Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Delon a Belmondo ako králi Marseille...Najväčší a asi jediný veľký problém filmu vidím v nesprávne odhadnutom pomere komédie a drámy. Úvodná "zoznamka" Delona s Belmondom je o jednej dosť trápnej bitke v bare, kde sa predvádzajú v tom, kto z nich predvedie po zásahu lepšiu (horšiu) grimasu. Po tomto som na chvíľu uvažoval, že film zruším. Našťastie humor s rybami na trhu už bol lepší a hlavne tón filmu neskôr zvážnel a v tejto polohe, kde sa vybavujú účty film celkom ujde. Za zmienku určite stojí prestrelka na bitúnku, ako aj ich celá cesta na vrchol. Reálnejší prístup by film mohol kľudne dostať medzi nezabudnuteľné mafiánske klasiky, ale takto ako to je, mi to príde tak na jedno pozretie. 60%. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný snímek, který dýchá dobovou atmosférou, má luxusní herecké obsazení. To je bohužel vše. Jako velká, vlastně celoživotní fanynka Belmonda musím s politováním poznamenat, že dvojka Borsalino a spol. je podstatně lepší. Nejen proto, že se v ní více uplatňuje žánr gangsterky, ale Delon sám o sobě rozehrál herecký koncert, který v Borsalinovi jednoznačně chybí. Nemůžou za to oba hlavní protagonisté, jako spíše jistá obsahová nesourodost celého díla. Jako by tvůrci filmu do poslední chvíle nebyli sto se rozhodnout, kam se bude film ubírat. Jinak B+D je záruka, že špatný film to být nemůže. za mne 3 a půl *. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tohle nemohou zachránit ani takové tváře jako Belmondo a Delon. Asi ten film má své kvality, ale já jsem je nepoznal, protože jsem se v ději vůbec nevyznal. Od začátku do konce jsem v něm tápal a nechápal jsem, kdo proti komu, s kým a pro koho, proč ten udělal tohle a ten zas kdoví co... Prostě klasická gangsterka nebo dokonce boj mafií? Ohromná nuda - kdybych věděl, že je to něco na způsob Cosa Nostra, tak bych se na to nedíval, protože těmto filmům ani nefandím ani nerozumím. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Co filmu chybí ohledně větší akce a napětí, to hravě dožene dvojice Delon - Belmondo. Správná gangsterka o dobytí Marseillského podsvětí dvojicí malých podvodníčků, kteří to dotáhnou až na krále Marseille, jak jim ve finále potvrdí i policejní komisař. Skvěle je vystižena atmosféra třicátých let, scénář není žádné velké dílo a bohužel oba staví do stejné polohy, kéž by se to více zaměřilo na rozdílnost obou hrdinů. I tak je to příjemná podívaná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Filmová lahůdka to jistě je. Máme tu dvě legendy v jednom filmu a je radost se na ně dívat. Jejich charisma by se dalo přímo krájet, proto jsou schopni utáhnout dějovou linku levou zadní. Chemie mezi nimi funguje přesně akorát. Bohužel jsem tento příběh viděla s otřesným dabingem Tv Prima pro rok 2020. To mělo být jako co. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Jean-Paul Belmondo podal po uvedení snímku do kin na Alaina Delona žalobu pro porušení smlouvy, protože se jeho jméno objevilo na plakátech dvakrát - Delon byl nejen hlavním protagonistou, ale i producentem. Ze stejného důvodu se Belmondo nezúčastnil premiéry. (vesper001)
  • To, že by se mohl film jmenovat "Borsalino", byl nápad Alaina Delona. (candy_daze)
  • Deray točil film tak, aby se Belmondo i Delon objevili ve stejném počtu scén a detailních záběrů. To vše prý kvůli tomu, aby se ani jedna z hvězd necítila poškozena. (candy_daze)

Reklama

Reklama