Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

U sledování další z filmových výzev od uživatele Enšpígla jsem celou dobu myslela na Mzdu strachu, kterou jsem viděla nedávno a líbila se mi o trochu víc. Mrzí mě moje nedostatečné nadšení, protože Bebel, Lino a Gert dohromady jsou spojením snů. Pokud jde o tu (zde tolik zmiňovanou) přehlídku opravdového chlapství, tu asi nejsem schopna dostatečně ocenit, neboť na to nemám dostatek testosteronu. Obsazení, kamera, hudba fajn, ale díky celkem jalovému scénáři jsem se po většinu času nudila. Bohužel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s oběma Mzdami strachu kult filmů o náklaďácích a jejich olejem a potem páchnoucích odvážných šoférech. Natočit něco tak sexistického by dnes už neprošlo, protože ženy jsou tu jen za coury, co mají udělat večeři či nabídnout tělo a co si budeme nalhávat, ten chlapské kamarádství utužující konec jim na kreditu také nepřidal. Kromě akčních scén to samozřejmě stojí na hereckých výkonech. Lino Ventura je vizáží přímo předurčen pro řidičák C+E, domestik Blier má cisternu naplněnou vtipem a Belmondo v roli rošťáka Rocca je prostě Belmondem (dabing Jana Třísky nádherně zvýrazňuje to uličnictví). Škoda, že finanční možnosti nedovolily barvu, protože marocké scenérie by v ní byly poutavější a nemuseli bychom přes dvě třetiny filmu čekat na to, až nám Hervé řekne, že ten fungl nový fešácký náklaďák značky MacGuffin je červený.. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Takový jakože western s mírným přesahem. Perfektní film. Skvělý Belmondo a ještě skvělejší Ventura v rolích kovbojských řidičů kamiónů. Herci ve vedlejších rolích rozhodně nezapadají, s herečkami už je to o něco horší. Film, ač má na tehdejší dobu celkem dlouhou stopáž, si to uhání se ctí příjemným tempem a jednoho nenechá vydechnout a pokud nemáte tekutiny plnou skleničku po ruce, nesrknete si až do konce této velice "horké" projížďky. Zatracená poušť! Ta horská honička je naprosto super. Skvělý nápad a ještě lépe natočeno. Na svoji dobu více než uchvacující! Před pánem Verneuilem a samozřejmě před ostatními členy štábu hluboce smekám. Starý český dabing byl dost dobrý, nicméně originál to zkrátka nahradit nemůže. Delereue skvěle podkresluje atmosféru, ač je to na mě občas dost velký "pišťák", ale to bude více tím, že v té době byla hudba dosti ukřičená oproti mluvenému slovu. A že bych zapomněla na tu půvabnou závěrečnou rvačku, kdy chlapácká rána pěstí ještě něco znamenala a leccos se tím dalo vyřešit, pročistit a ujasnit? To nééé, to bych nemohla! Byl to jeden z nejlepších konců filmů, co jsem zatím měla tu čest vidět. Navíc, když už vím, že se ve fontánce potopily na ruce Lina Ventury hodinky, kterých jsem si nemohla nevšimnout, ale také neměla tucha..., nic netušícího Henriho Verneuila, který je jen nevědomky zapůjčil svému asistentovi a ze stínu sledoval, jak se herci potí v plném slunci na "bojišti", zatímco on si srká vychlazenou colu!? No, vždyť si o to vyloženě koledoval. No ne? Pánové, milý žertík se vám povedl. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem měl pocit, že jde o klasiku, kterou jsem od malička viděl nespočetněkrát. Pravda je ovšem ta, že jsem tento "film s Belmondem" viděl dnes poprvé. Působivá atmosféra, zajímavý děj s napínavými scénami, občas inteligentní bonmot a svým způsobem nečekaný závěr. Byl jsem i překvapen, jak je tento film moderně natočen (rozdvojené vidění, honička náklaďáků...). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I kdyby si měl pravdu, já mám sto krát větší. Mám karabinu..." Mladučký Belmondo poteší, ale ešte viac chlapácky Lino Ventura. Veľmi dobrá road movie, ktorá mi celý čas strašne pripomínala francúzku nesmrteľnú klasiku Mzda strachu. Tá ostala neprekonaná, ale herecké duo, prašné cesty a hlučné motory to vynahradia. Výborný záver vo fontáne...Videné na STV 1 s dobrým českým dabingom. 80%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)
  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)
  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)

Reklama

Reklama