejvíc mě vždycky rozseká Wimmer se sekerou v hlavě. 90% No, zemřel přirozenou smrtí. Ranila ho mozková mrtvice - Ježíš, a co ta sekera?! - No ranila mo mozková mrtvice a někdo ho dorazil sekerou - Jo, to má logiku, todle.../ A nikdo nesmí opustit zámek, venku je strašný vedro! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokleslá televizní parodie na pokleslé detektivní braky, z pera v té době již pokleslého Ivana Mládka, jako výstavní tabule tehdejšího výkvětu televizní zábavy. Pánové komici Šimek, Sobota, Kaiser, Krampol, Budín, Holzmann, Lábus, Wimmer a Mládek plus Jiří Císler (nic ve zlém, ale i přes účinkování v geniální Sešlosti, beru pana Císlera jako herce (bohužel nedoceněného) a ne regulérního baviče), jako postupně umírající narozeninový hosté na komorní oslavě pomstychtivého hraběte (J.Lír), kterému všichni jmenovaní před lety……..(ale to bych prozradil zápletku). Zatím co pánové humoristi jeden po druhém opouští tento svět, přeživší se s nimi pomyslně loučí zhlédnutím záznamu některého z jejich vystoupení, který měl každý z pozvaných povinnost donést jako prezent hostiteli. A tak na nás čeká Mládkova zpívaná groteska Muž, který vidí vedle, Holzmannova a Budínova recitace Kytice, Můj ideál z Lábusova a Kaiserova „Kouzelníka“, rozhovor s barcelonským olympionikem Šimka a Krampola, Sobotova lekce zašívání děr v punčochách, Wimmerova otrávená Ostrava a Císlerem počeštěná Amstrongova A kiss to build a dream on. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Některé hlášky měly šťávu, jindy to bylo spíše takové rozpačité. Dám šedesát na víc to nemá, a mohu se kdykoli mrknout znovu. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobová záležitosť plná samých seba hrajúcich komikov, prerušovaná scénkami z archívu. Balansuje to medzi skoro geniálnymi a veľmi trápnymi frkmi. Každopádne sa to (tak ako celá kariéra Ivana Mládka) nehrá na nič iné, než na nenáročnú zábavu a minimálne za jedno pozretie to stojí. ()

bosshunter78 

všechny recenze uživatele

hlášky a scénky z tohoto filmu si pamatuju z dětství až do dnes ( chycený Holzman v pastičce , nebo konstatování Miloslava Šimka - jsme tu uvězněni ,ven nemůžeme ... je tam strašný vedro!) jsou pro mě nezapomenutelné, je strašná škoda ,že se mi spooooousta let tato komedie úspěšně vyhýbá. Snad se dočkám!! ()

Reklama

Reklama