Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (207)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Pro mě bude asi Belmondo navždy Le professionnel, a tuhle jeho vážnější polohu mám moc ráda. Lovec hlav je moc dobrý film. Když člověk v dnešní době vidí poprvé tyhle starší kriminálky, je to pro něj trochu sentimentální. Ty jejich rvačky, řízení aut, občas i zakopnutí, to se v dnešních filmech moc nevidí. Dnes jde všechno jako po drátkách, z řízení auta zbyde pomalu jen prásknutí dveřmi, při rvačkách mají všichni až nadpozemský schopnosti a chodníky, silnice, všechno je tak uklizený, že se herci pohybují s naprostou přesností, nezakopnou, neupadnou a nějaké strasti, kde je telefonní budka, ty už taky nehrozí, je to jinde, je to prostě pryč. Líbí se mi tyhle výlety do minulosti. ()

kabel 

všechny recenze uživatele

Skvělá krimi, není čas na vtípky. Úplně nejvíc nejzápornější Cremer, naproti němu Belmondo, který udělá nemožné bez jakýchkoliv keců a s naprosto chladnou hlavou profesionála. Konec je skvělá třešnička na dortu (meruňka), přesně na to jsem celý film čekal + ty rádoby 'Leonovské" pohledy a k tomu ta hudba...prostě to sedlo. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Téměř pětihvězdičková kriminálka. Belmondo hraje specialistu, které policajti z nejasných zdrojů najímají, aby se postaral o ty největší svině. A tou je bezpesporu ledově chladný zabiják, který si na akce najímá kluky a pak je vraždí. Jeden z nich ale přežije a ten se stává Belmondovou šancí ho dostat. Belmondo má výborného protivníka v podobě Bruno Cremera, to vše za doprovodu skvělé hudby, výborné temné atmoféry a slušného tempa (hlavně od nástupu do vězení). A nezapomenutelný Coco. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jeho job. Jeho předností – nenápadnost. Vyčistit, uklidit, zahladit. V utajení, v přestrojení. Delonovské jednání v belmondovském balení. Počíná si vskutku chladně, nepřístupně. Přísným pohledem posílá na odstavné parkoviště řádové poberty, prohnilé pohlaváry. Až od zaměstnavatele nejtěžší zakázka přišla. Vystopovat a zlikvidovat skalního příslušníka zla. Nejdelší směna, nejvyšší možná výplata. Muž proti muži, konfrontace očí na palubě letadla. Pro prvního lahev šampaňského, pro druhého černá fontána vytryskla. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Temný krimithriller v hlavních rolích s Jean-Paulem Belmondem jako nájemným zabijákem, kterého najímá policie na řešení problémů, na které sama nestačí, a Brunem Cremerem (Maigret z TV seriálu) jako vraždícím maniakem a lupičem. Sice je to ze začátku trochu zmatené, ale postupem času to všechno zapadne dohromady. Zpočátku to vypadá na naháněčku Belmondo vs. Cremer, ale pak se Belmondo vydá za jediným svědkem do vězení a zbytek filmu je o vztahu mladého zlodějíčka (to je ten svědek), a stárnoucího zabijáka, kteří jsou společně na útěku z vězení před mafií, která vězení ovládá, a zároveň na stopě Cremerovi. A mimochodem, přezdívka "Koko" může znít legračně - pokud s ní někoho neosloví Bruno Cremer v tomhle filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama