Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, vyrobená podle osvědčených postupů, je určená zejména těm -náctiletým, neboť je o všem, o čem právě oni sní. Jejím hrdinou je šestnáctiletý Les Anderson, toužící po řidičském průkazu a pozornosti spolužačky Mercedes. Je přesvědčen, že nezíská-li jednu, nemá šanci získat ani to druhé. A protože jej teoretická část autoškoly příliš nebaví, není divu, že u zkoušek proletí, přestože při jízdách instruktora překvapí svými řidičskými dovednostmi. Stydí se však neúspěch u zkoušek přiznat a tak jej zatají před rodiči i před spolužáky. A vlečen událostmi vypůjčí si tajně dědečkův pečlivě opatrovaný cadillac, aby se mohl s kamarády vydat na plánovanou projížďku. Ta však skončí úplně jinak, než si Les vůbec dokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Problémy teenagerů mě ve filmech vůbec neberou, ale tahle bláznivá cesta za řidičákem mě bavila. Škoda, že nebyla v roli Mercedes nějaká větší kost, to bych pak dal vyšší hodnocení. Každopádně ten look 80. let je kouzelný a především díky němu jsem strávil pohodovou hodinku a půl, při které jsem ještě zavzpomínal na moje patálie s řidičákem. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Lesi, to co máš v peněžence, to není jen tak nějakej kus papíru, to je řidičskej průkaz, a není to jen řidičskej průkaz, je to průkaz na auto, a není to jen průkaz na auto, je to průkaz na život, na svobodu, na to moct jet kamkoliv, kdykoliv a s kýmkoliv si vybereš.“ Získat vysněnou dívku = získat řidičské oprávnění. A když se to druhé nepovede – nevadí, i tak můžeme vyrazit na bláznivou noční jízdu dědečkovým cadillacem. Tak takhle se v osmdesátkách točili teenagerské komedie – já v té době ujížděl na filmech the two Coreys a nevěděl, že ta krásná blondýnka má jméno Heather Graham. Dnes už se na License to Drive dívám s nadhledem, ale pořád je to srdeční záležitost. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Jo to byly časy. Hvězdné časy obou Coreyů. Celkem pohoda a zábava. Rád se na to znovu mrknu. Mám dojem, že to je i první film pro kina pro Heather Grahamovou. Takže škoda, že život ty dva trouby tak sešrotoval, byla s nimi zábava. Takže si dneska Haima zase připomenu (bohužel už nikdy nic nenatočí). Poctivých 3,5 hvězdy, ale zaokrouhluji nahoru. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Správně trhlá komedie, která se točí překvapivě kolem řízení. Bláznivá noc plná zoufalství hlavního hrdiny jak je auto jeho dědečka nonstop ničeno včetně závěrečné šílené jízdy do porodnice nemají chybu. Jsou tu fajn autíčka, frajerští Coreyové i krásná Heather a na závěr stylová hitovka od Billyho Oceana - Get Outta My Dreams Get Into My Car. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika mého mládí, ještě teď si vzpomínám, jak jsem Lesovi fandil a jak jsem mu (a sobě) přál Mercedes. :-) Jinak je Řidičák pohodovou a vtipnou akční komedií o jednom klukovi, který si chce udělat řidičák a získat tím absolutní svobodu a šanci u holek (zkreslené americké vidění světa, ale co už). Je to výtečné obsazené, včetně vedlejších postav, například Lesův tatík se povedl parádně. Má to spousty vtipných scén, občas je to i romantické a hlavně je z celého snímku cítit pohodová atmosféra, kterou si vybavuji i při psaní tohoto komentáře. A víte co, nakonec přihodím i tu čtvrtou hvězdu. Klidně bych se na to totiž podíval znovu a vsadím se, že by mě to bavilo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Corey Haim a Corey Feldman si udělali řidičské průkazy během natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama